Sunday, May 19, 2013

Ενταση στη δίκη Ακη για το ακίνητο της Αρεοπαγίτου


Την πρώτη της εμφάνιση στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε χθες η Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία από την ημέρα που ξεκίνησε η δίκη για τις «χρυσές μίζες» δεν είχε προσέλθει στο δικαστήριο.

Γα πρώτη φορά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου κάθισε και η κόρη του Ακη, Αρετή
Γα πρώτη φορά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου κάθισε και η κόρη του Ακη, Αρετή
Η κόρη του πρώην υπουργού κάθισε στο εδώλιο, μπροστά από τη σύζυγό του Βίκυ, με την οποία δεν αντάλλαξαν ούτε ματιά.
Σταθερά απούσα από τη δικαστική αίθουσα η πρώην σύζυγος του κ. Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν, η οποία επίσης είναι κατηγορούμενη. Η δίκη συνεχίστηκε χθες με την κατάθεση για δεύτερη μέρα του προϊσταμένου του ΣΔΟΕ Ν. Μαϊτού, ωστόσο υπήρξαν στιγμές έντασης, κυρίως όταν ο πρώην υπουργός παρενέβαινε διακόπτοντας τον μάρτυρα με αφορμή ερωτήσεις που του υπέβαλαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής σχετικά με την απόκτηση του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο αρχικά ανήκε στην εταιρεία Torcaso, στη συνέχεια πέρασε στην κατοχή της εταιρείας Νobilis, για να καταλήξει τελικά στη σύζυγο του κ. Τσοχατζόπουλου, Βίκυ.
«Εχουν σκοπιμότητα οι ερωτήσεις, δεν θα παίξουμε εδώ, αποδεικνύεται ότι δεν γνωρίζετε κιόλας», ήταν μία από τις παρεμβάσεις του πρώην υπουργού, που προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου Χρ. Κατσιάνη, που είπε: «Εδώ θα πρέπει να διατηρείτε την ψυχραιμία σας,. Μπορεί να ακουστούν και χειρότερα πράγματα. Καταλαβαίνω την ταλαιπωρία σας, διατηρήστε όμως την ψυχραιμία σας, για να βοηθήσετε τη θέση σας».
Ο μάρτυρας, αναφερόμενος σε όσα συνδέονται με το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, είπε πως πολλά τιμολόγια για τις επισκευαστικές εργασίες που είχαν γίνει εκδόθηκαν στο όνομα Παναγιώτης Παπαλιάκος. Το πρόσωπο αυτό - όπως τόνισε ο μάρτυρας- ήταν ανύπαρκτο, καθώς Παπαλιάκος είναι το επώνυμο της πρώην συζύγου του αδελφού της Βίκυς Σταμάτη.
Απαντώντας σε ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής, εάν γνωρίζει ποιοι μέθοδοι χρησιμοποιούνται για να ξεπλυθεί το μαύρο χρήμα, ο μάρτυρας απάντησε, ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις μεταβιβάσεις ακινήτων. Η δίκη διακόπηκε για περισσότερο από μία ώρα χθες, ύστερα από τηλεφώνημα για βόμβα, και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.
ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ Από το Αθηναικό ΕΘΝΟΣ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget