Thursday, February 5, 2015

Συγκεντρώσεις υπέρ της κυβέρνησης σε Αθήνα,Θεσσαλονίκη,Ηράκλειο 5/2/15

«Δεν εκβιαζόμαστε, δεν φοβόμαστε, δεν κάνουμε πίσω, νικάμε»

Εικόνες «Αγανακτισμένων» του 2011 θύμιζε την Πέμπτη το βράδυ το Σύνταγμα, όπου πλήθος κόσμου συμμετείχε στο συλλαλητήριο με κεντρικό σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε, δεν υποκύπτουμε, δεν φοβόμαστε, δεν κάνουμε πίσω, νικάμε», που καλέστηκε αυθόρμητα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης και την παρέμβαση της ΕΚΤ.
Μόνο που οι συγκεντρωμένοι σήμερα δεν διαμαρτύρονταν όπως το ’11 κατά της μνημονιακής πολιτικής, αλλά δήλωναν τη στήριξή τους στη σημερινή κυβέρνηση, στους χειρισμούς της και στην ανατροπή του μνημονίου.
Συγκεκριμένα στο κείμενο – κάλεσμα αναφέρεται: «Στέλνουμε το μήνυμα σε όσους νομίζουν ότι μας έχουν στο χέρι, ότι κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά. Η εποχή της γονατισμένης Ελλάδας και των υπάκουων κυβερνήσεων, τελείωσε. Στηρίζουμε την αμετακίνητη στάση της κυβέρνησής μας. Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης που περιμένουν από την Ελλάδα να στείλει το μήνυμα της αξιοπρέπειας και του τερματισμού της λιτότητας».
Άνθρωποι κάθε ηλικίας, ανάμεσά τους απολυμένοι σχολικοί φύλακες, οι οποίοι πρόσφατα ξανακέρδισαν τις θέσεις τους, και οι απολυμένοι της ΕΡΤ, άρχισαν να συρρέουν από τις 18.00 μπροστά από τη Βουλή. Ιδιαίτερα πυκνό το πλήθος μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, από όπου πρόσφατα έφυγαν τα κάγκελα και πολλά ήταν τα παιδιά με τους γονείς τους που παρατηρούσαν τους τσολιάδες.
Με ιδιαίτερα θερμά λόγια σχολίαζαν οι παρευρισκόμενοι την απόλυτη απουσία της αστυνομίας, συγκρίνοντας με παλιότερες συγκεντρώσεις.
«Αποτελεί καθήκον μας να στηρίξουμε την υπέρβαση που γίνεται, δεν μπορούσα να κάτσω σπίτι μου» δηλώνει η Μαρία Πετρίδου, σημειώνοντας «ζήσαμε πρωτόγνωρες και δύσκολες στιγμές, μέσα στο ψέμα και τη φαυλότητα, τώρα ξημερώνει μια άλλη μέρα».
Συγκέντρωση συμπαράστασης στην κυβέρνηση και στη Θεσσαλονίκη
Εκατοντάδες άτομα κάθε ηλικίας έδωσαν το βράδυ της Πέμπτης το «παρών» στη συγκέντρωση συμπαράστασης στην ελληνική κυβέρνηση, που πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα ελληνικά ομόλογα.
"ΤΕΛΟΣ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ" ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ
Οι διαδηλωτές ύψωσαν πανό που έγραφε: «Τέλος ο εκβιασμός. Κερδίζουμε τις ζωές μας πίσω».
Για τις 16 Φεβρουαρίου έχει ανακοινωθεί νέα κινητοποίηση, πάλι στο Λευκό Πύργο, σε ένδειξη συμπαράστασης στην ελληνική αντιπροσωπεία που θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, για να διαπραγματευθεί το ελληνικό χρέος.
Συγκέντρωση πολιτών και στα Χανιά
Ειρηνική συγκέντρωση πολιτών που στηρίζουν την προσπάθεια και τις θέσεις της κυβέρνησης για το θέμα της διαπραγμάτευσης του χρέους πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων.
"ΤΕΛΟΣ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ" ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ
Ηράκλειο: Συγκέντρωση συμπαράστασης στην κυβέρνηση
Συγκέντρωση συμπαράστασης στην κυβέρνηση, για να ενισχυθεί η ελληνική θέση στις διαπραγματεύσεις πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο και στην πλατεία Ελευθερίας.
ΝΕΡΙΤ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget