Wednesday, September 11, 2013

ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ :Αν δεν υπηρχε ο "Αβρακωτος¨" δεν θα υπηρχε 11 Σεπτεμβρίου!!

Μια άλλη άποψη για τη σημερινή μερα που άλλαξε τον κόσμο ..

Ο ανταποκριτης της ΕΡΤ στην Αυστραλία Αλέκος Μάρκελλος δίνει τη δική του ερμηνεία για την 11 Σεπτεμβρίου απο τη σελίδα του στο ΦΒ . Έχει ενδιαφέρον..

Η 11η Σεπτεμβρίου θα θυμίζει σε όλους την τρομοκρατική επίθεση των φονταμενταλιστών της αλκαϊντα εναντίον τον ΗΠΑ. (Σε λιγότερους θα θυμίζει τον Πινοσέτ και τη δολοφονία του Αλιέντε).

Εμένα θα μου θυμίζει πάντα πως η Ιστορία ίσως να είχε γεμίσει με πολύ λιγότερο αίμα τις σύγχρονες σελίδες της και πως η επίθεση στις ΗΠΑ (τουλάχιστον) ίσως να μην είχε συμβεί αν δεν υπήρχε o Ελληνικής καταγωγής πράκτορας της CIA Gustav Lascaris "Gust" Avrakotos (January 14, 1938 – December 1, 2005). Βλέπετε, ο Avrakotos ήταν ο άνθρωπος που "ανακάλυψε" τον Οσάμα Μπίν Λάντεν, τον εκπαίδευσε, τον όπλισε και τον έριξε στον πόλεμο του Αφγανιστάν με τους μουτχαχεντίν του, στο πλαίσιο της επιχείρησης της CIA κατά των σοβιετικών. (operation Cyclone).

Και ακόμη χειρότερα, για την Ελλάδα και την Κύπρο, αν δεν υπήρχε ο Avrakotos (αλλά και ο Peter Koromilas, άλλη σκοτεινή σελίδα της σύγχρονης Ελληνικής και Κυπριακής Ιστορίας), ίσως να μην είχαμε ζήσει τον αιματοβαμμένο Αττίλα.

H Ελλάδα και η Κύπρος έχουν υποχρέωση επιτέλους να ζητήσουν από την διπλωματία των ΗΠΑ να δώσει στη δημοσιότητα τα έγγραφα που επιμένει να μην αποχαρακτηρίζει, παρόλο που έχει παρέλθει η 25ετια.

Προσπάθησα να λάβω συνέντευξη από τον μόνο εν ζωή άνθρωπο που γνωρίζει τα πάντα για εκείνη την περίοδο (γνωρίζει, τέλος πάντως η λέξη εν προκειμένω ακούγεται αστεία...) τον Χένρι Κίσινγκερ αλλά αρνήθηκε.

Τον ρόλο του Avrakotos, αυτού του γιου του Έλληνα μετανάστη από τη Λήμνο, προσπάθησα και κατάφερα σε ένα βαθμό να αποκαλύψω με απίστευτη δυσκολία και ουσιαστική έρευνα, όταν σχεδόν τίποτε δεν ήταν δημοσίως γνωστό, εκτός από μια ολιγόλογη αναφορά στο "ΤΗΕ ΝΑΤΙΟΝ".

Για όσους θέλουν να ενημερωθούν σχετικά https://www.youtube.com/watch?v=2QxlCxb2x1U
(ζητώ συγγνώμη για τον ήχο)
και
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=6686

H ταινία CHARLIE WILSON's WAR με τον Philip Seymour Hoffman ήρθε μετά για να "στρογγυλέψει" τη μνήμη του.

  • Alekos Markellos Όσοι έζησαν την ιστορία της περιόδου στο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ θα θυμούνται πάντα όταν κάτι συνέβαινε στην Ελλάδα τον Κίσινγκερ να ουρλιάζει "Πού είναι ο Γκάστ, φέρτε μου τον Γκάστ". Δεν άκουγε κανέναν άλλο.
    2 hours ago · Like · 5
  • Nassos Tzempelikos Μπράβο Αλέκο. Τα πράγματα και η ιστορική αλήθεια δεν είναι έτσι που θέλουν να μας τα σερβίρουν και να μας ζητούν να τα καταπιούμε αμάσητα. Υπάρχουν Έλληνες πολιτικοί που γνωρίζουν, εάν δεν είχαν και ενεργό συμμετοχή, αλλά προτιμούν την άκρα του τάφου σιωπή.
    2 hours ago · Like · 2
  • Ageliki Papageorgiou ΠΟΣΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ........
  • Emmanuel Bouhalakis πάντα θα υπάρχει ένας να κάνει τη βρώμικη δουλειά...

No comments:

Post a Comment

wibiya widget