Monday, July 23, 2012

Μελβούρνη¨: ΕΛΛΗΝΙΔΑ την έθαψαν με άλλον αντι του άνδρα της και του γιού της..!

Kathleen Papatriandaphillou
Αδελφές Marlene και Ελένης στην ταφόπλακα της οικογένειας. Εικόνα: Chris Scott Πηγή: Herald Sun

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Η ΜΑΜΑ ΘΑΦΤΗΚΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΞΕΝΟ
Μια Έλληνική οικογένεια της Μελβούρνης απαιτεί να μάθει γιατί η μητέρα τους θάφτηκε στον ίδιο τάφο με έναν άγνωστο άνδρα και όχι με το σύζυγότης και τον γιό της.
Το θέμα αυτό έγινε πρωτη είδηση στο σημερινή ,μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Μελβούρνης  HERALD SUN  που βλέπετε εδώ.
Η Kathleen Papatriandaphillou κατά λάθος θάφτηκε με έναν ξένο αντί του συζύγου και του γιου της σε παρακείμενο τάφο στο νεκροταφείο Πρέστον.
Ο γιος της θανούσης  κ. Steve Παπάς, ισχυρίζεται ότι οι διαχειριστές  του νεκροταφείο αρχικά αρνήθηκαν ότι είχε γίνει.λάθος..
«Στην αρχή έλεγαν« Δεν κάνουμε λάθη »και αργότερα η στάση τους ήταν« Big Deal,σιγά το πράγμα που τάφηκε σε  λάθος τάφο. Θα τη μεταφέρουμε »,  είπε ο κ. Παπάς.
Kathleen Papatriandaphillou
Kathleen Papatriandaphillou κατά λάθος θάφτηκε με έναν ξένο αντί του συζύγου της. Πηγή: Herald Sun

"Δεν έχουν ποτέ  παραδέχθεί  άμεσα την ευθύνητους  και δεν ζήτησαν συγγνώμη "
Ο κ. Παπάς είπε ότι οι αξιωματούχοι του  νεκροταφείου αρνήθηκαν το αίτημα  να πληρώσουν  για την παροχή συμβουλών για τα ψυχικά τραύματα των μελών της οικογένειας.
Και ο χάρτης που προσδιορίζει τους τάφους στο νεκροταφείο δεν εχει ακόμη τροποποιηθεί για να δείχνει  με ακρίβεια την τελευταία κατοικία της μητέρας του.
Οι δικηγόροι που ενεργούν για λογαριασμό των νεκροταφείων   ζήτησαν συγγνώμη σε μια επιστολή, αλλά όπως  δήλωσε ο κ. Παπάς ,ειπαν  «δεν είναι υποχρεωμένα τα νεκροταφεια να παρέχουν συμβουλές παρηγοριάς.."
Τα παιδιά της κας Papatriandaphillou επέλεξαν την περασμένη εβδομάδα να μην προχωρήσουν με την αγωγή αποζημίωσης κατά το VCAT αφού είπαν ότι είχαν ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας.
"Δεν ήταν ποτέ για τα χρήματα ούτως ή άλλως," είπε ο κ. Παπάς χθες.
"Αυτό που πραγματικά ήθελε ήταν μια προσωπική συγγνώμη, μια εξήγηση για το πώς συνέβη και κάτι που θα κάνει για να διορθώσει το πρόβλημα και να βεβαιωσουν ότι δεν θα συμβεί ξανά."
Ο κ. Παπάς είπε ότι 
"Για μήνες μετά που άνοιξαν τον τάφο του μπαμπά, είχα ένα επαναλαμβανόμενο όνειρο, στο οποίο υπήρχαν σειρές από τάφους που δεν έχουν τα μνημεία τους," .
"Θα ήθελα να αρχίσει η αναζήτηση για τα ονόματα και στη συνέχεια το κεφάλι θα πεταγονταν  έξω από το έδαφος.
"Ήταν φρικτό".
Η κ. Papatriandaphillou, 82, θάφτηκε στο νεκροταφείο Preston στις 25 Σεπτεμβρίου 2009, υποτίθεται ότι στο ίδιο μνήμα  με το σύζυγό της, Στιβ, και ο γιος του Έρνεστ, ο οποίος πέθανε στα 14.
Η οικογένεια τοποθέτησε  μία ταφόπλακα για τον τάφο, που είχαν διακοσμημένο με βότσαλα και  λουλούδια, αλλά  είχε ανεγερθεί σε λάθος τάφο.
Φωτογραφίες που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της κηδείας της μητέρας τους επιβεβαίωσε το λάθος.
Στις 10 Δεκεμβρίου 2010 - μετά απότο άνοιγμα  του τάφου του πατέρα τους  για να επιβεβαιώθηκε ότι η . Papatriandaphillou δεν ήταν μέσα ,το σώμα της έχει εκταφεί από  παρακείμενο τάφο - κι έτσι θάφτηκε για δεύτερη φορά.
οι υπευθυνοι του νεκροταφείοιυ θα δώσουν για την αποκατάσταση 10.000 δολλάρια 
Ο κ. Παπάς επεσήμανε εκατοντάδες ανώνυμους τάφους στο νεκροταφείο χθες.
«Αναρωτιόμαστε πόσοι άλλοι  άνθρωποι είναι σε λάθος τάφους», είπε.
Η αδελφή του, Ελένη Άντερσον, είπε πως οι έρευνες δεν είχαν εντοπίσει  ζωντες  συγγενείς του Ιωάννη Loughron, του άνθρωπος που θάφτηκε δίπλα στον τάφο  από το 'οικόπεδο' της οικογένειας.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget