Saturday, July 19, 2014

Ερντογάν: Η βαρβαρότητα του Ισραήλ ξεπερνάει του Χίτλερ


ΠρώτοΘΕΜΑ .19/07/201420:55

Λάβρος κατά της ισραηλινής κυβέρνησης ο Τούρκος πρωθυπουργός έπειτα από τη χερσαία επιχείρηση του στρατού στη Λωρίδα της Γάζας

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε για μία ακόμα φορά κατά του Ισραήλ ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μετά τις δηλώσεις που έκανε προ ημερών κατηγορώντας την κυβέρνηση Νετανιάχου ότι ασκεί τρομοκρατία στην περιοχή της Γάζας και τονίζοντας πως η αντίληψη του Ισραήλ για τους Παλαιστινίους δε διαφέρει από τη νοοτροπία του Χίτλερ, ο Ερντογάν επανέρχεται στο ίδιο κλίμα.
Με αφορμή τη χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας είπε ότι «η βαρβαρότητα του Ισραήλ ξεπερνάει αυτή του Χίτλερ».

Κατηγόρησε τις δυνάμεις του Ισραήλ ότι χρησιμοποιούν δυσανάλογη δύναμη στη Γάζα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η οποία ανατρέπει τις προσπάθειες αναθέρμανσης στις σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ.

Την ίδια ώρα, δεκάδες ήταν όσοι πραγματοποίησαν διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία των διπλωματικών αποστολών του Ισραήλ στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

ΝΟΟΖ.gr :

Συνεχίζεται η σφαγή αμάχων στη 

Γάζα - 342 νεκροί- 2500 τραυματίες

Συνεχίζεται η σφαγή αμάχων στη Γάζα  - 342 νεκροί- 2500 τραυματίες - Κεντρική Εικόνα

 by
nooz.gr

Tουλάχιστον 46 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, ανεβάζοντας στους 342 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν χάσει την ζωή τους από την αρχή των ισραηλινών επιχειρήσεων πριν από 12 ημέρες, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης.
Από την πλευρά του Ισραήλδύο στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκειαμαχών, αναφέρει ο στρατός ενώ ένας πολίτης σκοτώθηκε από μία ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Γάζα, ανεβάζοντας σε 2 τον αριθμό των αμάχων που σκοτώθηκαν από την 8η Ιουλίου, σύμφωνα με την αστυνομία.
Οι δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν το πρωί από έναν Παλαιστίνιο μαχητή που είχε διεισδύσει στο Ισραήλ μέσω μιας σήραγγας από τη Γάζα, ανακοίνωσε ο στρατός.
«Οι στρατιώτες ονομάζονται (…) Άνταρ Μπερσανάο, 20 ετών από τη Νεχαρίγια και (…) Άμοτζ Γκρίνμπεργκ, 45 ετών, από το Χοντ Χασαρόν» επισήμανε ο στρατός σε ένα δελτίο τύπου.
Εικόνες από το Associated Press:

Μεταξύ των τελευταίων θυμάτων στη Λωρίδα της Γάζας περιλαμβάνονται δύο άνδρες, ηλικίας 25 και 31 ετών, που σκοτώθηκαν σε μια αεροπορική επιδρομή κοντά στο Ντέιρ αλ Μπάλαχ (στα κεντρικά), δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών Άσραφ αλ Κούντρα.
Δύο μέλη της ίδιας οικογένειας έχασαν την ζωή τους στη Ζεϊτούν, μια συνοικία κοντά στην πόλη της Γάζας.
Στα βόρεια του παλαιστινιακού θύλακα, 5 μέλη της ίδιας οικογένειας, περιλαμβανομένων 2 κοριτσιών ηλικίας 2 και 6 ετών, σκοτώθηκαν σε ένα βομβαρδισμό ενώ άλλος ένας άνθρωπος, ο 6ος κατά σειρά, σκοτώθηκε σε μια άλλη επιδρομή, σύμφωνα με τον Κούντρα. Στις βόρειες περιοχές, επίσης, 4 άνδρες σκοτώθηκαν στη Μπέιτ Λαχίγια και ένας πέμπτος σε μία αεροπορική επιδρομή εναντίον της κατοικίας του στη Τζαμπαλίγια.
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Χαν Γιούνες και 3 άνδρες στα κεντρικά της Λωρίδας της Γάζας.
Νωρίτερα, 8 άνθρωποι, περιλαμβανομένου ενός παιδιού 6 ετών, σκοτώθηκαν βόρεια της πόλη της Γάζας, στο Μπέιτ Χανούν, το Μπέιτ Λαχίγια, το Ντέιρ αλ Μπάλαχ και το Χαν Γιούνες. 
Χάος στη Γάζα: 

Συνολικά, τουλάχιστον 342 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 2390 έχουν τραυματισθεί από την 8η Ιουλίου, όταν ξεκίνησε η ισραηλινή επιχείρηση "Προστατευμένη Παρυφή".

No comments:

Post a Comment

wibiya widget