Friday, March 23, 2018

Αυστραλία. Η τρομοκρατημένη μητέρα φυλακίστηκε για το θάνατο των βασανιστηρίων της κόρης στα χέρια του πατριού

ABC NEWCASTLE  


ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ 
Η μητέρα του κοριτσιού λέει ότι δεν κατάφερε να προστατεύσει το παιδί της.
ΠΑΡΈΧΕΤΑΙ: FACEBOOK
Η μητέρα ενός κοριτσιού της Hunter Valley, που βασανίστηκε και δολοφονήθηκε από τον πατριό της, θα περάσει τουλάχιστον 18 μήνες στη φυλακή, αφού ένας δικαστής διαπίστωσε ότι και αυτή ήταν θύμα τρομοκρατίας .
Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το12χρονο κορίτσι που ήταν γνωστό ως Σ.Ν. πέθανε στο κρεβάτι της σε σπίτι της Κοιλάδας Hunter τον Σεπτέμβριο του 2015.
Το Ανώτατο Δικαστήριο άκουσε ότι είχε τσακιστεί για τρεις μέρες από τον πατριό της, ο οποίος μπορεί να αναφέρεται μόνο ως JK.
Το κορίτσι ήταν κολλημένο, δεμένο σε ένα κρεβάτι και ξυλοκοπήθηκε με σχάρες, ζώνες, ηλεκτρικά καλώδια και άλλα αντικείμενα.
Ο JK καταδικάστηκε σε μέγιστη φυλάκιση 37 ετών.
Η μητέρα, γνωστή ως ΤΡ, κήρυξε ένοχη για ανθρωποκτονία και καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών, με περίοδο 18 μηνών χωρίς νόμο.
Είπε στο δικαστήριο ότι αποδέχθηκε ότι έπαιξε ρόλο στο θάνατο της κόρης της, μετά από χρόνια που υπέστη ενδοοικογενειακή βία στα χέρια του JK.
Η TP δήλωσε ότι απέτυχε να προστατέψει την κόρη της από τέσσερα χρόνια επιθέσεων, απέτυχε να της παράσχει ιατρική φροντίδα και δεν κατάφερε να ειδοποιήσει τις αρχές για την κακομεταχείριση.
Το κορίτσι είχε 50 ορατά τραύματα, συμπεριλαμβανομένων των εκτεταμένων ουλών, που περιγράφονται ως παρόμοια με κάποιον που δέχεται επίθεση με πυρκαγιά.
Κατά την ακρόασή της, η TP δήλωσε ότι καταστράφηκε ότι δεν ενήργησε.
"Δεν μπορώ να συγχωρήσω τον εαυτό μου γιατί έπρεπε να έχω κάνει κάτι, αισθάνομαι κενός μέσα μου, ένα κομμάτι μου έχει πεθάνει», είπε.
Δήλωσε η TP μετά την επανειλημμένη πτώση της από την JK, ένιωσε φοβισμένη να μιλήσει έξω.
Είπε ότι ο JK ήταν ελεγχόμενος αλκοολικός που είχε προηγουμένως απειλήσει να τον σκοτώσει ή να πυροβολήσει τα παιδιά του αν είπε σε κανέναν την κατάχρηση.

Ο δικαστής λέει ότι η μητέρα είναι επίσης θύμα τρόμου

Ο δικαστής Peter Hamill προήδρευσε τις υποθέσεις των TP και JK.
Είπε ότι το επίπεδο βίας του JK ήταν ακραίο, σημειώνοντας ότι δεν υπήρχαν λόγια για να περιγράψουμε τις φωτογραφίες του κακοποιημένου και άψυχου σώματος του κοριτσιού.
"Η ιστορία της βίας έδειξε ότι τα γεγονότα δεν ήταν απομονωμένα, αλλά αποτελούσαν μέρος ενός συνεπούς τρόπου σκληρής και βάρβαρης κατάχρησης ενός ανήμπορου παιδιού", δήλωσε ο Justice Hamill.
Δεχόταν ότι η ΤΡ είχε μετατραυματική διαταραχή άγχους και υπέφερε από ακραία περίπτωση σύνδρομου κακοποιημένης γυναίκας.
Το δικαστήριο άκουσε επίσης τον ΤΝ με τον ιό HIV και την ανάγκασε να κάνει δύο αμβλώσεις.
Η δικαιοσύνη Hamill επεσήμανε ότι η αδελφή της CN NZ είχε επίσης επανειλημμένα χτυπήσει, με αστυνομικούς να λένε ότι υπέστη επίσης ουλές που έμοιαζαν με την επίθεση που είχε πυρκαγιά.
«Οι συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο της ΚΟ θα ήταν σχεδόν ακατανόητες για τους περισσότερους ανθρώπους», δήλωσε ο Justice Hamill.
"Ήταν η κορύφωση ενός αριθμού ετών τρομοκρατίας που προκλήθηκε από δύο αθώα παιδιά. Τα αποδεικτικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο σημερινός δράστης ήταν επίσης θύμα αυτού του τρόμου.
"Όπως και τα δύο μικρά παιδιά της, η TP ξυλοκοπήθηκε επανειλημμένα από τον σύντροφό της.
"Τα αποδεικτικά στοιχεία προέρχονται όχι μόνο από τον ίδιο τον δράστη, αλλά και από την 10χρονη κόρη του (NZ), που ήταν αρκετά τυχερή για να επιβιώσει".

Ο δικαστής λέει ότι η φυλακή είναι η μόνη επιλογή, παρά τη μητέρα που δεν παρουσιάζει κανένα κίνδυνο

Κατά τη διάρκεια των καταγγελιών, ο εισαγγελέας Lee Carr δήλωσε ότι η ποινή στερητικής της ελευθερίας ήταν η μόνη επιλογή για την TP.
Η δικαιοσύνη Hamill συμφώνησε.
"Έχοντας εξετάσει όλες τις πιθανές εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν κατ 'ουσίαν πρόστιμο, ομολογία ή εντολή κοινωφελούς υπηρεσίας, είμαι πεπεισμένος ότι καμία ποινή εκτός από τη φυλάκιση είναι κατάλληλη", δήλωσε.
«Κατά την καταδίκη της TP, πρέπει πάντα να θυμάμαι ότι η αμέριστη και παρατεταμένη αμέλειά της συνέβαλε ή προκάλεσε το θάνατο ενός αθώου και ανυπεράσπιστου παιδιού.
"Κάθε άσκηση ποινής σε υποθέσεις ανθρωποκτονίας αρχίζει και τελειώνει με την πραγματικότητα ότι η ανθρώπινη ζωή έχει αφαιρεθεί.
"Ο νόμος πρέπει να προστατεύει την ανθρώπινη ζωή και πρέπει να δικαιώνει την αξιοπρέπεια των θυμάτων εγκλημάτων όπως το παρόν".
Όμως η Justice Hamill σημείωσε ότι η TP δεν αντιπροσωπεύει κίνδυνο για την κοινότητα και συνέστησε την απελευθέρωσή της στο τέλος της 18μηνης περιόδου μη νόμιμης περιόδου.
Επίσης, συνέστησε στο Τμήμα Διορθωτικών Υπηρεσιών να μεριμνήσει για την αξιολόγηση των ιατρικών και ψυχολογικών αναγκών του με την πρώτη ευκαιρία και να έχει πρόσβαση στα φάρμακά του.
Η TP θα είναι επιλέξιμη για προσωρινή δόση στις 22 Σεπτεμβρίου 2019.


No comments:

Post a Comment

wibiya widget