Wednesday, March 14, 2018

Έλληνες στρατιωτικοί: Στη φυλακή για όλο το Μάρτιο

Mετά τις 30 Μαρτίου, θα εκδικαστεί η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, καθώς, σύμφωνα με το Σκάι, τότε έχει οριστεί συνάντηση μεταξύ των συνηγόρων τους και του Τούρκου δικαστή.


Υπενθυμίζεται ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν στην τουρκική πλευρά, στις Καστανιές Έβρου, την 1η Μαρτίου. Κατά τη συνάντηση των δύο πλευρών θα τεθεί το θέμα της λήξης της προφυλάκισης των Ελλήνων στρατιωτικών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης επιβεβαίωσε ότι στάλθηκε στην Τουρκία Έλληνας εμπειρογνώμονας ο οποίος συμμετέχει ως τεχνικός σύμβουλος στην εξέταση των κινητών τηλεφώνων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
«Το υπουργείο Εξωτερικών και ο αρμόδιος υπουργός, κ. Κοτζιάς, έχει στείλει Έλληνα πραγματογνώμονα στην Τουρκία. Η παρουσία του τεχνικού συμβούλου από τη μεριά της οικογένειας αποτελεί μία εγγύηση αναφορικά με την ορθότητα, τη γνησιότητα και την ειλικρίνεια της διενεργούμενης πραγματογνωμοσύνης στα τηλέφωνα των δύο στελεχών μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.
Επισήμανε ότι με βάση τις έως τώρα πληροφορίες η πραγματογνωμοσύνη δεν έχει εντοπίσει οτιδήποτε επιλήψιμο στα τηλέφωνα των δύο Ελλήνων αξιωματικών, το οποίο να παραπέμπει σε στρατιωτική κατασκοπεία. Εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά η μοναδική κατηγορία που θα απαγγελθεί θα αφορά στην παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή, η οποία, όπως είπε, συνιστά πλημμέλημα.
Ο κ. Κουβέλης τόνισε πως η υπόθεση πρέπει να διατηρηθεί αμιγώς στο νομικό επίπεδο και να μην λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις με «υπερτροφικό λόγο» περί «ομηρείας», καθώς αυτό δεν εξυπηρετεί τις επιδιώξεις της Αθήνας.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget