Tuesday, June 28, 2011

Σαμαράς- "τον ετοιμαζουμε για πρωθυπουργο απο τοτε που γεννηθηκε"


Η Πελλη Κεφαλα-Καρακατσανη- μια πραγματικα μεγαλη κυρια της Ελληνικης δημοσιογραφιας -μου ελεγε συχνα οταν συναντιομασταν στην Αθηνα,πριν μας αφησει χρονους, οτι συγγενικο προσωπο του αρχηγου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη  Σαμαρά της είπε μετα απο μια συνεντευξη λίγο μετά
τη μεταπολίτευση..Αντώνης Σαμαράς

 "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΣΤΗΣΩ ΣΤΟΝ ΑΝΗΨΙΟ ΜΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.. ΤΟΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ"..
Η καταξιωμένη δημοσιογράφος εργάσθηκε για πολλα έντυπα(Έθνος,Επίκαιρα κ.α.,",Ραδιόφωνα  και τηλεοράσεις,(ΕΡΤ) πριν το νήμα της ζωής της κοπεί,πανε  σχεδόν   7 χρόνια, στο χειρουργείο κλινικής όταν εισήλθε για την αφαιρεση" αναβρύσματος" αλλα δεν ξανάνοιξε τα μάτια της.
Με την Πέλλη γνωριστήκαμε το 1983 όταν ήρθα απο τη Μελβούρνη στην Αθήνα για να αναλάβω τη διεύθυνση σύνταξης του περιοδικό ΑΠΟΔΗΜΟΣ.
Ήταν συνεργάτης του περιοδικού και η αγάπη της σε θέματα αποδήμων μας έφερε γρήγορα πολυ κοντα και αποκτήσαμε και οικογενειακές σχεσεις.
 Την εποχή που μπήκε στο Νοσοκομείο για την επέμβαση, συζητούσαμε για την έκδοση ενός μεγάλου περιοδικού με θέματα μόνο για αποδημους και ήδη ειχαμε μιλήσει και  με τον αείμνηστο  Κομίνη,για να αποτελέσουμε την εκδοτική και συντακτική ομάδα και είχαμε δει και το Μάκη Κουρή τον πατριώτη της για να μας δωσει τιμή ,μιας και ειχε τυπογραφείο..
Σε κεινες τις ατέρμονες συζητήσεις αλλα κι οταν με το σύζυγό της Ηλία και τη σύζυγό μου καταλήγαμε σε κάτι όμορφα ταβερνάκια της γειτονιάς τους,η κουβέντα το έφερνε συχνά να μας πεί και την ιστορία με τη θεία του Αντώνη,προπαντός όταν προέκυπταν θέματα που ακούγονταν και το όνομα Σαμαράς..
- Μια απο τις πρωτες μου συνεντεύξεις, έλεγε η Πέλλη,  ήταν και με τη θεία του γνωστού μας σήμερα πολιτικού. Ήταν σημαινουσα προσωπικότητα και πολυ μορφωμένη. Τις άρεσαν οι ερωτήσεις μου και ο τρόπος που της μιλούσα και στο τέλος μου λέει.
"Πρέπει να σε συστήσω και να σε γνωρίσω με τον ανηψιό μου Αντωνη Σαμαρά.Τον προετοιμάζουμε για πρωθυπουργό απο την ημέρα που γεννήθηκε". 
Δεν έδωσα σημασία τότε αλλά όταν στην ανατροπή Μητσοτάκη άκουσα το όνομα Σαμαράς,θυμήθηκα τη θεία του και είπα έτσι παίζεται το παιχνίδι".
Δυστυχως η Πέλλη δεν βρίσκεται αναμεσά μας να μας δωσει πλιοτερες  λεπτομέρειες ,αλλα νομίζω ότι τα λόγια της θείας του μάλλον πλησιάζουν προς επιβεβαιωση..Για πολλά σχεδόν χρόνια το ειχα ξεχάσει κι εγω αλλά όταν ειδα εν μια νυκτί να αναλαμβάνει το Υπ. Πολιτισμού και στη συνέχεια να θέτει υποψηφιότητα για αρχηγός της ΝΔ σε μια εποχή που η Ντόρα "αλωνιζε",ήμουν  βέβαιος πως θα κέρδιζε και το έγραψα αρκετεςφορές  αν και πολλοί με περνούσαν  για άσχετο με την πολιτική..τότε!!
Τι απομένει τωρα;
Να τον ιδούμε και πρωθυπουργό... και απ ότι φαίνεται μάλλον τα σχέδια των συγγενών και μακρινών φίλων του δεν θα αργήσουν να πάρουν σάρκα και οστά!!!!
Κατα τα άλλα Ζήτω η Ελληνική δημοκρατία των ΆΞΙΩΝ!!!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
               Μελβούρνη

2 comments:

  1. Δημήτρη,απο πέρυσι που διάβασα αυτο το κείμενό σου μέχρι χτες πίστευα ότι ήταν ρεπορταζ επιστημονικής φαντασίας..Απο σήμερα θα σ ακολουθω πιστά. Θενκς και να μας μας παρουσιάζεις πάντα αλήθειες..
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΝΗΓΟΠΟΥΛΟΣ. Γιαννιτσά

    ReplyDelete
  2. Δικαιο εχεις Δημητρη αλλα δεν βλεπω και πολλους να ενδιαφερονται να γινουν πρωθυπουργοι σημερα. Ολοι την κανουν με ελαφρα πηδηματακια βλεπε ΓΑΠ, Κωστακη μεχρι και η Παπαρηγα την εκανε. Ο μονος που ενδιφερεται σιγουρα ειναι ο Βενιζελος αλλα αυτος κοβετε λογω βαρους..

    ReplyDelete

wibiya widget