Friday, July 11, 2014

«Χορεύει» η Αθήνα από τους δύο σεισμούς 4,3 και 3,9 Ρίχτερ στη Χαλκίδα

«Χορεύει» η Αθήνα από τους δύο σεισμούς 4,3 και 3,9 Ρίχτερ στη Χαλκίδα

Αισθητές και στην πρωτεύουσα οι δύο δονήσεις - Περιμέναμε τέτοια δόνηση, η περιοχή είναι υψηλής σεισμικότητας, δηλώνει στο protothema.gr ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας

Αισθητές και στην Αθήνα έγιναν οι δύο δονήσεις που ταρακούνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής τη Χαλκίδα.

Η πρώτη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:46, ήταν μεγέθους 4,3 Ρίχτερ και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε επίκεντρο τη Χαλκίδα και εστιακό βάθος 5 χλμ.

Η δεύτερη δόνηση σημειώθηκε μια ώρα αργότερα, στις 13:47 και ήταν μεγέθους 3,9 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, πάλι με επίκεντρο τη Χαλκίδα και με το ίδιο εστιακό βάθος.

«Πρόκειται για περιοχή υψηλής σεισμικότητας που κατά καιρούς δίνει τέτοιου μεγέθους δονήσης» δήλωσε στο protothema.gr ο αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθητηγής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας.

«Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι κοντά στα ρήγματα της Αταλάντης και των Καμένων Βούρλων» πρόσθεσε αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο ενεργοποιήσής τους από τη δόνηση των 4,3 Ρίχτερ.

«Το δυναμικό του συγκεκριμένου ρήγματος μπορεί να δώσει σεισμούς μεγέθους έως και 5,5 Ρίχτερ» κατέληξε ο κ. Λέκκας, σύμφωνα με τον οποίων δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή άλλου είδους προβλήματα από το σεισμό.
Πρώτο ΘΕΜΑ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget