Thursday, June 28, 2018

Fox News: Στο Ελσίνκι η συνάντηση Τραμπ - Πούτιν


Η συνάντηση κορυφής Τραμπ-Πούτιν θα διεξαχθεί στο Ελσίνκι, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο FOX NEWS, το οποίο θεωρείται προσφιλές στον Αμερικανό πρόεδρο.
Ας σημειωθεί, πως μόλις μία ημέρα πριν ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωνε πως η συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν θα διεξαχθεί πιθανότατα στο Ελσίνκι, μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 11 και 12 Ιουλίου.
Ο Τραμπ τόνισε στους δημοσιογράφους ότι θα συζητήσει με τον Πούτιν για τον πόλεμο στη Συρία και την κατάσταση στην Ουκρανία.
Ο Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει ότι η Ρωσία θα πρέπει να αποτελεί μέρος των συζητήσεων που επηρεάζουν παγκόσμια ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε στο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο σε ακρόασή του σε επιτροπή της Γερουσίας.
Σε ερώτηση για το κατά πόσον η Ρωσία θα πρέπει να αποτελέσει μέρος των, G7, ο Πομπέο τόνισε ότι ο Τραμπ θα πρέπει να μιλήσει ο ίδιος για αυτό, προσθέτοντας ότι: «ο πρόεδρος πιστεύει βαθύτατα ότι η συμμετοχή της Ρωσίας σε αυτές τις σημαντικές γεωστρατηγικές συνομιλίες είναι αναπόφευκτη, και υπάρχει μακρά ιστορία αυτών».
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget