Tuesday, May 14, 2013

O FLASH 96 στους απλήρωτους εργαζόμενους


Photo: Με απόφαση του ΕΣΡ, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα, ο ραδιοσταθμός Flash 96 περνάει στους εργαζόμενους. Άλλο ένα βήμα για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των απλήρωτων εργαζόμενων. Ο Flash, είναι πλέον και επίσημα χωρίς αφεντικά. Έχει μόνον εργαζόμενους και ακροατές. Τώρα μένει μόνον ο αρμόδιος υπουργός Σίμος Κεδίκογλου να υπογράψει την παραχώρηση της άδειας στον νέο φορέα των εργαζομένων οι οποίοι και θα τον χρηματοδοτήσουν.
Του ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΚΟΡΙΚΟΥ
Χαιρετίζουμε την εφαρμογή του νόμου για παραχώρηση του Flash 96 στους απλήρωτους εργαζόμενους και ζητάμε την επέκτασή του σε όλα τα μέσα ενημέρωσης για τα οποία απαιτείται η χρήση δημόσιας συχνότητας.
Το άρθρο 15 του Συντάγματος της Ελλάδας ορίζει οτι η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του κράτους. Ο έλεγχος υπάγεται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του ΕΣΡ, που είναι ανεξάρτητη αρχή, όπως ο νόμος ορίζει. Ο άμεσος έλεγχος του κράτους λαμβάνει και τη μορφή του καθεστώτος της προηγούμενης αδείας. Συνεπώς δεν μπορεί να ξεχωρίζεται η ραδιοφωνία από την τηλεόραση και ο έλεγχος που προβλέπει ο νόμος 4109/2013 άρθρο 32 για τα ραδιόφωνα, πρέπει να επεκταθεί και να καλύπτει και τους τηλεοπτικούς σταθμούς, με τους ίδιους όρους. 
Με απόφαση του ΕΣΡ, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα, ο ραδιοσταθμός Flash 96 περνάει στους εργαζόμενους. Άλλο ένα βήμα για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των απλήρωτων εργαζόμενων. Ο Flash, είναι πλέον και επίσημα χωρίς αφεντικά. Έχει μόνον εργαζόμενους και ακροατές. Τώρα μένει μόνον ο αρμόδιος υπουργός Σίμος Κεδίκογλου να υπογράψει την παραχώρηση της άδειας στον νέο φορέα των εργαζομένων οι οποίοι και θα τον χρηματοδοτήσουν.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget