Friday, March 23, 2018

Αυστραλία. 4 Κυκλώνες την.. "κοιταζουν". ABC


ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ 
Υπάρχει μια πτώση της δραστηριότητας γύρω από τις τροπικές της Αυστραλίας.
ΠΑΡΈΧΕΤΑΙ: WEATHERZONE


Μια πολύ δραστήρια εποχή κυκλώνων αναβαθμίζεται γύρω από τις αυστραλιανές τροπικές περιοχές, με το Γραφείο Μετεωρολογίας να παρακολουθεί τέσσερα σημαντικά συστήματα που στρέφονται γύρω από το βόρειο τμήμα της χώρας.
Το ραντάρ του BOM περιλαμβάνει τον σοβαρό τροπικό κυκλώνα Marcus, την Τροπική κυκλώνα Nora από τη βορειοδυτική Αυστραλία και δύο τροπικά χαμηλά στα βορειοανατολικά.
Ο κυκλώνας Marcus, εκτός βορειοδυτικής δυτικής Αυστραλίας, είναι μακράν το πιο ακραίο από τα συστήματα.

Τροπικός κυκλώνας Μάρκος

Τελευταία ενημέρωση Παρ 23 Μαρτίου 2018, 8:55 π.μ. +02: 00
ΠΗΓΉ: ΓΡΑΦΕΊΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΊΑΣ
Αν είστε σε μια επικίνδυνη κατάσταση, παρακαλώ ακούστε 
με ABC τοπικό ραδιόφωνο και να ελέγξετεενημερώσεις BOM .
Το ακόλουθο διαδραστικό γραφικό είναι μια οπτική αναπαράσταση των πληροφοριών που βρέθηκαν στησελίδα των τρεχόντων τροπικών κυκλώνωντουΠροεδρείου της Μετεωρολογίας.
Μελβούρνη
Περθ
Αδελαΐδα
Esperance
Cobar
Coober Pedy
ΦυλλάδιοΜέρη από το GeoNames

Ο τροπικός κυκλώνας, ο οποίοςέπληξε τον Δαρβίνο ως σύστημα κατηγορίας δύο κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, εξελίχθηκε σε σύστημα κατηγορίας πέντε αυτήν την εβδομάδα για να γίνει ο ισχυρότερος στα ύδατα της Αυστραλίας για περισσότερο από μια δεκαετία.
Ο Marcus κατέγραψε μέγιστες μέσες ταχύτητες ανέμου κοντά στο κέντρο του 230 χιλιομέτρων την ώρα και ριπές ανέμου έως 325 χιλιόμετρα / ώρα.
Οι ταχύτητες ανέμου πάνω από αυτή την ένταση δεν έχουν παρατηρηθεί στα ύδατα της Αυστραλίας από τον Severe Tropical Cyclone Monica το 2006.
Ήταν σήμερα το πρωί υποβαθμισμένο σε μια κατηγορία τέσσερα και πρόκειται να αποδυναμωθεί περαιτέρω πριν κατευθυνθείτε προς την ακτογραμμή WA κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Media player: "Space" για αναπαραγωγή, "M" για σίγαση, "αριστερά" και "δεξιά" για αναζήτηση.
ΒΊΝΤΕΟ  
Οι άγριοι άνεμοι και η βροχή έπληξαν τον Δαρβίνο με τον κυκλώνα Μάρκο
ABC NEWS

Κυκλώνα Νόρα να διασχίσει την ακτή αύριο

Πρόεδρος Jonathan Πως είπε ότι το Προεδρείο παρακολουθεί επίσης την ανάπτυξη του Τροπικού Κυκλώνα Νόρα στον Καρπενταρικό κόλπο.
Προς το παρόν υπάρχει προειδοποίηση για το Elcho Island στο ακρωτήριο Shield στο βόρειο έδαφος και από την Πέμπτη νησί μέχρι το Cape Keerweer στο Κουίνσλαντ στο δυτικό τμήμα της ακτής της χερσονήσου.
Ο κ. How είπε ότι οι τροπικοί κυκλώνες στον Κόλπο ήταν "γνωστοί για να είναι αρκετά ακανόνιστοι" και εξακολουθούσε να υπάρχει κάποια αβεβαιότητα σχετικά με το πού θα εντοπίζονταν.
Είπε ότι αναμενόταν να φτάσει στην ξηρά κάπου στην ανατολική ή νότια ακτή του κόλπου Queensland.
Οι εκτεταμένες πλημμύρες στο βόρειο Κουίνσλαντ νωρίτερα αυτό το μήνα μεμονωμένες πόλεις και γεωργικές εκτάσεις, και κατακλύζουν περισσότερα από 200 σπίτια.
"Σίγουρα παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τον τρόπο με τον οποίο οι βροχοπτώσεις σβήνουν εκεί, γιατί μπορούμε να δούμε τις κοινότητες να συνεχίζουν να αποκόπτονται", δήλωσε ο κ. How


Μάτια σε άλλα δύο

Κοιτάζοντας έξω προς την Κοραλλέα, τα μοντέλα δείχνουν επίσης ένα τροπικό χαμηλό που φέρνει πολλή βροχή από τις Νήσους Σολομώντα μέχρι τη Νέα Καληδονία.
Ο κ. How είπε ότι υπήρχε μια μικρή πιθανότητα το σύστημα να γίνει τροπικός κυκλώνας.
"Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε, αλλά φαίνεται ότι θα υπάρξουν γενικά δυσμενείς συνθήκες για την ανάπτυξη του συστήματος", δήλωσε ο κ. How.
Το σύστημα αναμένεται να κινηθεί προς την ανατολή και προς την περιοχή ευθύνης των Φίτζι την επόμενη εβδομάδα.
Η Β.Μ. δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη εκδώσει επίσημες συμβουλές για ένα αναπτυσσόμενο τροπικό χαμηλό ακόμη περισσότερο προς τα βορειοδυτικά στον Ινδικό Ωκεανό, το οποίο είναι επίσης απίθανο να διαμορφωθεί σε κυκλώνα.
"Σίγουρα δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε ... μερικά από τα μοντέλα υποδηλώνουν ότι θα μετατραπεί σε κυκλώνα, αλλά άλλα μοντέλα δεν είναι και, σε καμία περίπτωση, δεν αναμένεται να έχουν αντίκτυπο στην ήπειρο", δήλωσε ο κ. How είπε.
Η Αυστραλία έχει βιώσει μια δραστήρια εποχή κυκλώνων μέχρι στιγμής, ενώ επτά συστήματα εισέρχονται στη δικαιοδοσία της.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget