Monday, November 3, 2014

Με φόντο εκλογές. Στον Παπούλια Σαμαράς και Τσίπρας. Την Τρίτη ο Κουβέλης

Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα θα έχει τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Από προηγούμενη συνάντηση του Προέδρου με τον Α. ΤσίπραΑπό προηγούμενη συνάντηση του Προέδρου με τον Α. Τσίπρα
Η συνάντηση του προέδρου με τον Αλέξη Τσίπρα, ύστερα από αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, έχει προγραμματισθεί για τις 14.45.
 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να θέσει ζήτημα πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης να χειριστεί οποιαδήποτε συμφωνία με τους δανειστές και ειδικότερα το θέμα της διαχείρισης των 11,4 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να παραμείνει στη διάθεση του ΤΧΣ. Όπως γράφει η Αυγή, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει ένα «πλαίσιο αρχών και θέσεων» το οποίο περιλαμβάνει «την αναζήτηση λύσης για το μη βιώσιμο χρέος» και πρόταση «για την επίλυση του πολιτικού προβλήματος με προσφυγή σε εκλογές με ταυτόχρονη αναζήτηση συγκλίσεων για την Προεδρία της Δημοκρατίας».
 
Η συνάντηση του κ. Παπούλια με τον κ. Σαμαρά θα γίνει αμέσως μετά την ορκωμοσία (17:30) των νέων υπουργών Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια και Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
Την Τρίτη, ο κ. Παπούλιας θα δεχθεί τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, ο οποίος έχει ζητήσει σύγκληση συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών του δημοκρατικού τόξου, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να διαμορφωθεί εθνική συνεννόηση τουλάχιστον στο ζήτημα του χρέους.


 http://www.enet.gr/

No comments:

Post a Comment

wibiya widget