Monday, May 26, 2014

Τελικά αποτελέσματα Ευρωεκλογών.. Βενιζέλος:Ο Τσίπρας παραποιεί το Σύνταγμα..

Βενιζέλος για Τσίπρα: Παραποιεί το Σύνταγμα
Βενιζέλος για Τσίπρα: Παραποιεί το Σύνταγμα
Για «κραυγαλέα αντισυνταγματική και αδιέξοδη γραμμή» κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την εισαγωγική του ομιλία στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της Εκλογικής Επιτροπής του Κινήματος. Ο κ. Βενιζέλος σχολίασε με αυτόν τον τρόπο τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Δευτέρα το πρωί. Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι πρόκειται να επισκεφτεί και ο ίδιος τον Κάρολο Παπούλια στη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Συνεχίζοντας την κριτική του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θέσει το διακύβευμα των εκλογών, το οποίο, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Τσίπρας το ξέχασε σήμερα κι αυτό επειδή δεν εξάγεται "θετικό συμπέρασμα για τον ίδιο με εξαίρεση την εντύπωση που δημιουργήθηκε οριακά στην Περιφέρεια Αττικής".

"Έρχεται να μας πει σήμερα ότι υπάρχει πρόβλημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης, θέτει ζήτημα ανατροπής, ζητεί εκλογές επικαλούμενος το Σύνταγμα, τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, την ύπαρξη ‘προφανούς δυσαρμονίας’ μεταξύ της λαϊκής βούλησης και της σύνθεσης της Βουλής όπως αυτή έχει προκύψει τον Ιούνιο του 2012".

Ο κ. Βενιζέλος με ειρωνική διάθεση είπε πως "ενημερώνει" των κ. Τσίπρα πως "η σχετική συνταγματική διάταξη έχει αλλάξει ριζικά το 1986». Σχολιάζοντας την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στον Κάρολο Παπούλια σημείωσε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ "με το σημερινό του διάβημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση καθιστώντας τον ακροατή μιας αντισυνταγματικής του πρότασης και με αυτό που έκανε παραποιεί το κοινοβουλευτικό πολίτευμα της Ελλάδας και το Σύνταγμα της χώρας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε επίσης πως κ. Τσίπρας δεν λέει με ποιον θα συνεργαζόταν αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν αποτέλεσμα εθνικών εκλογών. «Τζίφος, αδιέξοδο, αντίφαση και αποκάλυψη πάρα πολύ περίεργων προθέσεων», ανέφερε. Αναρωτήθηκε, δε, «Πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος, προτείνουν να πάει η χώρα σε εκλογές για να δημιουργηθεί ποια κυβερνητική πλειοψηφία, ποια κυβέρνησης επί ποιας πολιτική; Με το ΚΚΕ, με το Ποτάμι, πέραν του κ. Καμμένου;».

Σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Τσίπρα ότι ο πρωθυπουργός δεν θα πρέπει να προβεί στο διορισμό του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του Επιτρόπου στην ΕΕ είπε «εισάγει τελευταία στιγμή την έννοια της αναγκαίας συναίνεσης στη λειτουργία του πολιτεύματος». Έτσι ο κ. Βενιζέλος είπε: «Άρα θέλει να συνεργαστούμε, είναι υπέρ της κυβερνητικής συνεργασίας έστω για κάποια θέματα;», και επισήμανε: «εμφανίζεται με δύο αντιφατικές γραμμές, μια κραυγαλέα αντισυνταγματική αδιέξοδη και μια δεύτερη επικουρική που αποκαλύπτει τη γύμνια της πρώτης. Αυτό γίνεται γιατί θέλει να δημιουργήσει ατμόσφαιρα τεχνητής ευφορίας και έντασης, ενώ απέτυχε η πολιτική της εφόδου».
Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας για το εκλογικό αποτέλεσμα είπε πως το ΠΑΣΟΚ κατανοεί πλήρος το μήνυμα της κοινωνίας, η οποία όμως, όπως συμπέρανε ο κ. Βενιοζέλος, δεν θέλησε πολιτική κρίση και ανατροπή. Είπε, επίσης, πως ο κόσμος δεν αντέχει άλλο και ότι θέλει να δει αποτελέσματα αλλαγής που θα περνάνε μέσα από την ανάπτυξη.

Επανέλαβε, επίσης, ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, ενώ δεν παρέλειψε να πει πως η πρώτη προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ θα είναι η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας, η οποία θα αφορά και τη λειτουργία της κυβέρνησης ούτος ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα Μπαλτάκου. Ειπε πως αυτό σημαίνει πως χρειάζονται κοινοβουλευτικές και κοινωνικές κινήσεις προκειμένου να συστρατευθούν όλες οι ¨"δημιουργικές δυνάμεις".

Μίλησε επίσης για την επανένωση του έθνους κάτι που θα είναι το βασικό θέμα της δικής του συζήτησης με τον Κάρολο Παπούλια. Είπε πως Επανένωση και συναίνεση σημαίνει συμμετοχή και ευθύνη. "Τελείωσε το τζάμπα", είπε χαρακτηριστικά. Είπε πως κάτι τέτοιο δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την "λευκή αντιπολίτευση", υπονοώντας σαφώς την Δημοκρατική Αριστερά, "που δεν εκφράζεται που είναι μπαλαντέρ, κάπου μπαίνει ο μπαλαντέρ κάποια στιγμή έχει κάποια χρησιμότητα, λογίζεται ο ως κάτι που έχει πολιτική, ιδεολογική και πρακτική αξία".

Τέλος μιλώντας για το ιδρυτικό συνέδριο είπε ότι πρέπει να στηριχθεί από όλους και να ανοίξουν όλα τα θέματα.
Σχετικά Αρθρα
Τσίπρας: Κάλπες, το αργότερο μέχρι την εκλογή νέου Προέδρου Δημοκρατίας

No comments:

Post a Comment

wibiya widget