Tuesday, March 20, 2018

ΕΛΛΑΣ. Στο μάτι του κυκλώνα ο Άδωνις – Σφίγγει η θηλιά της παραίτησης


Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά και τις αποκαλύψεις για τις εντολές που έδινε με σημειώματα ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis, τις οποίες και φέρεται σύμφωνα με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα να εκτελούσε, κάνοντας νόμους, ο σημερινός Αντιπρόεδρος της ΝΔ.
Ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης επανέρχεται σήμερα με έκτακτη συνέντευξη Τύπου,μιλά αυτή  τη στιγγμή(11.45) με πηγές της ΝΔ να προαναγγέλλουν αποκαλύψεις για το ΚΕΕΛΠΝΟ, κίνηση η οποία εκλαμβάνεται από πολλούς ως προσπάθεια αντιπερισπασμού.
Από τη ΝΔ επισήμως ωστόσο ουδεμία θέση έχουν πάρει τόσο για τον Άδωνι Γεωργιάδη, όσο και για τις αποκαλύψεις για τον Αντώνη Σαμαρά, με τους δύο πολιτικούς να έχουν αφεθεί να υπερασπίζονται εαυτούς, χωρίς να παίρνει θέση η Πειραιώς που τηρεί σιγή ασυρμάτου.
Την ίδια ώρα πάντως το Μέγαρο Μαξίμου εντείνει τις πιέσεις προς την ηγεσία της ΝΔ για καρατόμηση του Άδωνη Γεωργιάδη από τη θεσμική ιδιότητα του Αντιπροέδρου, φέρνοντας στο καναβάτσο τόσο τον ίδιο τον κ. Γεωργιάδη όσο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος παραμένει άβουλος και σιωπηλός στις αποκαλύψεις.
Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες πηγές του Μεγάρου Μαξίμου σημείωναν πως «εάν του είχε απομείνει ίχνος αξιοπρέπειας, θα έπρεπε να έχει ήδη υποβάλει την παραίτησή του».
«Όσο για τον κ. Μητσοτάκη, με την πολυήμερη σιωπή του επιβεβαιώνει πως δεν είναι τίποτε άλλο παρά υποχείριο του Αντιπροέδρου της ΝΔ» προσθέτουν από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών.
Την ίδια ώρα ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υπερθεματίζουν για τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο κ. Γεωργιάδης, παραπέμποντας στην… παραίνεση του παραδοσιακά δεξιού αρθρογράφου, Μανώλη Κοττάκη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την ηγεσία της ΝΔ και ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ καλούσε τον Άδωνι Γεωργιάδη να παραιτηθεί από την Αντιπροεδρία.
“Πολιτικά μιλώντας, λοιπόν (τα ποινικά τα αγνοώ), υποστηρίζω ότι πρόκειται για συμπεριφορές που δεν συνάδουν προς το αξίωμά του. Άλλο οι σχέσεις με την υγιή επιχειρηματικότητα, που δεν πρέπει να ποινικοποιούνται, και άλλο αυτά. Τα “σταμάτα”, τα “άλλαξε Δ.Σ.” και τα “τρέχα για φωτό”.
Ο Άδωνις, ο οποίος είναι έξυπνος άνθρωπος, νομίζω ότι ξέρει τι πρέπει να κάνει, αν αγαπά αυτήν την παράταξη. Εκείνη, παρά το παρελθόν, του άνοιξε την αγκαλιά της και τον καλοδέχθηκε – για συντηρητικό κόμμα παραβιάστηκαν και οι φυσικοί κανόνες με την ταχεία εξέλιξή του στην αντιπροεδρία. Καιρός να της επιστρέψει την αγάπη που του έδειξε. Ίσως έτσι καταφέρει να σώσει την παρτίδα. Ίσως“ σημείωνε στο χθεσινό του άρθρο ο κ. Κοττάκης.

Επικαλείται «παραίτηση» που δεν αποδέχθηκε ο Μητσοτάκης

Την ίδια ώρα ο Άδωνις Γεωργιάδης με μακροσκελή εξώδικη διαμαρτυρία του στην δεξιά εφημερίδα «Δημοκρατία» ισχυρίζεται πως ο ίδιος έσπευσε να υποβάλλει την παραίτησή του με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο Novartis στον Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία όμως σύμφωνα με τον ίδιο δεν έγινε αποδεκτή.
Με τον τρόπο αυτό, είτε αυτό έχει συμβεί είτε όχι, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ καταφέρνει να φέρει προ τετελεσμένων τον αρχηγό της ΝΔ, διασφαλίζοντας επί της ουσίας την παραμονή του στη θέση του Αντιπροέδρου, αφού «καίει» το ενδεχόμενο να ζητηθεί μετά και τις νέες αποκαλύψεις η αποχώρησή του από τη θεσμική του ιδιότητα μέχρι να καθαρίσει η υπόθεση της Novartis.
Στο εξώδικό του πάντως ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει πως ουδέποτε έλαβε το σχετικό σημείωμα με τις εντολές από τη Novartis και με σειρά αποφάσεών του μείωσε τη φαρμακευτική δαπάνη και έπραξε τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που αναφέρονται στο δημοσιευμένο έγγραφο από τη Δημοκρατία.
Αντίστοιχη επιστολή έστειλε ο κ. Γεωργιάδης και στην Εφημερίδα των Συντακτών, όπου με κείμενο 1.000 λέξεων και τίτλο «Η κατάντια της Εφημερίδας των Συντακτών!» ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντάει σε δημοσίευμα, που -όπως γράφει- δεν έχει καν διαβάσει, μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στο δημοσίευμα η «Εφ.Συν.» παρουσίασε τα αιτήματα του Κωνσταντίνου Φρουζή προς τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, γραμμένα στο «Προσωπικό Σημείωμα στον υπουργό Υγείας 20.10.2013» [Personal Note to MoH (σ.σ. Minister of Health) 20.10.2013] που βρέθηκε στους κατασχεμένους υπολογιστές.
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πελαγοδρομεί μεταξύ διαφορετικών δημοσιευμάτων της «Εφ.Συν.», στα οποία ουδέποτε απάντησε, και επιχειρεί να καθαρίσει το όνομά του.
Ωστόσο, περιορίζεται μόνο σε πολλά θαυμαστικά, εισαγωγικά, αποσιωπητικά και ειρωνείες, αλλά επί της ουσίας δεν λέει λέξη για τις αποκαλύψεις μας για τα τρία αιτήματα του τότε προέδρου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) και αντιπροέδρου της Novartis.Tribune

1 comment:

  1. I like this blog very much so much wonderful information.

    ReplyDelete

wibiya widget