Sunday, July 13, 2014

Φεστιβάλ Μυρίνης Καρδίτσας- "έβαξε" ο κάμπος όλος στην Πανσέληνο!!

Τα χωριά του Θεσσαλικού κάμπου ζούνε αυτον τον καιρό και αναπνέουν μια αύρα πολιτισμού που στη μακρόχρονη ιστορία, δύσκολα να ξανάζησαν.. Παρά την κρίση, καθημερινά σχεδον στήνονται γλέντια και χοροί που παρόμοια δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο..
Χτες και προχτές "έσμιξαν " στη Μυρίνη Καρδίτσας 9 χορευτικά συγκροτήματα απο διάφορες περιοχές της Ελλάδας και με τα χορευτικά συγκροτήματά τους και την υπέροχη ορχήστρα του κορυφαίου κλαρινίστα Γ.Κουσκουρίδα,έκαναν τον κάμπο να ..."βάζει" -βουίζει.. 

 Τις εκδηλώσεις επιμελήθηκε και  παρουσίασε η Άννα Κουσιάντζα γνωστή στα πολιτιστικά δρώμενα των καραγκούνηδων, ενω σημαντικός ήταν ο ρόλος και του γνωστού μας λαογράφου Σωτήρη Ρουσσιάκη
στην εμφάνιση της ενδυματολογίας των συμμετασχόντων..στο χορό κ.α.
 Καραγκούνες Μύρους ..

ΔΕΙΤΕ ΣΤΡΟΦΗ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑΣ


 Ενδυμασίες βγαλμένες απο τα ιερά και όσια των καραγκούνηδων που εντυπωσιάζου και συγκινούν μέχρι σήμερα..
 Χρώματα...
 Κοσμήματα...ομορφιά..
 Η νέα γενιά δέχεται τις συμβουλές και τις οδηγίες των μεγαλύτερων..
 με στολή απο την Καππαδοκία  η κ. Άννα   εμπένει περισσότερο τον καλλιτέχνη και η κάθε δοξαριά είναι ένας ήχος και έν δάκρυ για τις αλύτρωτες πατρίδες!!
 Συγκροτήματα απ όλη την Ελλάδα προσκυνούν το θεσσαλικό χώμα
 και τσουγκρίζουν στην υγειά της ελλάδας..
 και οι φίλοι τους αποθανατίζουν την κάθε στιγμή..
 Υπέροχες στιγμές ..και τα ρούχα θυμίζουν παραδοσιακές στολές της Βόρειας Κίνας!!

 Μακεδονία//
 Έξαρση..
 και η μικρή μας φίλη που την είδατε παραπάνω ντυμένη στα καραγκούνικα και να χορεύει, τώρα φόρεσε τα ..άλλα και καταγράφει τους άλλους με την φωτογραφική της μηχανή..

Ο δραστήριος και άοκνος  πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυρίνης κ Αρχοντής Τσαγκάρης (δεξιά) ευχαρίστησε την ΕΦΗΜΕΡΙΣ και τον υπεύθυνο Δημήτρη Παπαγεωργίου και κάλεσε τους χωριανούς του να στείλουν τα χαιρετίσματα στους συμπατριώτες τους που ζουν στην Αυστραλία και σε άλλες μακρινές χώρες . Οι παροτρύνσεις του  είχαν μεγάλη απήχηση και όπως θα δείτε και  θα ακούσετε στα βίντεο που θα ακολουθήσουν πολλοί δίνουν ευχές στην Αυστραλία..
 Ο κ.Αρχοντής Τσαγκάρης ανταλλάσει δώρα με εκπρόσωπο του Συλλόγου Ζαγοριτών Ηπείρου..
 Η Βαλεντίνα μια γνήσια Καραγκούνα..στέλνει χαιρετισμούς σε όλους τους χωριανούς της στην Αυστραλία και σε όλους τους Έλληνες και παρά τα εγγόνια που έχει "όταν φοράω τη στολή της καραγκούνας,λέει, αισθάνομαι 19 χρονών""!!! ευγε και πάλι εύγε Βαλεντίνα!!

 Έτοιμες για δράση..
" γειά σου Καραγκούνα "...λέει το τραγούδι και εκείνες αισθάνονται τόσο υπερηφάνεια και χορεύουν.. λες και τους ακούνε και τους βλέπουν όλοι αυτοί που έφυγαν απο τον κόσμο τουτο..

 Καταπληκτικές φορεσιές και γλυκύτατα πρόσωπα..
 Ευχες και απο το Δήμαρχο του Κάμπου..
 Απο τη Θέρμη της θεσσαλονίκης ήρθαν , χόρεψαν καί εντυπωσίασαν οι νεαρές Ελληνοπούλες με τις αρχαίες Ελληνικές μορφές τους..
Στον Πρόεδρο Αρχοντή Τσαγκάρη και σε όσους αγόγγυστα πρόσφεραν γνωσεις και δυνάμεις για τα Μυρήνεια Καρδίτσης θερμά συγχαριτήρια ..
Δ.Π

No comments:

Post a Comment

wibiya widget