Saturday, January 26, 2019

H Ρωσία ξεκινά «πόλεμο» εναντίον Facebook και Twitter – Τι ανακοίνωσε


Εναντίον του Facebook και του Twitter στρέφεται επισήμως πλέον η Ρωσία, καθώς αρνούνται – σύμφωνα με το Interfax – να συμμορφωθούν με τη ρωσική νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα.
Ειδικότερα, σήμερα Δευτέρα η ρωσική ρυθμιστική αρχή των τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor ανακοίνωσε ότι έχει εκκινήσει διοικητική διαδικασία εναντίον Facebook και Twitter, επειδή αμφότερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν έχουν εξηγήσει πότε και πώς θα εφαρμόσουν τη ρωσική νομοθεσία, βάσει της οποίας είναι υποχρεωμένα να αποθηκεύουν τα προσωπικά δεδομένα των Ρώσων χρηστών σε σέρβερ στη Ρωσία.

Οι εταιρείες έχουν στη διάθεσή τους έναν μήνα προκειμένου να παράσχουν τις πληροφορίες που τους ζητώνται, ειδεμή θα ληφθούν μέτρα εναντίον τους, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Roskomnadzor Αλεξάντερ Ζαρόφ.

Η Ρωσία έχει θεσπίσει αυστηρότερους νόμους για το Διαδίκτυο τα τελευταία πέντε χρόνια. Μεταξύ άλλων, έχει απαιτήσει από μηχανές αναζήτησης να διαγράψουν ορισμένα αποτελέσματα, από υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων να μοιράζονται με υπηρεσίες ασφαλείας κλειδιά κρυπτογράφησης και επίσης έχει απαιτήσει από κοινωνικά δίκτυα την αποθήκευση προσωπικών δεδομένων των Ρώσων χρηστών σε σέρβερ εντός της χώρας.

Για την ώρα ωστόσο, τα μοναδικά εργαλεία που έχει η Ρωσία στη διάθεσή της για να επιβάλει τη νομοθεσία είναι πρόστιμα – λίγων χιλιάδων δολαρίων συνήθως – ή να μπλοκάρει ηλεκτρονικές υπηρεσίες, μία επιλογή ωστόσο η οποία βρίσκει διάφορες τεχνικές δυσκολίες.

Σύμφωνα με πηγές του Reuters ωστόσο, η Μόσχα προσανατολίζεται στην επιβολή μεγαλύτερων προστίμων σε τεχνολογικές εταιρείες οι οποίες δεν συμμορφώνονται με τη ρωσική νομοθεσία.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget