Thursday, October 11, 2018

Έδωσαν τα χέρια Ν.Τραμπ-Ρ.Τ.Ερντογάν: «Απελευθερώνεται ο πάστορας» μεταδίδουν ΜΜΕ των ΗΠΑ

O πάστορας Andrew Brunson, ο Αμερικανός πολίτης που κρατείται στην Τουρκία από τον Οκτώβριο του 2016 αναμένεται να απελευθερωθεί αυτήν την εβδομάδα μετά από μυστική συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ ΗΠΑ-Τουρκίας ανέφεραν ανώτατοι Αμερικανοί αξιωματούχοι όπως μεταδίδει το NBC News.
"Μέσω μιας μυστικής επικοινωνίας η Κυβέρνηση Τραμπ ήρθε πρόσφατα σε συνεννόηση με την Τουρκία και ο Brunson πρόκειται να απελευθερωθεί καθώς οι κατηγορίες εναντίον του θα καταρριφθούν αύριο στο δικαστήριο" μεταδίδουν οι δημοσιογράφοι του NBC Carol E. Lee και Courtney Kube επικαλούμενοι πηγές μέσα στην κυβέρνηση Τραμπ.
Οι λεπτομέρειες αυτής της μυστικής συμφωνίας δεν έχουν ακόμη γίνουν γνωστές.
Είναι δεδομένο πως η Αγκυρα έλαβε αντάλλαγμα από τις ΗΠΑ. 
Το σίγουρο είναι πως ποτέ δεν ανακοινώθηκε η νέα δέσμη κυρώσεων από ΗΠΑ όπως είχε προαναγγείλει ο Ν.Τραμπ το καλοκαίρι. 
Η συμφωνία προωθήθηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ.Πομπέο και τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, Τ.Μπόλτον κατά την διάρκεια συναντήσεων με ανώτατους Τούρκους αξιωματικούς αυτόν τον μήνα.
Οι συναντήσεις έγιναν στη συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Αυτό θα "ευχαριστήσει" την θρησκευτική βάση του Ν.Τραμπ.
Είναι αξιοσημείωτη πως αυτό γίνεται εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων μεταξύ ΗΠΑ-Σ.Αραβίας και Τουρκίας για την εξαφάνιση του σαουδάραβα δημοσιογράφου, Jamal Khashoggi.
Ο τελευταίος μπήκε στο Προξενείο της Σ.Αραβίας στην Τουρκία αλλά ποτέ δεν βγήκε...
Τι είπε νωρίτερα ο Μ.Πομπέο
Ερωτηθείς τι θα σήμαινε για τις σχέσεις της Ουάσινγκτον με την Άγκυρα η απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον, ο Πομπέο απάντησε πως θεωρεί ότι θα «είναι ένα σημαντικό βήμα».
Ο Aμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο είπε ότι η απελευθέρωση του ευαγγελικού πάστορα Άντριου Μπράνσον, την οποία άφησε να εννοηθεί πως περιμένει να αποφασίσει τουρκικό δικαστήριο την Παρασκευή, θα αποτελέσει σημαντικό βήμα και είναι «το σωστό» που οφείλουν να πράξουν οι αρχές της Τουρκίας.
«Αυτό είναι το σωστό πράγμα που πρέπει να κάνουν, αυτή είναι η ανθρωπιστική απόφαση που πρέπει να λάβει η Τουρκία», τόνισε ο Πομπέο στη διάρκεια του ετήσιου δείπνου του Ισραηλιτικού Ινστιτούτου για την Εθνική Ασφάλεια της Αμερικής (JINSA) στην Ουάσινγκτον, αφού του απονεμήθηκε μια τιμητική διάκριση.
«Έχω μεγάλες ελπίδες ότι πριν περάσει πολύς καιρός, τόσο εκείνος (ο Μπράνσον) όσο και η σύζυγός του θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις ΗΠΑ», πρόσθεσε.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget