45996e8f091f51cc9f55591e600e9a0f_L
Ο Vladimir Putin διαπράττει
«εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» στη Συρία και ο βομβαρδισμός της Ρωσίας στο Χαλέπι πρέπει να σταματήσει.
Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros, επισημαίνοντας πως ο κόσμος παρακολουθεί μια ανθρωπιστική καταστροφή ιστορικών διαστάσεων.
Αυτή η καταστροφή συμβαίνει στη Συρία και διαπράττεται από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin, σε στήριξη του προστατευόμενού του, Bashar al Assad, σύμφωνα με ανάρτηση του G. Soros στον ιστότοπό του.
Ο ίδιος σημειώνει πως τα ρωσικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν άμαχο πληθυσμό στο Χαλέπι, προκειμένου να βοηθήσουν τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι η συνδυασμένη επίθεση, μεταξύ άλλων, έχει θέσει τα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης εκτός λειτουργίας και έχει στερήσει το πόσιμο νερό από τον πληθυσμό.
Επιπλέον, σημειώνει πως «ο πρόεδρος Putin κινείται επιθετικά στην εκμετάλλευση των τεσσάρων μηνών από τώρα μέχρι την ορκωμοσία του νέου Αμερικανού προέδρου στις 20 Ιανουαρίου, βασιζόμενος σε ανάλγητο πολιτικό υπολογισμό».
Ο Soros ολοκληρώνει το κείμενό του καλώντας τον κόσμο στη Ρωσία, την Ευρώπη και οπουδήποτε αλλού «να μην παραμείνει απαθής, αλλά να εκφράσει την οργή του. Ένα ξέσπασμα της κοινής γνώμης θα μπορούσε να προκαλέσει τον πρόεδρο Putin να δώσει τέλος στα στυγερά του εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».
www.bankingnews.gr