Monday, June 25, 2018

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ κοντά στην Πύλο- 25.6,18


Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 8.14 το πρωί,  στην Πύλο.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το επίκεντρο του σεισμού ήταν στον θαλάσσιο χώρο, 34 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Πύλου και το εστιακό του βάθος 10 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Πελοπόννησο
Μιλώντας στο kathimerini.gr, ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, ενώ επεσήμανε ότι πιθανότατα επρόκειτο για τον κύριο σεισμό, καθώς και ότι το επίκεντρό του ήταν πάνω στο ελληνικό τόξο.
Μέχρι στιγμής, όπως είπε ο κ. Λέκκας, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ενώ ο σεισμός έγινε αισθητός σχεδόν σε όλοκληρη την Πελοπόννησο.
«Η περιοχή αυτή έχει υψηλή σεισμικότητα. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο για την συγκεκριμένη περιοχή, πολύ περισσότερο που το επίκεντρο είναι στη Θάλασσα», δήλωσε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

5,8 Ρίχτερ δίνει τον σεισμό το Ευρωμεσογειακό
«Από την ενημέρωση που είχαμε περίπου μισή ώρα μετά τον σεισμό, δεν υπήρχαν αναφορές για τυχόν ζημιές», δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, προσθέτοντας ότι «είμαστε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες».
Όσον αφορά στη σεισμική δόνηση, ο δήμαρχος είπε ότι είχε αρκετή διάρκεια, αλλά όπως τόνισε «η περιοχή μας άντεξε». Παράλληλα, σημείωσε ότι «ο κόσμος παραμένει ψύχραιμος και όλα κυλούν ομαλά», αποδίδοντας την αντίδραση των κατοίκων στο γεγονός ότι «έχουμε μάθει από σεισμούς, αφού σημειώνονται κατά καιρούς στην περιοχή μας».

No comments:

Post a Comment

wibiya widget