Saturday, July 14, 2012

ΠΟΥ ΠΑΜΕ; Του Δημήτρη Παπαγεωργίου

Η Ελλάδα στο μπράτσο του Γιάννη Γκουνή
Ελληνόπουλου της Μελβούρνης

ΠΟΥ ΠΑΜΕ; 
Καθημερινά ο σκεπτόμενος Απόδημος Ελληνισμός αναρωτιέται ΠΟΥ ΠΑΕΙ η πατρίδα μας;
Όποια "φυλλάδα" κι όποιο Μέσο Ενημέρωσης(;) κι αν θωρήσεις, το όνομα 'Γκρής" (που εμείς μετα φράζουμε ΕΛΛΑΣ)φιγουράρουν  με έναν απαξιωτικό τρόπο..λέξεις και κρίσεις όπως "τα έφαγαν...τα έκλεψαν..παιρνουν τα λεφτα απο τις τράπεζες.."και άλλα πολλα.
ΠΟΥ ΠΑΜΕ;
θα χρεωκοπήσουμε; Να πάρουμε τα λεφτά απο την Ελλάδα;Τι θα κάνουμε με τα κληρονομικά μας  ή και τις όποιες περιουσίες έχουμε στη χωρα που γέννησε ιδέες και συστήματα ; Αμέτρητα τα ερωτήματα των Ελλήνων της Αυστραλίας οι οποίοι ακούγοντας για την κατάθλιψη των δικων τους και των συγγενών τους στην Ελλάδα ..θλίβονται περισσότερο,αν και κάποιοι ηδονίζονται (όταν ακούνε για καταστροφή) και βγάζουν ότι απωθημένα μάζεψαν απο κάποια επισκεψη την περ.δεκαετία στην Πατρίδα και δεν το κρύβουν..: "δεν με νοιάζει γιατί είναι απαράδεκτοι.. έτρωγαν τα δανεικά και όταν πηγαίναμε εμεις (της Αυστραλίας ή των ΗΠΑ) μας έλεγαν φτωχούς και αγράμματους..τώρα ας ψοφήσουν..") Δυστυχώς έστω και σε μικρή κλίμακα τέτοια και άλλα ακούσαμε και ακούμε..αλλά δεν πειράζει αν δεν τα είχαμε κι αυτα  τί...Έλληνες θα είμασταν;
- ΠΟΥ ΠΑΜΕ;
Ρώτησα ένα απο τα καλύτερα μυαλά που διαθέτει ο παγκόσμιος Ελληνισμός ,(αλλά δεν έχει πάρε -δωσε με τους Έλληνες, μιάς και διευθύνει μια απο τις μεγαλύτερες εταιρίες  στον κόσμο και συγχρόνως κάνει ερευνες για τα πανεπιστήμια σχετικά με το μέλλον μας και για διάφορα άλλα θέματα )για το πώς βλέπει την Ελλάδα και η απάντησή του ήταν...
- Οι... μεγάλοι ...Γερμανία,Ιταλία,ΗΠΑ,Αυστραλία και παρα πολλές χώρες θα ήταν πολύ χαρούμενες να βρίσκονταν στη θέση της.. Ελλάδας!!!
"μη γελάς και μη ξαφνιάζεσαι όλοι αυτοί έχουν ξεπουλήσει τα πάντα στους Ιδιώτες (νερα,φωτα.εκτάσεις,λιμάνια,αεροδρόμια και πολλά ακόμα ) που τωρα καταπιέζουν τους λαούς τους ...ενώ η Ελλάδα ευτυχώς όλα αυτα ή σχεδόν όλα τα κρατά δικά της και δεν τα ξεπούλησε όσο -όσο..Αυτός είναι ο πλούτος μας..
Αν προσέξουμε λίγο και αναλάβουν άνθρωποι με γνώσεις και όχι "λαμόγια" που λέτε κι εσείς-και φυσικά όχι παιδιαρίσματα στύλ Τσίπρα, στην παρούσα φάση του καπιταλισμού η Ελλάδα είναι η καλύτερη.. και θα ξεπεράσει κάθε κρίση"

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

1 comment:

  1. Πολύ καλά τα λέτε κ.Παπαγεωργίου. Χωρίς φανφάρες και μακροσκελής κουραστικές αναλύσεις.
    "Το Λακωνίζειν έστι φιλοσοφείν"
    Τους χαιρετισμούς μου.

    Με εκτίμηση
    Μάριος Hotel AD IMPERIAL Θεσσαλονίκη

    ReplyDelete

wibiya widget