Saturday, May 17, 2014

ΣΟΚ! Σκοτώθηκε η Ολυμπιονίκης Άννα Πολλάτου



Θρήνος στον ελληνικό αθλητισμό. Η χάλκινη Ολυμπιονίκης του ανσάμπλ στο Σίδνεϊ, Άννα Πολλάτου, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό Πύργου - Πατρών. (φωτογραφίες)

ΑΠΟ το απόγευμα του Σαββάτου -17/5/14 -(περίπου 16:20), ο ελληνικός αθλητισμός θρηνεί τον άδικο χαμό της Άννας Πολλάτου, της χάλκινης Ολυμπιονίκη του ανσάμπλ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, αλλά και παγκόσμιας πρωταθλήτριας στην Οζάκα το 1999.
Σε ηλικία μόλις 31 ετών, η Πολλάτου άφησε την τελευταία της πνοή στην εθνική οδό Πύργου - Πατρών, κοντά στην κωμόπολη Βάρδα. Κατευθυνόταν προς το λιμάνι της Κυλλήνης, προκειμένου να πάρει το καράβι για την Κεφαλλονιά. Ήθελε να στηρίξει τον αδερφό της, Διονύση Πολλάτο, υποψήφιο στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στις εκλογές της Κυριακής (18/5).
Οι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως εκείνη την ώρα έπεφτε χαλάζι και η αδικοχαμένη γυναίκα προσπάθησε να σταματήσει το αυτοκίνητο. Φρέναρε απότομα, έχασε τον έλεγχο και "καρφώθηκε" σε ένα αγροτικό φορτηγάκι ο οδηγός του οποίου είχε σταματήσει στην άκρη του δρόμου, περιμένοντας να σταματήσει το χαλάζι.
Ο θάνατός της ήταν ακαριαίος, ενώ οι επιβαίνοντες του άλλου οχήματος (δύο άντρες) μεταφέρθηκαν στο Κέντρο υγείας Βάρδας. Τη θλίψη τους εξέφρασαν η ομοσπονδία γυμναστικής (ΕΓΟ), η ΕΟΕ, καθώς και η ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Η Άννα Πολλάτου γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 1983 στο Αργοστόλι. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1988, χαρίζοντας στη χώρα μας πολλές διακρίσεις. Το 1999, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οζάκα στην Ιαπωνία, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο (10 κορίνες - 2 στεφάνια και 3 κορδέλες), αλλά και το αργυρό στο σύνθετο ομαδικό, ενώ την ίδια χρονιά πήρε τρία χρυσά μετάλλια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.
Την επόμενη χρονιά, μαζί με τις Χαρά Καρυάμη, Ειρήνη Αϊνδιλή, Μαρία Γεωργάτου, Εύα Χριστοδούλου και Κλέλια Πανταζή, στέφθηκε χάλκινη Ολυμπιονίκης στο ανσάμπλ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ.
Ακριβώς πριν ένα μήνα η Άννα Πολλάτου έδωσε συνέντευξη στο epta.tv για τη διαδρομή της στη ρυθμική γυμναστική, τη ζωή της αλλά και τις ομορφιές της πατρίδας της, της Κεφαλλονιάς. "Σαφώς και θέλω να γυρίσω στο νησί, όταν θα κάνω οικογένεια. Εκεί θέλω να μείνω μόνιμα. Δεν ξέρω αν θα αργήσει, όπως τα φέρει η ζωή. Μακάρι να μην αργήσει", σημείωνε μεταξύ άλλων η όμορφη Άννα...
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO
Kai τις φωτογραφίες
Πηγή: ilialive.gr Δημοσίευση: 17 Μαϊ. 2014 19:07

No comments:

Post a Comment

wibiya widget