Thursday, July 17, 2014

ΣΟΚ.Κι άλλο Μπό'ι΄νγκ 777 της Μαλαισίας συνετριβη στην Ουκρανία.300 νεκροί!

Μια νέα αεροπορική τραγωδία για τη Malaysia Airlines, μετά την εξαφάνιση του Boeing στον Ειρηνικό Ωκεανό, συνέβη σήμερα στην ανατολική Ουκρανία. Ενα αεροσκάφος Boeing-777 της εταιρείας, που εκτελούσε πτήση από Αμστερνταμ προς Κουάλα Λουμπούρ, συνετρίβη λίγα χιλιόμετρα πριν τα σύνορα με τη Ρωσία. Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, νεκροί είναι οι περίπου 300 επιβαίνοντες. Εικόνες από βίντεο που τραβήχτηκε στην περιοχή δείχνουν μια στήλη καπνού να υψώνεται από το σημείο που κατέπεσε το επιβατικό αεροσκάφος.

Τραγωδία: Boeing της Malaysia Airlines συνετρίβη στην Ουκρανία - 300 νεκροί
Την είδηση μετέδωσε αρχικά το ρωσικό πρακτορείο Interfax και λίγη ώρα αργότερα επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων, Αντόν Γκερασένκο, ο οποίος μετέφερε τη θλιβερή πληροφορία του θανάτου των 285 επιβατών και του 15μελούς πληρώματος του αεροσκάφους. Ο Γκερασένκο διευκρίνησε ότι το αεροσκάφος κατέπεσε κοντά στο Ντόνετσκ, προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών και κατηγόρησε τους αντάρτες ότι κατέρριψαν το Boeing με πύραυλο εδάφους-αέρος, κάτι που απέκλεισαν οι αντάρτες κατηγορώντας με τη σειρά τους τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ότι ευθύνονται για τη συντριβή.
Σύμφωνα με την μαλαισιανή εταιρεία, στο αεροσκάφος επέβαιναν 280 επιβάτες και 25μελές πλήρωμα. Ωστόσο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τη συντριβή του αεροσκάφους ξεπερνά τους 300, στους οποίους περιλαμβάνονται και 23 Αμερικανοί υπήκοοι.
«Τουλάχιστον 300 αθώοι πολίτες σκοτώθηκαν... Είναι γνωστό ότι 23 Αμερικανοί πολίτες είναι επίσης νεκροί» φέρεται να δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου, Ζόριαν Σκιργιάκ.
Η Malaysia Airlines επιβεβαίωσε ότι έχασε την επαφή με ένα από τα αεροσκάφη της ενώ βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, σε ύψος 10.000 μέτρων και σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από τη Ρωσία.
Τραγωδία: Boeing της Malaysia Airlines συνετρίβη στην Ουκρανία - 300 νεκροί
Η εταιρεία "έχασε την επαφή με την πτήση ΜΗ17 που προερχόταν από το Άμστερνταμ" ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter η αεροπορική εταιρεία, για την οποία είναι το δεύτερο αεροσκάφος που χάνεται μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες, μετά την εξαφάνιση της πτήσης ΜΗ370 που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Κουάλα Λουμπούρ για το Πεκίνο.
Το Μπόινγκ 777 είχε αναχωρήσει από το Άμστερνταμ στις 12:15 σήμερα (τοπική ώρα) και αναμενόταν να φτάσει στην Κουάλα Λουμπούρ στις 06:10 αύριο το πρωί (01:00 ώρα Ελλάδας).
Τραγωδία: Boeing της Malaysia Airlines συνετρίβη στην Ουκρανία - 300 νεκροί
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κατάρριψης του αεροσκάφους, υπενθυμίζοντας ότι είναι η τρίτη αεροπορική τραγωδία που σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες στην ανατολική Ουκρανία "μετά τα αεροσκάφη An-26 και Su-25 των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που καταρρίφθηκαν από το έδαφος της Ρωσίας", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Δεν αποκλείουμε (το ενδεχόμενο) αυτό το αεροπλάνο να καταρρίφθηκε και υπογραμμίζουμε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας δεν πραγματοποίησαν βολές που θα μπορούσαν να πλήξουν στόχους στον αέρα», πρόσθεσε ο ουκρανός πρόεδρος, προτού εκφράσει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.
Τραγωδία: Boeing της Malaysia Airlines συνετρίβη στην Ουκρανία - 300 νεκροί
Ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας Αντον Γκερασένκο επέρριψε ευθέως την ευθύνη στους φιλορώσους αυτονομιστές, υποστηρίζοντας ότι το Μπόινγκ χτυπήθηκε από έναν πύραυλο εδάφους-αέρος του συστήματος BUC M1, από αυτούς με τους οποίους εφοδιάζει η Μόσχα τους αντάρτες.
Ωστόσο ένα ηγετικό στέλεχος των τελευταίων απέρριψε την κατηγορία, λέγοντας ότι οι αυτονομιστές δεν διαθέτουν τέτοιους πυραύλους και αντιθέτως υπέδειξε ως υπεύθυνες τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Η χρήση ενός τέτοιου συστήματος πυραύλων θεωρείται από ειδικούς πολύπλοκη.
Τραγωδία: Boeing της Malaysia Airlines συνετρίβη στην Ουκρανία - 300 νεκροί
Τα συντρίμμια του Μπόινγκ εντοπίστηκαν κοντά στο χωριό Γκράμποβο και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις έχουν διασκορπιστεί σε μια ακτίνα 15 χιλιομέτρων. Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Ρόιτερς είπε ότι είδε τουλάχιστον 100 πτώματα στην περιοχή της τραγωδίας.
Έρευνα διέταξε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιάτσενιουκ, για την «αεροπορική καταστροφή», όπως τη χαρακτήρισε.
Η συντριβή του αεροσκάφους ήταν από τα θέματα που συζήτησαν οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Μπαράκ Ομπάμα και Βλαντίμιρ Πούτιν, στην προγραμματισμένη τηλεφωνική επικοινωνίας τους. "Ο Ρώσος πρόεδρος ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του για την αναφορά των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας που του παραδόθηκε ακριβώς πριν από την τηλεφωνική επικοινωνία τους" ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.
Σοκαρισμένος δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ράζακ. «Είμαι σοκαρισμένος από τις πληροφορίες ότι ένα αεροσκάφος των MH συνετρίβη. Ξεκινάμε αμέσως έρευνα», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Τwitter.
Ο υπουργός Άμυνας της Μαλαισίας δήλωσε ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη ότι το αεροσκάφος που συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία καταρρίφθηκε. «Δεν υπάρχει επιβεβαίωση ότι καταρρίφθηκε», ανέφερε ο Χισαμουντίν Χουσέιν στον λογαριασμό του στο Twitter. «Οι ένοπλες δυνάμεις μας έχουν λάβει εντολές να το ερευνήσουν», πρόσθεσε ο ίδιος.
Δείτε εδώ την πορεία που ακολούθησε η πτήση 17 της Malaysia Airlines από το Αμστερνταμ μέχρι τα σύνορα της Ρωσίας.
Νωρίτερα το Κίεβο είχε κατηγορήσει την Πολεμική Αεροπορία της Ρωσικής Ομοσπονδίας ότι κατέρριψε χθες ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος Σουχόι Su-25, το οποίο εκτελούσε «αποστολή στον εναέριο χώρο της (ανατολικής) Ουκρανίας». «Το αεροσκάφος μας κατερρίφθη, ο πιλότος κατάφερε να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματός του», ανέφερε σε μια σύντομη ανακοίνωση του το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της ουκρανικής κυβέρνησης.
Επίσης το Κίεβο είχε ήδη κατηγορήσει τη Ρωσία ότι κατέρριψε ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Αντόνοφ An-26, το οποίο συνετρίβη τη Δευτέρα όχι μακριά από τα σύνορα με τη Ρωσία.




ΔΙΕΘΝΗ:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget