Sunday, March 18, 2018

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν,σάρωσε και επανεξελέγη πρόεδρος της Ρωσίας


Νίκη του Βλαντιμίρ Πούτιν με ποσοστό πάνω από 70% προβλέπουν τα πρώτα ρωσικά exit poll.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Πούτιν συγκεντρώνει το 76,3% των ψήφων, ενώ το POLLSTER VTSIOM δίνει στον Ρώσο πρόεδρο ποσοστό 73,9%.
Το πρακτορείο ειδήσεων TASS με καταμετρημένο το 21,3 των ψήφων αναφέρει πως το ποσοστό του Πούτιν είναι στο 71,97%.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξελέγη για πρώτη φορά πρόεδρος της Ρωσίας πριν από 18 χρόνια.
Στη δεύτερη θέση, ο υποψήφιος του Κομμουνισιτκού Κόμματος Πάβελ Γκρουντίνιν εξασφαλίζοντας το 11,2%, μπροστά από τον υπερεθνικιστή Βλαντίμρ Ζιρινόφκσι (6,7%) και την προσκείμενη στη φιλελεύθερη αντιπολίτευση δημοσιογράφο Ξένια Σαμπτσάκ (2,5%) , έπειτα από μία άτονη εκλογική διαδικασία που διασφαλίζει ότι ο Πούτιν θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2024.
Νωρίτερα, σε δηλώσεις του αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Μόσχα, ο Πούτιν ανέφερε πως θα ήταν ευχαριστημένος «με οποιοδήποτε αποτέλεσμα που θα επιτρέπει την επανεκλογή του».
Μάλιστα, σε ερώτηση που του έκαναν για το αποτέλεσμα των εκλογών που θα θεωρούσε ικανοποιητικό, ο πρόεδρος Πούτιν απάντησε, σύμφωνα με εικόνες που αναμεταδόθηκαν από το AFPTV: «Οποιοδήποτε, από τη στιγμή που θα μου δίνει το δικαίωμα να ασκήσω το αξίωμα του προέδρου». «Είμαι σίγουρος για το πρόγραμμα που προτείνω στη χώρα»,
Την ίδια ώρα, ακτιβιστές της αντιπολίτευσης και μια ΜΚΟ ανέφεραν σήμερα παρατυπίες στις ρωσικές προεδρικές εκλογές.
Οκτώ υποψήφιοι διεκδικούσαν την ψήφο των πολιτών στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας, μεταξύ αυτών φυσικά, και ο νυν πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
Οι υπόλοιποι επτά ήταν οι: Ξένια Σομπτσάκ (αυτοχαρακτηρίζεται σοσιαλίστρια και είναι υποψήφια με το κόμα Civic Initiative), Μαξίμ Σουραϊκίν (ακροαριστερό Κομμουνιστικό Κόμμα), Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι (ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος), Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι (αρχηγός του φιλελεύθερου κόμματος Yabloko), Σεργκέι Μπαμπουρίν (υποψήφιος του εθνικιστικού κόμματος Russian All-People's Union), Πάβελ Γκρουντίνιν (του ρωσικού κομμουνιστικού κόμματος) και Μπόρις Τιτόβ (ηγέτης του Κόμματος της Ανάπτυξης).

No comments:

Post a Comment

wibiya widget