Saturday, July 14, 2012

Αρνηθηκαν τον επικήδειο σε Έλληνα και πηγαν αλλου



Το...μουλαρίσιο πείσμα των Ελλήνων κληρικών να αρνούνται στους συγγενείς των νεκρών να εκφωνήσουν επικήδειο εντός του ναού για τα αγαπημένα τους πρόσωπα που αποχαιρετούν ,έχουν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στον Ελληνισμό της Αυστραλίας.
Συχνά ακόύμε για ύβρεις συγγενων κατα των παπάδων και των δεσποτάδων,αλλά το τελευταίο γεγονός φαίνεται ό,τι το χάσμα μεταξύ εκκλησίας και λαού ,διαρκώς μεγαλώνει..
Γνωστός φαρμακοποιός στη Μελβούρνη,που πέθανε προσφάτως ,αντι να ταφεί "Ελληνορθόδοξα.".
τα παιδιά του τον κήδεψαν  σε καθολική εκκλησία.
Γνωστοί της οικογένειας δήλωσαν ότι ζήτησαν απο τον παπα της εκκλησίας ,ένα  απο τα παιδιά του
απεβιώσαντος ,να μιλήσει για το έργο του πατέρα τους ,όσο ήταν στη ζωή,αλλα η άρνηση του παπά ήταν κάθετη, κι έτσι με πίκρα η οικογένεια κήδεψε τον αγαπημένο τους σε καθολική εκκλησία ,όπου ο εκεί ιερέας ελεύθερα τους άφησε  να πούνε όσα και ότι ήθελαν για τον πατέρα τους..
Παρόμοια παράπονα ακούγονται συχνά στην Ελληνική παροικία. Αυτό που συνήθως  γίνεται,οι ορθόδοξοι, κατ εντολή,βεβαίως του Αρχιεπισκόπου ζητούν απο τους συγγενείς να παραδωσουν γραπτά στον παππά τα όσα έχουν να πούνε κι εκεινος τα διαβάζει μαζί με τις "δικές του σάλτσες " για αναστάσεις και άλλα προπαγανδιστικά περί δευτέρας παρουσίας κλπ. Λογοκρισία δηλαδή και απόλυτος έλεγχος μέχρι και στο τί θα πούνε οι "πιστοί' στον "τελευταίο ασπασμό".
Ογδοντάχρονος που πήγε στην κηδεία παραπονέθηκε ότι "δυστυχώς οι Ελληνικές εκκλησίες κατάντησαν μαγαζάκια και "κέντρα τρομοκράτησης των Ελλήνων και προπαντός των ηλικιωμένων ".
Σε μια άλλη περίπτωση ο παπάς αρνήθηκε να δωσει όνομα  σε νεοβάπτιστο επειδή δεν θεώρησε το όνομα.. Χριστιανικό. " .

No comments:

Post a Comment

wibiya widget