Tuesday, July 17, 2012

Οι εργαζόμενοι έκλεισαν την Ακρόπολη λόγω καύσωνα


Αν και σε παγκόσμια κλίμακα -συμπεριλαμβανομένης και της 

Αυστραλίας- όταν η θερμοκρασία ξεπερνά τους 40 βαθμούς 

κελσίου οι εργαζόμενοι μπορουν να εγκαταλείψουν 

την εργασία τους αν δεν υπάρχει κλιματιστικό,πολλά 

παράπονα ακούστηκαν χτες ,σύμφωνα με το παρακάτω 

δημοσίευμα της NwesIt.gr,των Αθηνών,όταν λόγω 

καυσωνα έκλεισε η Ακρόπολης..

Πόρτα έφαγαν εκατοντάδες τουρίστες που επισκέφτηκαν χθες την

Ακρόπολη μετά τη μία και μισή το μεσημέρι. Οι εργαζόμενοι 

πήραν την απόφαση να κλείσουν το ιστορικό μνημείο με το

έτσι θέλω επικαλούμενοι την προστασία τόσο των ίδιων 

όσο και των επισκεπτών από τον καύσωνα. Απογοητευμένοι 

και θυμωμένοι έφευγαν οι τουρίστες απο τον Ιερό Βράχο. 


Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η χθεσινή απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων σύμφωνα με την οποία ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης και του Διονυσιακού θεάτρου έκλεισαν τις πύλες τους στις 2.00 το μεσημέρι (από τις 8.00 το βράδυ που κλείνουν κανονικά) προκειμένου να προστατευτούν από τον καύσωνα επισκέπτες και εργαζόμενοι.


Εγώ ίσα που πρόλαβα και είδα την Ακρόπολη, εσύ φίλε την πάτησες
Εγώ ίσα που πρόλαβα και είδα την Ακρόπολη, εσύ φίλε την πάτησες

Εμείς τώρα τι θα κάνουμε; Πότε θα δούμε την Ακρόπολη;
Εμείς τώρα τι θα κάνουμε; Πότε θα δούμε την Ακρόπολη;

Οι εργαζόμενοι βάση νόμου έχουν το δικαίωμα να λάβουν μια τέτοια απόφαση. Αυτό που ενοχλεί όμως είναι οτι κανείς δε ρώτησε τους δόλιους τουρίστες - κάποιοι ήρθαν από την άλλη άκρη του κόσμου - εάν θα ξαναέχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Ακρόπολη. Κάποιοι για παράδειγμα που κάνουν κρουαζιέρα έχουν μια και μοναδικήευκαιρίανα πραγματοποιήσουν το όνειρο της ζωή τους και να δουν τον Ιερό Βράχο καθώς σήμερα έχουν ήδη αναχωρήσει για άλλους προορισμούς. 

Πλάκα μας κάνετε; Ηρθαμε τρέχοντας από το λιμάνι με τις βαλίτσες μας και μας λέτε πως δε θα δούμε την Ακρόπολη;
Πλάκα μας κάνετε; Ηρθαμε τρέχοντας από το λιμάνι με τις βαλίτσες μας και μας λέτε πως δε θα δούμε την Ακρόπολη;

Πόρτα έφαγε και το αποητευμένο ζευγαράκι
Πόρτα έφαγε και το αποητευμένο ζευγαράκι

Θα πρέπει επισης να ξέρουν όσοι πηραν αυτή την απόφαση πως δεν είναι οι μοναδικοί εργαζόμενοι που δουλευουν με συνθηκες καύσωνα. Οι τροχονόμοι δηλαδή τι πρέπει να κάνουν; Να φύγουν απο τους δρόμους και να πάνε για μπάνιο; Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα τι πρέπει να κάνουν; Να αφήσουν τα σκούπιδια να μας πνίξουν; Οι εργάτες στις οικοδομές τι πρέπει να κάνουν; Να παρατήσουν το μυστρί και να πάνε για παγωμένες μπύρες; 

Φτου γαμώτο. Δεν το πιστεύω, δεν είναι αλήθεια...
Φτου γαμώτο. Δεν το πιστεύω, δεν είναι αλήθεια...

Από την πλευρά τους οι εργαζομενοι λένε πως οδηγήθηκαν σε αυτη την απόφαση γιατί χθες Δευτέρα μέχρι τη μία το μεσημέρι είχαν 3 περιστατικά λιποθυμίων (ένας φύλακας και δύο τουρίστες), γεγονός που το Νewsit επιβεβαίωσε και με το ΕΚΑΒ. 

Λοιπόν εδώ γράφει πως δε θα δούμε την Ακρόπολη γιατί κάνει ζέστη. Κανείς ομως δεν μας ρώτησε...
Λοιπόν εδώ γράφει πως δε θα δούμε την Ακρόπολη γιατί κάνει ζέστη. Κανείς ομως δεν μας ρώτησε...

Κάτσε να βγάλω φωτογραφία την ανακοίνωση...
Κάτσε να βγάλω φωτογραφία την ανακοίνωση...

Καλο θα ήταν οι εργαζόμενοι άλλη φορά, ευχόμαστε να μην υπάρξει βέβαια άλλη φορά, να σκεφτούν πως ίσως θα ήταν προτιμότερο να δίνουν δωρεάν νεράκι στους τουρίστες για να βρέχουν το κεφάλι τους παρά να τους αφήσουν στα κρύα του λουτρού με πρόφαση τον καύσωνα.

Στις παρενέργειες του καύσωνα και στο κλείσιμο του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης αναφέρεται σήμερα ο βελγικός φλαμανδικός Τύπος.

"Η ελληνική οικονομία πλήττεται τώρα και από τον καύσωνα», τιτλοφορείται το δημοσίευμα της εφημερίδας De Tijd, το οποίο πλαισιώνεται από μεγάλη έγχρωμη φωτογραφία που απεικονίζει τουρίστες να αποχωρούν από την Ακρόπολη. «Οι τουρίστες αναγκάστηκαν χτες να εγκαταλείψουν εσπευσμένα τον ιερό βράχο της Ακρόπολης για λόγους ασφαλείας. Ο σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος της Αθήνας παραμένει ανοιχτός μερικές μόνο ώρες καθημερινά λόγω του καύσωνα που πλήττει την χώρα. Χτες η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 42 βαθμούς. Οι υψηλές θερμοκρασίες επιδρούν αρνητικά στην ελληνική οικονομία. Τα τουριστικά αξιοθέατα προσελκύουν λιγότερο κόσμο, ενώ τα κλιματιστικά καίνε στο φουλ. Οι αρχές επέτρεψαν στο κοινό να έχει πρόσβαση σε κτίρια όπου λειτουργούν κλιματιστικά», σημειώνει η εφημερίδα.

Επιπλέον, η De Morgen δημοσιεύει για το ίδιο θέμα ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Πρόωρα κλειστή η Ακρόπολη λόγω ζέστης». Όπως σημειώνεται, εξαιτίας του καύσωνα η Ακρόπολη έκλεισε χτες έξι ώρες νωρίτερα από ότι προβλέπει το κανονικό ωράριο, προκειμένου να μην διατρέξει κίνδυνο η υγεία των επισκεπτών. Καταλήγοντας, η εφημερίδα αναφέρει ότι το νέφος αιθαλομίχλης επιβαρύνει την ατμόσφαιρα στην ελληνική πρωτεύουσα και κάνει αφόρητη την παραμονή εκεί. Οι τοπικές αρχές κάλεσαν όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή καρδιολογικά προβλήματα να μην κυκλοφορούν στον δρόμο, προσθέτει η εφημερίδα.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget