Tuesday, June 19, 2018

Μαντζουράνης : Ανιστόρητοι όσοι λένε ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική


«Ανιστόρητους» χαρακτήρισε «όσους λένε ότι η Μακεδονία είνια μία και είναι ελληνική» ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ και συμπλήρωσε: «Το 1928 και το 1940 γίνεται απογραφή από ελληνικό κράτος και στις δύο καταγράφεται μειονότητα με σλαβομακεδονική γλώσσα».
Ο κ. Μαντζουράνης έκανε λόγο για «θετική συμφωνία, η οποία ήταν προϊόν συμβιβασμού», και σημείωσε πως πέτυχε τρεις στόχους: «Απαραβίαστο των συνόρων, το πετύχαμε, δεύτερον καταδίκη αλυτρωτισμού και απαλοιφή από το Σύνταγμα και τρίτον να αποκοπεί η βορειομακεδονική ταυτότητα από την ιστορία μας».
Ο γνωστός δικηγόρος σημείωσε ότι καθόλου εύκολη δεν θα είναι η ολοκλήρωσή της. «Είναι μαραθώνιος μετ’ εμποδίων. Καθόλου εύκολη υπόθεση δεν είναι. Όποιοι ηγέτες αναλαμβάνουν κάποια ρίσκα έχουν κάποια προσόντα», και συμπλήρωσε ότι έγιναν αμοιβαίες υποχωρήσεις.
«Για να είναι βιώσιμη πρέπει να είναι αμοιβαία επωφελής. Είναι διμερής συμφωνία υπό την εγγύηση του ΟΗΕ και ισχύει όταν την κυρώσουν και τα δύο μέλη. Αν δεν τηρηθούν οι όροι δεν θα κυρωθεί και δεν θα ισχύει για κανέναν. Περιμένουμε να περάσει πρώτα από τη Βουλή των Σκοπίων, μετά δημοψήφισμα., να υπερψηφιστεί η πρόταση της κυβέρνησης και μετά θα πρέπει να γίνει αλλαγή του Συντάγματος, να υπάρχει πλειοψηφία και στα δύο τμήματα του Κοινοβουλίου».
Ερωτώμενος αν θα δοθεί στην ΠΓΔΜ διέξοδος στη θάλασσα, απάντησε πως: «Όπως είχε η Σερβία ένα χώρο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενδεχομένως θα έχουν ένα τελωνείο».
Στην επισήμανση γιατί δεχθήκαμε να συμπεριληφθεί στη συμφωνία ότι «δεν θα έχουμε αλυτρωτικές βλέψεις», αφού ποτέ δεν είχαμε, ο κ. Μαντζουράνης απάντησε: «Εμείς δεν έχουμε αλυτρωτικά στοιχεία. Οι Σκοπιανοί έχουν αλυτρωτικές βλέψεις. Όταν όμως κάνεις μια αμοιβαία συμφωνία δεν μπορείς να λες εγώ θα ελέγξω τα βιβλία σου, ενώ εσύ δεν θα ελέγξεις τα δικά μου. Δεν είχαμε κανένα λόγο να αρνηθούμε μια κοινή επιτροπή ελέγχου αλυτρωτικών στοιχείων, αφού δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε».
Ο κ. Μαντζουράνης υπογράμμισε ότι «Κάθε διαπραγμάτευση που γίνεται δημιουργεί κάποια τετελεσμένα και δεσμεύει τους επόμενους».
Τέλος ο διαπρεπής δικηγόρος ισχυρίστηκε πως: «Ο Αλέξανδρος είναι Έλληνας», ενώ ερωτώμενος αν οι κάτοικοι της Κοζάνης είναι Μακεδόνες, ο γνωστός δικηγόρος απάντησε: «Είναι Έλληνες που κατοικούν στη Μακεδονία».

No comments:

Post a Comment

wibiya widget