Tuesday, March 20, 2018

ΤΩΡΑ/Κινητικότητα στην Αδριανούπολη! Μεταφέρονται στο Δικαστήριο οι 2 στρατιωτικοί;


Μετά από 20 συνεχόμενες ημέρες παραμονής στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί (που συνελήφθησαν από Τούρκους κοντά στη συνοριακή διάβαση των Καστανιών στον Έβρο), μεταφέρονται στο δικαστήριο της Αδριανούπολης.

Οι πληροφορίες υπήρχαν από νωρίς το πρωί και φαίνεται πως μέχρι το μεσημέρι θα βρεθούν ενώπιον του Εισαγγελέα, κάτι που σημαίνει πως επισπεύδονται οι διαδικασίες.

Τελικά η είδηση διαψεύστηκε και πληροφορίες μιλούσαν για προσαγωγή στο δικαστήριο στις 30 Μαρτίου
Σημειώνεται, πως στο θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών παρενέβη τόσο η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά από επικοινωνία με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο Νίκος Κοτζιάς), ενώ στο πλευρό της Ελλάδας τάχθηκε με ηχηρή παρέμβαση και ο ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, που ανέφερε πως "υποστηρίζουμε τις ελληνικές ενέργειες".
Να σημειώσουμε, ότι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, Κούκλατζης και Μητρετώδης, κρατούνται όλο αυτό το διάστημα δίχως να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, ενώ το επισκεπτήριο των γονιών τους (της περασμένης Δευτέρας) μεταφέρθηκε για αυτή την Παρασκευή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 
Επιστολή Ιβάν Σαββίδη σε Πούτιν: Βοήθησε να ελευθερωθούν οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget