Friday, September 13, 2013

Της ημερας- Η «Πριγκηπέσα» και η… τρόικα.. Γραφει ο *ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

kontos_1_thumb_thumb.jpg

Του 
Χρήστου Κοντού 
13.09.13
Καμιά διάθεση δεν θα είχα να «υπερασπιστώ» τον Σωκράτη Μάλαμα ή τον κάθε Μάλαμα, που σε καιρούς χαλεπούς μια χαρά κάνουν τη δουλίτσα τους, με τα εισιτήρια των συναυλιών να είναι σχεδόν σε τιμές προ κρίσης για την Ελλάδα και την ίδια ώρα με την σιωπή τους (ούτε καν μέσα από το έργο τους) να μην αναδεικνύουν τα όσα περνάει ο λαός.
Ένας λαός βέβαια, ο οποίος θυμάται να καταδικάσει έναν καλλιτέχνη του βεληνεκούς του Σωκράτη Μάλαμα, αλλά πάει και τα σπάει στην Πάολα (άξιος της μοίρας θα έλεγα παντελώς κυνικά).
Όμως από το σημείο αυτό, μέχρι το σημείο να κατηγορείται ένας καλλιτέχνης, ακόμη και αν ακούει στο όνομα Σούλα Μπούλα, γιατί δεν επέτρεψε μια ομάδα εκπαιδευτικών να ανέβει  στη σκηνή όπου έδινε συναυλία, με το έτσι θέλω, να διαμαρτυρηθούν για τα δίκαια βέβαια αιτήματά τους, απέχει παρασάγγες. Επειδή κυριολεκτικά σηκώθηκε σκόνη και κουρνιαχτός με το όλο θέμα, αλήθεια θα ήθελα να μου πούνε οι ίδιοι οι καθηγητές, σε πόσες περιπτώσεις δεν έχουν δει πανό μαθητών να ξηλώνονται από τα κάγκελα των σχολείων, γιατί χαλούσαν την αισθητική του διευθυντού και του κάθε καλοβολεμένου, μέχρι και προχθές, εκπαιδευτικού;
Θα ήθελα να μου υποδείξουν σε πόσες πορείες (ο κατεξοχήν χώρος των πανό και των διαμαρτυριών) τα τελευταία χρόνια ήταν εκεί (και δεν αναφέρομαι στους ελάχιστους συνδικαλιστές και μάλιστα της αριστεράς), με αίτημα την ΠΑΙΔΕΙΑ της χώρας.
Μην τρελαθούμε τελείως σε τούτο τον τόπο. Ο Σωκράτης Μάλαμας είναι ένας καλλιτέχνης και μάλιστα από τους πιο καταξιωμένους των τελευταίων δεκαετιών. Έδωσε μια συναυλία στην οποία βρέθηκε 7.000 κόσμος που πήγε να ακούσει τον ίδιο και όχι να δει άλλη μια παράσταση διαμαρτυρίας. Επιτέλους όποιος έχει τα κότσια να διαμαρτυρηθεί, ας πάει μπροστά στη Βουλή, με τα ΜΑΤ απέναντι ή αν είναι εκπαιδευτικός, ας απεργήσει τη Δευτέρα. Τον Μάλαμα και τον κάθε Μάλαμα, από τη στιγμή που ο ίδιος δεν θέλει να σηκώσει το βάρος που του αναλογεί ως άνθρωπος της τέχνης στα όσα περνάει ο λαός, θα τον κρίνουμε μόνον και μόνον για το έργο του και στην προκειμένη περίπτωση ή ακούμε στη διαπασών την «πριγκηπέσα» ή βάζουμε OFF.
*Ο Χ.Κ ειναι εκδότης τς Εβδομαδιαίας εφημερίδας των Τρικάλων, ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget