Thursday, June 9, 2011

"Πυρινος" ο Μίκης στην Πλατεία Αριστοτέλους

Την αντίθεσή του στο Μνημόνιο και στην πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης εξέφρασε ο Μίκης Θεοδράκης από το βήμα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας της οργάνωσης "Σπίθα", που πραγματοποιήθηκε απόψε στην πλατεία Αριστοτέλους

Βολές κατά του Μνημονίου, της τρόικας και της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Μίκης Θεοδωράκης
Βολές κατά του Μνημονίου, της τρόικας και της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Μίκης Θεοδωράκης
Την αντίθεσή του στο Μνημόνιο και στην πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης εξέφρασε ο Μίκης Θεοδράκης από το βήμα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας της οργάνωσης "Σπίθα", που πραγματοποιήθηκε απόψε στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης επιτέθηκε με σκληρές εκφράσεις κατά της κυβέρνησης και κάλεσε τους νέους και τους υπόλοιπους πολίτες να πούν "όχι" στο Μνημόνιο αλλά και στο νέο Μνημόνιο που φέρνει η κυβέρνηση αυτή την ώρα στη βουλή.
"Διαλέξαμε αυτό το ιστορικό μετερίζι, τη Θεσσαλονίκη των αγώνων, για να στείλουμε στην Αθήνα ένα ηχηρό μήνυμα: Έλληνες Βουλευτές, Αρνηθείτε να πείτε ΝΑΙ σ' αυτό το νέο έγκλημα σε βάρος του Λαού και της Πατρίδας", ανέφερε μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι από το καλοκαίρι του 2009 βιώνουμε την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, που εκπορεύεται από τα διεθνή κέντρα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας".

Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση για ενδοτικότητα στα εθνικά θέματα και υποχωρητικότητα απέναντι στην Τουρκία και τους εθνικιστικούς κύκλους της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας.

Μίλησε για "ξένα αρπακτικά" που έχουν στόχο τη λεηλασία του πλούτου της χώρας, χωρίς να εξαιρούνται τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.
"Πιθανώς να έχω αλτσχάιμερ -όπως ισχυρίζονται μερικοί- και γι' αυτό ίσως νοιώθω την ανάγκη να πάρω τη μαγκούρα μου και να πάω εκεί, στη φωλιά του λύκου, που συνεδριάζουν τα νέα μας αφεντικά, για να τους δείξω ποιοι είναι οι αληθινοί Έλληνες... Αν νομίζουν ότι οι Έλληνες μοιάζουν μ' αυτούς που φορούν γραβάτα και που οι δικοί μας τους αγκαλιάζουν λέγοντας από μέσα τους "Σφάξε με Αγά μου ν' αγιάσω", κάνουν λάθος".
Εξέφρασε ακόμη την εκτίμηση ότι μπορούσε η κυβέρνηση Παπανδρέου να συνεχίσει να δανείζεται με το συνηθισμένο επιτόκιο που πλήρωναν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις: "Άλλο αν φόρτωναν με τόκους τις μέλλουσες γενιές. Μήπως το ίδιο δεν κάνει και τώρα; Όμως μ' αυτόν τον συνηθισμένο τρόπο η ζωή θα κυλούσε με τις ίδιες δυσκολίες, χωρίς να φτάσουμε στο δίλημμα "Τρόικα ή θάνατος", τόνισε χαρακτηριστικά.
Πριν από τον Μίκη Θεοδωράκη στη συγκέντρωση μίλησαν ο πολιτειολόγος Κώστας Ζουράρις και οι καθηγητές Γιώργος Κασιμάτης, Νότης Μαριάς, Νίκος Παρασκευόπουλος. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης πήγε στον χώρο της συγκέντρωσης και τον συνάντησε στο ξενοδοχείο "Ηλέκτρα Παλάς", ενώ στη συγκέντρωση πήραν μέρος η Βούλα Πατουλίδου, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής, η Πόπη Μοσκώφ κ.α.

Μετά το τέλος της ομιλίας του Μ. Θεοδωράκη ακολούθησε συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά.
ΕΘΝΟΣ On Line 23:13 9/6

No comments:

Post a Comment

wibiya widget