Wednesday, June 1, 2011

Να γιατι βουλιάξαμε λενε στο ΠΑΣΟΚ


Το «λάθος» και ο «στόχος»
Πως αποδομείται - μόνη της - η αξιωματική αντιπολίτευση

1. Το «λάθος»: Πρόσφατη δήλωση του αρχηγού της Ν.Δ. αναφορικά με το αν το κόμμα του θα ψηφίσει ή όχι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα: «Δεν ψηφίζω το λάθος». Αυτά τα λέει ένας από εκείνους που ψήφισαν τον προϋπολογισμό του 2008, τον προϋπολογισμό του 2009 (που έπεσε έξω 13% του ΑΕΠ, περίπου 31 δισ.) και όλα τα πραγματικά λάθη - εγκλήματα της προηγούμενης κυβέρνησης. Αν αυτός και οι υπόλοιποι δεν είχαν ψηφίσει και στηρίξει τα πραγματικά λάθη, σήμερα σίγουρα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για όλη την Ελλάδα.
2. Ο «στόχος»: Είναι αδιανόητο το ρητορικό σχήμα που επιστρατεύει η Ν.Δ. για να δικαιολογήσει την ήξεις αφήξεις στάση της απέναντι στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Λένε: «Συμφωνούμε με τον στόχο, αλλά διαφωνούμε με τον τρόπο».
- «Και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο» όμως δεν γίνεται. Δεν γίνεται να λες ότι συμφωνείς με τον «στόχο» (έλλειμμα 7,5% το 2011) και ο «τρόπος» που προτείνεις να αναιρεί τον στόχο! Γιατί με ένα μετριοπαθή υπολογισμό, αυτά που προτείνει η Ν.Δ. για να χαϊδέψει αυτιά όχι μόνο δεν θα μείωναν το έλλειμμα στο 7,5% το 2011, αλλά θα το εκτόξευαν στα επίπεδα του 15% του 2009, που αφήσαμε πίσω με τόσες θυσίες το 2010!

«Δεν κάνει για τίποτε. Βολέψτε τον κάπου».
Μαζί με το «ασ' το για αργότερα», οι δυο φράσεις εξηγούν με τον πιο εύγλωττο τρόπο πως γονάτισε η Ελλάδα

1. Πριν από μερικές εβδομάδες μάθαμε (διαβάστε εδώ) ότι η απάντηση του και τότε και τώρα ηλιοκαμένου από το Μάιο πρώην «καταλληλότερου», στις προτάσεις για λήψη μέτρων για την οικονομία, ήταν «ασ' το για αργότερα».
2. Πριν από λίγες μέρες, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή» η πληροφορία ότι στο βιογραφικό ενός από τους εκατοντάδες προσληφθέντες στο Αττικό Μετρό τις παραμονές των εκλογών του 2009, ήταν γραμμένη, από το χέρι συνεργάτη πολιτικού γραφείου πρωτοκλασσάτου υπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης, η εξής φράση: «Δεν κάνει για τίποτε. Βολέψτε τον κάπου».
3. «Δεν κάνει για τίποτε. Βολέψτε τον κάπου». «Ας' το για αργότερα». Οι 2 φράσεις που εξηγούν με τον πιο εύγλωττο τρόπο πώς γονάτισε η Ελλάδα. Πώς οδηγηθήκαμε στο χείλος της καταστροφής.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget