Saturday, March 10, 2018

ΕΛΛΑΣ 8+1 λόγοι για να γοητευτείτε από την Κύθνο

Η Κύθνος βρίσκεται ανάμεσα στη Τζιάκαι στη Σέριφο, απέχει από το λιμάνι του Λαυρίου δύο ώρες περίπου.
.Αξίζει να το επισκεφτεί κάποιος, να το ανακαλύψει, να το αγαπήσει. Θα πειστείτε να την επισκεφτείτε γιατι:
1.Ο Μέριχας, το λιμάνι του νησιού με γραφικά ταβερνάκια στην κυριολεξία πάνω στην άμμο προσφέρει έντονη νυχτερινή ζωή. Η θέα μοναδική στον κόλπο και στο Αιγαίο πέλαγος  που διαχρονικά ένωνε πολιτισμούς. Απολαυστική εμπειρία η γαριδομακαρονάδα δίπλα στο κύμα και το ηλιοβασίλεμά του, που μετατρέπουν το σκηνικό σε καρτ-ποστάλ.
2.Η Χώρα του νησιού, αμφιθεατρικά χτισμένη στην πλαγιά του λόφου, με έντονο κυκλαδίτικο χρώμα, θα σας γοητεύσει από την πρώτη στιγμή που θα περιπλανηθείτε στα ασπρισμένα πλακόστρωτα σοκάκια με τα κάτασπρα σπίτια με τις χρωματιστές εξώπορτες και τις ανθισμένες βουκαμβίλιες. Επίσης τα γραφικά μαγαζάκια, οι πανέμορφες εκκλησίες και ανεμόμυλοι, θα αποτυπώσουν στη μνήμη σας ανεξίτηλες όμορφες εικόνες.
3.Τα Λουτρά της Κύθνου. Δεκαπέντε χιλιόμετρα από το Μέριχα είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός. Πασίγνωστα για τις ιαματικές πηγές που τρέχουν στην θάλασσα. Το πιο κοσμοπολίτικο μέρος του νησιού. Στο λιμανάκι τους δένουν εκτός από ψαρόβαρκες, πολλά ιστιοπλοϊκά και πολυτελή σκάφη, δίνοντας χρώμα απλοϊκό και χλιδάτο ταυτόχρονα. Κολλημένα το ένα δίπλα στο άλλο μέσα στο κύμα, ταβερνάκια και καφετέριες καθιστούν το μέρος ιδανικό για βραδινές βόλτες.
4.Δρυοπίδα. Αναμφισβήτητα, θεωρείται ο πιο παραδοσιακός οικισμός του νησιού. Μια βόλτα στο Χωριό (όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι) προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία και αυτό γιατί η αρχιτεκτονική των σπιτιών ξεφεύγει από την παραδοσιακή κυκλαδίτικη, με τα όμορφα διώροφα σπίτια με κεραμοσκεπή να συνθέτουν μια ξεχωριστή εικόνα. Ο περίπατος στα ξεχωριστά ζωγραφισμένα καλντερίμια, η επίσκεψη στο σπήλαιο Καταφύκι, το μεγαλύτερο των Κυκλάδων, θα σας συναρπάσει.
lovelovetipEπισκεφτείτε τα Mουσεία του χωριού καθώς και τις όμορφες εκκλησίες των Αγίου ΜηνάΑγίου Νεκταρίου και Αγίας Άννας,κάνοντας ένα διάλειμμα για να γευτείτε το σπιτικό δροσερό γαλακτομπούρεκο στα ζαχαροπλαστεία του χωριού.
5.Η Κολώνα. Είναι η πιο ιδιαίτερη παραλία των Κυκλάδων και οι εικόνες που προσφέρει ξεπερνούν κάθε προσδοκία!
6.Υπέροχες παραλίες συναντάς σε όλη τη Κύθνο, με πολλούς κόλπους, μικρούς όρμους και ατέλειωτη φυσική ομορφιά. Ικανοποιούν κάθε είδους προτίμηση, καθώς υπάρχουν παραλίες με χρυσή άμμο, ψιλό βοτσαλάκι και απίθανα νερά. Ξεχωρίζουν η Απόκρουση με το θελκτικό της ηλιοβασίλεμα, η Επισκοπήοι Λεύκες και η νοτιότερη και απάνεμη Άγιος Δημήτριος, με τη μεγάλη αμμουδιά, τα αρμυρίκια, τα πράσινα νερά και το υπέροχο ντόπιο κατσικάκι στη γάστρα.
7.Η Κανάλα είναι από τους γραφικότερους παραθαλάσσιους οικισμούς, πήρε το όνομά της από την προστάτιδα του νησιού, την Παναγία της Κανάλας. Στον ομώνυμο ναό φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που σύμφωνα με την παράδοση βρέθηκε από ψαράδες σε ένα κανάλι.
8.Η Κύθνος είναι το νησί που κρατάει την παράδοση στη γεύση, η οποία είναι αλληλένδετη με τα τοπικά προϊόντα και την ιστορία του τόπου. Στις περισσότερες ταβέρνες της μαγειρεύουν σπιτικά και νόστιμα φαγητά. Δοκιμάστε κατσικάκιλεμονάτο με πατάτες, πιταρόκουκουλόπιταταραχτά, υπέροχη ψαρόσουπα και το must της γεύσης τα σφουγγάτα, (το πιο χαρακτηριστικό θερμιώτικο πιάτο), αφράτες τυροκροκέτες από ντόπιο κατσικίσιο τυρί. Πραγματικά, δεν παίζονται!
9.Αν βρεθείτε σε πανηγύρι στο νησί τότε θα ζήσετε μία από τις σπάνιες αυθεντικές αιγαιοπελαγίτικες εκδηλώσεις. Με παραδοσιακά φαγητά και πολύ κέφι θα δείτε τους Θερμιώτες να χορεύουν τον αυθεντικό και παλαιότερο ίσως μπάλο τον Κυκλάδων, τον ξακουστό τσαμπουνιστό “Μπάλο Κύθνου»!
by: loveloveteam

No comments:

Post a Comment

wibiya widget