Tuesday, October 9, 2012

Σε κλοιο η Αθήνα.Διαδηλωτής γυμνος για τη Μέρκελ


Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια των πολυπληθών συγκεντρώσεων εναντίον της επίσκεψης Μέρκελ. Το απόγευμα διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και αντικείμενα κατά διμοιρίας των ΜΑΤ μπροστά στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Η Αστυνομία απάντησε με χημικά και βομβίδες κρότου-λάμψης. Λίγο μετά τις 17:00, και αφού είχαν αποχωρήσει οι διαδηλωτές, η Αστυνομία με επιχείρησή της διέλυσε τη συγκέντρωση.ξι τραυματίες είναι ο απολογισμός των συγκεντρώσεων. Τρεις πολίτες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» και τρεις αστυνομικοί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας πραγματοποιήθηκαν 12 συλλήψεις και περισσότερες από 193 προσαγωγές.

Νωρίτερα, διαδηλωτές επιχείρησαν να ρίξουν το μεταλλικό φράκτη ασφαλείας μπροστά στη Βουλή, έκαψαν ναζιστικές σημαίες, πέταξαν αντικειμενα κατά των αστυνομικών, ενώ σημειώθηκαν βανδαλισμοί σε καταστήματα. Με περιορισμένη χρήση χημικών και βομβίδες κρότου-λάμψης απάντησε η αστυνομία.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στα Προπύλαια.

Ομάδες ατόμων προκάλεσαν φθορές, ξηλώνοντας πλάκες από πεζοδρόμια και πετώντας πέτρες στις ομάδες ασφαλείας και σε κτίρια της περιοχής. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν και σε αυτή την περίπτωση εκτεταμμένη χρήση χημικών.

Ενταση σημειώθηκε και στο κάτω μέρος της πλατείας, στη συμβολή της πλατείας με τις οδούς Μητροπόλεως, Ερμού, Καραγιώργη Σερβίας, Φιλελλήνων. Η αστυνομία απάντησε με χημικά και βομβίδες κρότου- λάμψης.

Τα δύο άτομα που συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν ένα σπρέι πιπεριού και ένα καπνογόνο.




Στη συγκέντρωση βρέθηκαν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον πρόεδρο του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς, Die Linke, Μπερντ Ρίξινγκερ. «Οι Ελληνες δεν θα γίνουμε το πιόνι στην κρίση», δήλωσε ο κ.Τσίπρας.

«Η Μέρκελ έρχεται να στηρίξει τους "μερκελιστές" της Ελλάδας, τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη. Έρχεται να τους στηρίξει, αλλά αυτό που θα καταφέρει είναι να δώσει στον ελληνικό λαό ένα μήνυμα ότι η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων και της βαρβαρότητας. Η συμβολική παρουσία σήμερα εδώ τού ηγέτη της γερμανικής Αριστέρας, υποδηλώνει ότι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους λαούς. Η παράδοση της δημοκρατίας και της Ευρώπης δεν επιτρέπει να γίνουμε πειραματόζωα», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Θα νικήσουν οι λαοί, που δεν θα διστάσουν να σπάσουν τις ταξικές τους αλυσίδες» δήλωσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, προσερχόμενη νωρίτεαρ στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Από τις 12:00 έως τις 15:00 πραγματοποιήθηκε παναττική στάση εργασίας σε όλες οι δημόσιες υπηρεσίες.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν και οι λιμενεργάτες, οι οποίοι κήρυξαν στάση εργασίας έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας.

Επίσης, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) συμμετέχει στα συλλαλητήρια, κηρύσσοντας στάση εργασίας από μέχρι το πέρας του ωραρίου.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την γερμανική πρεσβεία, λόγω της απαγόρευσης συνάθροισης στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, πραγματοποίησαν την προσυγκέντρωσή τους στους Στύλους του Ολυμπίου Διός στις 17:00.

Στη γερμανική πρεσβεία έφτασε νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος με την κοινοβουλευτική του ομάδα προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα. Ο πρόεδρος του κόμματος και οι βουλευτές του δεν έγιναν δεκτοί, με αποτέλεσμα να θυροκολλήσουν το ψήφισμά τους και στη συνέχεια να αποχωρήσουν.
  • Κοντά στο κτίριο της γερμανικής πρεσβείας προσήχθη άνδρας, που κρατούσε πλακάτ με την εικόνα της καγκελαρίου και του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου, όπως αυτό εμφανιζόταν στο γνωστό πρωτοσέλιδο του περιοδικού Focus.
    Απο ΤΑ ΝΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget