Sunday, May 5, 2013

Ελληνομελβουρνιώτικα Αναστάσιμα...

Αν και την ημερα της λαμπρής το κρύο θύμιζε Χριστούγεννα ο Ελληνισμός της Μελβούρνης έδωσε το παρον αλλα κατα πολύ λιγότεροι στις εκκλη σίες και περιποιήθκε καταλλήλως απο μαγειρίτσες μεχρι και ψητά αρνιά..

Την πρωτη ανάσταση έκανε και η εξάχρονη Μιχαέλα με το μπαμπάτης και τη μαμά της και ήταν τοσο ενθουσιασμένη που γελουσε και τραγουδούσε μεχρι τις πρωτες πρωινές ωρες στο σπιτι του Πέτρο και της Ειρήνης που τους κάλεσαν για μαγειρίτσα..

Η Ειρήν Οικονόμου δούλεψε σκληρα για το πασχαλινό τραπέζι αλλα χαμογελά όταν όλοι τη συγχαίρουν για τη μαγειρίτσα και όλα τα υπόλοιπα."Και του χρόνου στο Ρίζωμα" λέει η Ειρήνη..
Ενώ ο Π΄ετρος συμφωνεί κι ο Δημήτρης λέει  ..Χαιδεμένη!!!Το καλυτερο για όλους παιδιά..




Τα γλέντια του Παναγιωτη και τς Βαρβάρας Ιωάννου δύσκολα μπορουν να περιγραφούν και να μεταφερθούν με λόγια. Πολυ περισσότερο,όταν ο Παναγιώτης πέρα απο τα καθιερωμένα των εορτων δημιουργεί και κάτι καινούριο ΄΄οπως "ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ",όπως ονόμασε το κάτω μερος του σπιτιού του,και  το στόλισε με ολους τους μεγάλους του Ελληνικού τραγουδιού και θεάτρου   ενω στο στερεοφωνικό ακογεται Χατζής Τσιτσάνης κ.


όσο για τη γάστρα του  τα ψητά που μόνο ο Πάνος ξερει να φτειάνει κάνει τη γειτονιά να αναστενάζει απο την ευωδία..
 Τελεια τα υλικά
 Τέλεια τα μυρωδικά..
 Τέλειοι και οι βοηθοί του..Αρετή(κόρη) Μάρθα (μνηστη΄του γιού του Αντωνη..
 Για τα υπόλοιπα φρόντισε η Βαρβάρα με την αδερφή της Ανθούλα..
 Τα νόστιμα του παναγιώτη γευθηκαν και χάρηκαν πολύ και ο ανταποκριτής της ΕΡΤ Αλέξανδρος Μάρκελλος με τον γιό του  Ερμή..τον γλυκύτατο..
 Όλη η Οικογένεια  φωτογραφίζεται για  την ΕΦΗΜΕΡΙΣ
Και μια φωτογραφία με το ωραίο φύλο..που

Βαρβαρα και Ανθούλα.

Και ο Παππούς με τη γιαγιά  τοσος είναι ο καυμός που κρατουν τις φωτογραφίες του εγγονού τους Θανάση που τους περιμένει στη Θεσσαλονίκη
Η Στέλλα με την κόρητης ( που ανακάλυψε ότι "ο Χριστός είναι γυμνός")χαίρονται το ευχαριστο περιβάλλον.
Και η πριγκήπισσα Αρετή κρατα το γλυκό που τους ..τρέλλανε όλους,. Άντε και του Χρόνου στο βράχο,έτσι Παναγιώτη; 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget