Thursday, June 28, 2018

Βόμβα στη ΝΔ – Χειροπέδες σε 2 στελέχη της για κύκλωμα ελληνοποιήσεων

Δύο πολιτικά πρόσωπα, στελέχη της… πατριωτικής ΝΔ, έχουν συλληφθεί από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης εξάρθρωσης κυκλωμάτων παράνομων ελληνοποιήσεων.
Οι πληροφορίες του Documento αναφέρουν ότι πρόκειται για προβεβλημένα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ένας εκ των οποίων είναι πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, εκλεγμένος με τη ΝΔ, και ο άλλος στέλεχος της ΝΔ, πρώην αντιδήμαρχος, νυν πρόεδρος σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.
Συνολικά συνελήφθησαν 23 άτομα, ενώ στο κύκλωμα συμμετείχαν 7 δικηγόροι, 5 δημόσιοι υπάλληλοι στελέχη της περιφέρειας καθώς και ένας υπάλληλος δημόσιου νοσοκομείου.
Σημειώνεται επίσης ότι ο σύζυγος μίας εκ των δικηγόρων που συνελήφθησαν είναι μέλος της φρουράς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κέρκυρας, Ιωάννη Αϊβατίδη.
Επίσης, συνελήφθησαν και 2 Αιγύπτιοι πλαστογράφοι, οι οποίοι χορηγούσαν έγγραφα σε αλλοδαπούς.
Το κύκλωμα μάλιστα μετέφερε αλλοδαπούς από την Αθήνα στις «φιλικές» πόλεις και κυρίως στο Μεσολόγγι, όπου τους εμφάνιζε να εργάζονται, και με την «συνεργασία» των συλληφθέντων στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, λάμβαναν τις ελληνοποιήσεις χωρίς να γίνονται οι σχετικοί έλεγχοι.
Εκτός από το Μεσολόγγι και την Αθήνα , η επιχείρηση της ΕΛΑΣ έλαβε χώρα σ τη Λευκάδα, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Αλεξανδρούπολη.
Πρόκειται για την τρίτη επιχείρηση από τον Μάρτιο με την εξάρθρωση κυκλωμάτων όπου συμμετείχαν από δημόσιοι υπάλληλοι, μέχρι αστυνομικοί.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget