Wednesday, June 29, 2011

Της ημέρας- ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΠΙΑ ΣΙΧΑΘΕΙ...



 του============


 ΜΠΑΜΠΗ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ
===============


Πας μη ΈΛΛΗΝ  βάρβαρος.  Πορευόμαστε διαποτισμένοι  ανά τους αιώνες μ ε αυτην την κυρίαρχη ιδεολογία, την μόνη πολιτικά «ορθή», ότι εμείς είμαστε οι αληθινοί οι πραγματικοί "Ζηλωτές" της ανθρωπότητας, ενάντια πάντοτε στη παγκόσμια «Ρωμαική αυτοκρατορία» που μας περιβάλλει.  Ενδυόμαστε  πάντα την απαστράπτουσα ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ πανοπλία του τιμητή της Δημοκρατίας και στεκόμαστε πάντα απέναντι σε αυτούς που φοράνε το μαύρο μανδύα της αντίδρασης, της οπισθοδρόμησης.  Μια παλιά δοκιμασμένη συνταγή, που πάντα έφερνε αποτελέσματα μέχρι πριν λίγο καιρό, πρώτα από όλα στους ίδιους μας τους εαυτούς. Κάπως έτσι αντιμετωπίζουμε σήμερα, τους «ανιστόρητους» Ευρωπαίους εταίρους μας. Μόνο που το φεγγάρι άλλαξε πια… Στη σύγχρονη Ευρώπη ευδοκιμούν μόνο οι Κοινοβουλευτικές Δημοκρατίες και όχι οι πάσης φύσεως Αγανακτισμένες Λαοπρόβλητες "Τυραννίες"…..Οι τελευταίοι τυραννοκτόνοι ήταν ο Αρμόδιος και ο Αριστογείτων..Ρωτήστε τους, μελετήστε τους.. το
   Πάντα ανεύθυνοι λοιπόν, αμετροεπείς και επήρμένοι, σηκώνουμε το μπαιράκι μας, ο καθένας  στο μικρό ή στο μεγάλο καπετανάτο του. Αγανακτούμε, Αντιστεκόμαστε… Ζητάμε την κεφαλή επι πίνακι δικαίων τε και αδίκων. Αναρτούμε στις ιστοσελίδες που διατηρούμε ή που επισκεπτόμαστε, τις πάσης φύσεως ηλεκτρονικές καταχωρήσεις  που σχετίζονται με την κρίση στο τόπο μας, μόνο και μόνο για να κάνουμε κάτω από αυτές, μαζί με τους  φίλους μας, ασκήσεις "δημοκρατικών δεκάρικων" και διαγωνισμούς επιδόσεων στις ρητορικές κορώνες. Aκόμα δε χειρότερα, προπαγανδίζουμε τον αποκλεισμό από την Βουλή, των εκλεγμένων αιρετών εκπροσώπων μας, που τυχόν θα ψηφίσουν υπέρ του «μεσοπρόθεσμου προγράμματος.» …ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΛΥΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ συντροφοι, είμαστε εκόντες άκοντες, η προμετωπίδα, οι [μη] συνειδητοί αχυράνθρωποι της επελαύνουσας αντίδρασης. Ρίχνουμε νερό στο μύλο όλων εκείνων που θέλουν να μας βγάλουν έξω από την Ευρώπη, και την Ευρωζώνη, όλων αυτών των γνωστών και μη εξαιρετέων αγαπητών μας φιλων…..
    Κάποιος όμως  μπορεί να μου πει, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ…. 

Δεν διαφωνώ καθόλου. Αλλά τότε ποια είναι η ευθύνη του κάθε λογικού ανθρώπου, του κάθε πολίτη, του καθενός από μας, όταν τοποθετούμαστε απέναντι στην αντίθετη άποψη  με σημεία και μεθόδους φασιστικές, με πολιτικούς και προσωπικούς χαρακτηρισμούς απαξιωτικούς, με τα δiάφορα υποκοριστικά εις –ακης και δεν συμμαζεύεται, με πογκρομίστικες βίαιες καινοφανείς μεθόδους. Λησμονούμε όμως ότι επίκεντρο του στο δημόσιο διάλογο,  είναι  ο δικός μας εμπεριστατωμένος λόγος και όχι οι περιστασιακές και άθλιες εν πολλοίς κρίσεις μας, στις απόψεις αυτών  που επιχειρούν να διατυπώσουν μια θέση διαφορετική από την δική μας. Να σας το πω αλλιώς Πανέλληνες…! Εμείς οι θεμελιωτές της λογικής επιστήμης, της διαλεκτικής, της ιατρικής, οι απόγονοι του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη και του Ασκληπιού δεν γίνεται τελικά  να υποχρεώσουμε τους «παρανοϊκούς», να σωπάσουν. ….!
    Όμως η  εθνική αυτή φενάκη, η συλλογική  αυτή ειμαρμένη, μας έχει καταντήσει ένα λαό επιλεκτικάΑΝΟΪΚΩΝ... Τουτέστιν ότι αντιβαίνει στις φρούδες και μάταιες ελπίδες μας, ότι αντιστρατεύεται στο πολιτισμικό και πολιτικό τέλμα που έχουμε περιπέσει, ότι αντιτίίθεται στην επιθυμία μας να μείνουν τα πράματα όπως έχουν, μας είναι απολύτως ακατανόητο. Τα υπόλοιπα τα πιάνουμε με τη πρώτη. Τα καλά και συμφέροντα ταις ψυχαίς ημών..!
    ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ πια την επιλεκτική άνοια Μας, την συνειδητή τυφλότητα Μας, την γεροντική κουφότητα Μας σε αυτό που χρόνια όλοι μαζί κατασκευάσαμε…. Ένα Κρατος για να υπηρετεί τις συντεχνίες και όχι τους πολίτες.  Δημόσιες επιχειρήσεις αποκλειστικά για τους εργαζόμενους και όχι για τους πελάτες τους.  Και χρέη μονάχα χρέη … !   ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙμε όλους εκείνους που άπιαστο όνειρο τους είναι να μετατρέψουν τη χώρα σε μια  μικρή βαλκανική απομόναχη κουκκίδα, σε μια σύγχρονη  «Αλβανία του Εμβέρ Χότζα», σε ένα δαχτυλοδειχτούμενο παράδειγμα προς αποφυγή ανα την υφήλιο…
Ολους αυτούς τους ΕΧΩ ΠΙΑ ΣΙΧΑΘΕΙ..

Μπ.ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget