Monday, September 9, 2013

Παρακολουθήσεις πολιτικών από την ΚΥΠ της Κύπρου

Εγγραφα, φωτογραφίες και βίντεο από παρακολουθήσεις πολιτικών και πολιτών που μετέχουν σε πολιτικές κινήσεις βρήκε η αστυνομία σε σπίτι λοχία που υπηρετούσε στην ΚΥΠ μέχρι τις τελευταίες προεδρικές εκλογές.
Η έρευνα έγινε πριν από ενάμιση μήνα στο πλαίσιο ελέγχου για συμμετοχή μελών της ΚΥΠ σε σκάνδαλο με παράνομη πώληση οικοπέδου που ανήκει σε Τουρκοκύπριο.
Τα έγγραφα ήταν διαβαθμισμένα ως άκρως απόρρητα και περιείχαν πληροφορίες που καμία σχέση δεν έχουν με το ρόλο της ΚΥΠ, η οποία υποτίθεται ότι έχει ως αποστολή την προστασία της εθνικής ασφάλειας.
Το γεγονός παρέμεινε μυστικό για ενάμιση μήνα και μόλις προχθές ο αρχηγός της κυπριακής αστυνομίας έθεσε σε διαθεσιμότητα το λοχία.
Η αποκάλυψη έχει δημιουργήσει πολιτικούς τριγμούς, αφού και στο παρελθόν μέλη της ΚΥΠ είχαν εντοπιστεί σε πολιτικές συγκεντρώσεις κομμάτων να κινηματογραφούν και να φωτογραφίζουν. Την ίδια πρακτική ακολουθούσε και η αστυνομία, παρακολουθώντας μαζικές συγκεντρώσεις.
Αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στην ηγεσία της αστυνομίας, καθώς ο υπαρχηγός του σώματος Ανδρέας Κυριάκου ήταν διοικητής της ΚΥΠ την περίοδο που γίνονταν οι παρακολουθήσεις.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΚΥΠ ελέγχεται αποκλειστικά από τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι προφανές ότι θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις και ο Δημήτρης Χριστόφιας, αφού οι πληροφορίες από τις παρακολουθήσεις θα έπρεπε να φτάνουν στα χέρια του.

ΔΗΣΥ: Να δοθούν τα ονόματα πολιτικών 
που παρακολουθούντο από την ΚΥΠ 

Σε βάθος διερεύνηση όσων αναφέρονται στην ανακοίνωση της αστυνομίας
9 Σεπτεμβρίου 2013 14:47
ΔΗΣΥ: ΔΗΣΥ: Να δοθούν τα ονόματα πολιτικών που παρακολουθούντο από την ΚΥΠ

Ο ΔΗΣΥ καταδίκασε σήμερα, διά του Αντιπροέδρου του Γιώργου Γεωργίου, τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τις παρακολουθήσεις δραστηριοτήτων πολιτικών προσώπων και ομάδων πληθυσμού από την ΚΥΠ.
Σε δήλωσή του στη Βουλή, ο κ. Γεωργίου ζήτησε «όπως διερευνηθούν σε βάθος τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της αστυνομίας και εάν αυτά αποδεδειγμένα ισχύουν, να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των πολιτικών προσώπων και ομάδων που παρακολουθούντο από την ΚΥΠ, καθώς και η χρονική περίοδος αυτών των παρακολουθήσεων».
Είπε ακόμα ότι ο ΔΗΣΥ «αναμένει από τη νέα Κυβέρνηση και τη νέα ηγεσία της ΚΥΠ να αναβαθμίσει και προσδώσει κύρος και εμπιστοσύνη στης υπηρεσίες ασφάλειας του κράτους».

ikypros.com






No comments:

Post a Comment

wibiya widget