Friday, March 23, 2018

Πώς να επιβιώσετε από την επική 17ωρη αεροπορική πτήση Qantas Dreamliner 787 από το Περθ στο Λονδίνο



ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ 
Το πρώτο Dreamliner 787-9 του Qantas είναι έτοιμο να εισέλθει στον στόλο της αεροπορικής εταιρείας.
ΠΑΡΈΧΕΤΑΙ: QANTAS

ΑΠΌ ΤΗ ΡΕΜΠΈΚΑ ΤΡΊΓΚΕΡ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΑΚΏΒ ΚΆΓΙ 
Ξηροστομία, σύγχυση, αυξημένο άγχος ή απλά ακραία πλήξη - αυτά είναι μόνο μερικές από τις δυσάρεστες αισθήσεις που μπορείτε να περιμένετε να ζήσετε με ταξίδια με μακρινά αεροσκάφη.
Με την εκτόξευση της 17χρονης πτήσης Qantas από το Περθ στο Λονδίνο αυτό το Σαββατοκύριακο, οι επιβάτες αντιμετωπίζουν τώρα ένα από τα μεγαλύτερα ταξίδια στην εμπορική αεροπορία.
Πτήσεις αυτού του μήκους δεν είναι ανήκουστες, με δρομολόγια από το Χιούστον και το Ντάλας στο Σίδνεϊ και άμεσες υπηρεσίες όπως το Λος Άντζελες στη Σιγκαπούρη και το Auckland στο Ντουμπάι προσφέρονται ήδη για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να κάνουν μια στάση ή δύο για άμεση εξυπηρέτηση.
Και ενώ οι προορισμοί μπορεί να διαφέρουν, τα προβλήματα σπάνια συμβαίνουν: πώς κρατάτε τον εαυτό σας νιώθοντας τον άνθρωπο μετά από τρία τέταρτα της ημέρας κολλημένοι σε μεταλλικό σωλήνα.
Εδώ είναι μερικές συμβουλές από τους ειδικούς για το πώς να αντιμετωπίσετε τις δαπάνες τόσο πολύ καιρό σε ένα περιορισμένο χώρο.

Ο γιατρός

Τα ξηρά χείλη, η μύτη, το στόμα και τα μάτια - και μην ξεχνάτε το μερικές φορές εξασθενητικό jetlag - είναι από τα πιο κοινά θέματα που μπορούν να περιμένουν τα μακρινά φυλλάδια, σύμφωνα με τον γιατρό Sandy Dunne.
Αλλά επισημαίνει τη βαθιά θρόμβωση των φλεβών (DVT), η οποία είναι θρόμβος αίματος στις φλέβες των ποδιών, καθώς τα πράγματα που θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικά.
Ο Δρ Dunne δήλωσε ότι κάποιοι άνθρωποι διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο DVT, μεταξύ των οποίων:
  • Άτομα που έχουν υποβληθεί προηγουμένως σε ΤΜΗ
  • Γυναίκες που είναι έγκυες ή σε γυναικεία ορμονοθεραπεία
  • Άτομα που είναι είτε πολύ ψηλά είτε μικρά, καθώς και παχύσαρκοι
  • Άτομα που έχουν υποβληθεί σε πρόσφατη χειρουργική επέμβαση ή οποιοσδήποτε δεν μπορεί να περπατήσει κατά τη διάρκεια μιας πτήσης
Συνιστά σε όσους βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο να συμβουλευτούν έναν γιατρό πριν από την πτήση τους.
Ο Δρ Dunne είπε ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι θα παραμείνουν καλά ενυδατωμένοι και θα λάβουν πρακτικά μέτρα για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της ξηρότητας, όπως η συσκευασία του balm για τα χείλη και των οφθαλμικών σταγόνων.
Συνιστά έντονα να μην χρησιμοποιείτε υπνωτικά χάπια στις πτήσεις.
"Εάν είστε εξαντλημένοι σε ένα δισκίο ύπνου, μπορείτε να μείνετε σε μια θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο DVT", ανέφερε.

Ο ψυχολόγος

Ο περιβαλλοντικός ψυχολόγος Rob Hall δήλωσε ότι τα αεροδρόμια και, κατ 'επέκταση, τα αεροπλάνα θα μπορούσαν να είναι μέρη που έδιναν έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις από τους ανθρώπους, ειδικά εκείνους που ήταν ανήσυχοι για πτήσεις ή που άφηζαν τους αγαπημένους τους πίσω.
Ο Δρ Hall δήλωσε ότι η εξαιρετικά μακρινή εμπειρία θα μπορούσε να πάρει το δικό του φόρο στους ανθρώπους, με αποπροσανατολισμό του χρόνου, κόπωση, ευερεθιστότητα και ακόμη και τη διαταραχή του ρυθμού ενός ατόμου να πηγαίνει στο μπάνιο ενδεχομένως να επηρεάζει τη συναισθηματική κατάσταση του επιβάτη.
Είπε ότι είναι σημαντικό οι άνθρωποι να βρουν κάτι για να κρατήσουν το μυαλό τους κατειλημμένο και να βρουν έναν τρόπο να συνεχίσουν να κινούνται, ακόμα και μέσα από ασκήσεις στο κάθισμα - για τις οποίες πολλές αεροπορικές εταιρείες παρέχουν οδηγούς «πώς-να».
"Αν πάμε σε μια πολύ μακρινή πτήση, αξίζει να έχουμε μια μικρή διανοητική λίστα ελέγχου και να πούμε," Εντάξει, τουλάχιστον μία φορά την ώρα θα κάνω όλες αυτές τις ασυναγώνιστες ασκήσεις, θα σηκωθώ και ίσως να περπατήσω πάνω και κάτω το διάδρομο μία ή δύο φορές », δήλωσε ο Δρ Hall.
"Θα σας βοηθήσουν να κάψετε λίγο μυϊκή ενέργεια ... και σας προστατεύουν από πράγματα όπως η βαθιά φλεβική θρόμβωση".

Ο πιλότος

Ο καπετάνιος Μπραντ Χόντσον, σύμβουλος της Αυστραλιανής και Διεθνούς Ένωσης Πιλότων, δήλωσε ότι οι επιβάτες που δεν ξέρουν τι να περιμένουν θα μπορούσαν πραγματικά να εκπλαγούν από το πόσο γρήγορα θα περάσει ο καιρός μια μακρινή πτήση.
"Πρέπει απλά να ξεκουραστείτε, να πίνετε πολύ νερό, να μην πίνετε υπερβολικό αλκοόλ και να προσπαθείτε να κοιμηθείτε όταν μπορείτε", είπε.
Δήλωσε ο καπετάνιος Hodson με τους επιβάτες που είχαν κολλήσει στον ίδιο χώρο για τόσο πολύ καιρό, και η καλή μεταχείριση μεταξύ τους ήταν σημαντική για την εξασφάλιση ομαλής εμπειρίας.
"Προφανώς, οι άνθρωποι θα θελήσουν να σηκωθούν και να τεντώσουν τα πόδια τους και κάτι τέτοιο, οπότε θα πάρει λίγο σεβασμό ο ένας για τον άλλον για να εξασφαλίσει ότι οι λειτουργίες είναι αρκετά ικανοποιητικές», είπε.
"Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που θα κάνουν αυτή την πτήση είναι μάλλον έμπειροι ταξιδιώτες και θα το κάνουν επειδή τους φέρνουν στον προορισμό τους πιο γρήγορα απ 'ό, τι διαφορετικά θα είχαν [σε μια έμμεση διαδρομή]".
Οι διαδρομές μεγάλου μήκους όπως το Περθ στο Λονδίνο είναι πιο εύχρηστες για τα πληρώματα με την παρουσία τεσσάρων πιλότων στο αεροσκάφος, επιτρέποντας δύο φορές την περίοδο εκτεταμένων περιόδων ανάπαυσης σε καθορισμένους χώρους ύπνου.
"Είστε σε θέση να κοιμάστε σε αυτά πολύ καλύτερα από ό, τι θα κάνατε σε μια θέση επαγγελματικής τάξης επειδή είναι πιο ήσυχοι, είναι πιο άνετα", δήλωσε ο Captain Hodson.

Η αεροπορική εταιρεία

Ο Qantas ισχυρίζεται ότι έχει κάνει την πτήση μακρινών αποστάσεων πιο ευχάριστη για τους ταξιδιώτες, προσφέροντας μια πιο ευρύχωρη καμπίνα, με 236 θέσεις στα αεροσκάφη Boeing 787-9 - σε αντίθεση με τα περισσότερα από 300 καθίσματα που πιέζονται από άλλες αεροπορικές εταιρείες.
Αλλά η αεροπορική εταιρεία έπρεπε επίσης να λάβει υπόψη την χωρητικότητα καυσίμων όταν αποφάσισε πόσοι επιβάτες και πόσα αποσκευές το αεροσκάφος θα μπορούσε να μεταφέρει σε τόσο μεγάλη απόσταση.
Μεγάλο μέρος της μικρότερης πυκνότητας είναι λόγω του μεγάλου αριθμού θέσεων οικονομικής θέσης και οικονομικής θέσης που έχει επιλέξει ο Qantas - με αυτές τις καμπίνες να καταλαμβάνουν περισσότερο από το ήμισυ του επιπέδου μεταξύ τους.
Ωστόσο, η αεροπορική εταιρεία έχει υποσχεθεί επίσης μια "πιο ευρύχωρη" οικονομία.
Το ίδιο το Qantas συνιστά να φοράτε άνετα ρούχα, να φορτίζετε εκ των προτέρων προσωπικές ηλεκτρονικές συσκευές και να φέρετε τα δικά σας σνακ και τα βασικά προϊόντα φιλικά προς το αεροπλάνο για να απολαύσετε ένα ταξίδι μακρινών αποστάσεων.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget