Friday, June 17, 2011

Μια βραδυά με το Τζωρτζ Ντονεκιαν του Τσάνελ 10.


Τζώρτζ Ντονικιάν,σε στιγμές χαράς στο φακό της "ΕΦΗΜΕΡΙΣ"..

Με διάπλατο το χαμόγελο Ο Μανώλης Σπυρίδης απο τα Τρίκαλα δεν μπορει να πιστέψει πως ο ο συγγενής του είναι τόσο δημοφιλής στην Αυστραλία και όλοι τον γνωρίζουν.. Πράγματι φαινεται σα να γνωρίζονται χρόνια..

Ο πάντα χαμογελαστός αστέρας της αυστραλιανης τι-βί μας δειχνει στο PC του εικόνες απο το ταξίδι του στην Ελλάδα.

Ο Γιωργος,η σύζυγός του Ντάι, μαγειρας Ντο ,ο Μανωλης Σπυρίδης και ο γράφων Δημητρης Παπαγεωργίου
  Τριάντα χρόνια λέει τις ειδήσεις απο την τηλεόραση της Αυστραλίας ο -πολυ αγαπητός- Ελληνοαρμένιος παρουσιαστής  Γιωργος  Ντονεκιάν
Αρκετές φορές στο παρελθόν είχαμε συναντηθεί σε διάφορες κοσμικές εκδηλωσεις αλλά απόψε (17-6-11) ειχα την ευκαιρία να γνωρίσω απο  κοντά τον άνθρωπο που τον πρωτοείδα παιδί σχεδον να διαβάζει τις ειδήσεις στο κανάλι  SBS και τωρα  ενημερωνει κάθε Παρασκευή ,Σάββατο και Κυριακή  με την συμπατριώτισσά μας Ελένη Κάπελου ολόκληρη την Αυστραλία απο το Τσάνελ 10.
Γεμάτος ζωντάνια,ευγενέστατος και πολυ χαρούμενος,ίσως επειδή συναντούσε,για πρωτη φορά,εναν συγγενή   του απο τα Τρίκαλα ο τηλεαστέρας ,ήταν χάρμα "ειδέστε και ακουέττω". Συνοδευόμενος απο την γοητευτική σύζυγό του Ντάυ,μας υποδέχτηκαν με το φίλο μου Μανώλη Σπυρίδη ,επιχειρηματία απο τα Τρίκαλα που περιοδεύει Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία,στο καταπληκτικό Ταυλανδέζικο εστιατόριο I DO, στο Άλμπερτ Πάρκ και μας πρόσφεραν μια βραδυά αξέχαστη. Μιλωντας πότε αγγλικά για τη γυναίκα του και πότε Ελληνικά(τέλεια) μιλήσαμε για την οικογένειά του που ήρθε στη Ελλάδα μετα τον διωγμό   απο τη Σ μύρνη,για τη γέννησή του στη Νέα Ιωνία  - αλλα δεν ειναι ΑΕΚ,ειναι Παναθηναικός -  για τις ρίζες του στη Μυτιλήνη και  στα Γιάννενα και άλλα πολλά και για τη θεία του κ Μαρία Σπυρίδη (αυτο είναι το όνομα της μητέρας του) τη μαμά  δηλαδή του Μανώλη που συναντιούνταν για πρωτη φορά κι οταν αποχαιρετιστηκαμε  (  σχεδόν μεσάνυχτα) και οι δύο ειπαν ότι σύντομα θα συναντηθουν στα Τρίκαλα και το τόνισαν ότι νόμιζαν πως γνωρίζονται χρόνια..
...
Σε ερωτησή μου τί λένε οι αυστραλοί συνάδελφοί του για την κρίση στην Ελλάδα, απάντησε "και τι δε λένε ...αλλα το θέμα ειναι πως θα ξεφύγουμε απο αυτή την κρίση"..

Ο διάσημος συμπατριωτης,φάνηκε να γνωρίζει πολυ κλα την ελληνικη και παγκόσμια ιστορία γιατί μίλησε για τη σφαγη των συγγενων του στη Σμύρνη  αλλα και μ ε το Βιετναμέζο μάγειρα τον .. Θεόδωρο όπως τον αποκαλεί μίλησε για το βρώμικο πόλεμο που άφησε πολλες πληγες στο Βιετνάμ..(Δειτε σε λίγο βίντεο με τα όσα είπε). Ο Παππους μου λέει ο Τζώρτζ μου έλεγε ότι σκοτώθηκαν χιλιάδες στη Σμύρνη και αλλού και πως "μόνο η οικογένειάμας έχασε 100 άτομα.. Τι μας ΄λένε οι τούρκοι ότι δεν πειράχτηκε κανένας"; Εντάξει δε γυρίζουν πίσω οι άνθρωποί μας, αλλα ας ζητήσουν τουλάχιστον μια συγνώμην.."!!
Ν αεισαι καλα φίλε μου και ευχαριστουμε εσένα και τη σύζυγό σου για την υπέροχη βραδυά που μας προσφέρατε..
Δ.Π

No comments:

Post a Comment

wibiya widget