Tuesday, June 19, 2018

ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ. Σχεδόν 4.000 καναδοί πέθαναν από υπερβολικές δόσεις οπιοειδών το 2017, ένα νέο ρεκόρ


Γράφει η
LESLIE YOUNG
Σχεδόν 4.000 Καναδοί πέθαναν από υπερβολικές δόσεις οπιοειδών το 2017, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη από την ειδική συμβουλευτική επιτροπή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τις υπερβολικές δόσεις οπιοειδών.και δημοσιεύει τώρα η η Globalnews.ca οπου  έστειλε και την είδηση στην EFHMERIS. 
Διαβάστε ότι διαβάζουν τώρα και οι ΚΑΝΑΔΟΙ
  
Πρόκειται για μια αύξηση 34% από το προηγούμενο έτος και σύμφωνα με τις  προβλέψεις του περασμένου χειμώνα .
Οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους ήταν τυχαίοι και η συντριπτική πλειονότητα αφορούσε φαιντανύλη ή ανάλογα φαιντανύλης - 72%. Τα μη οπιοειδή φάρμακα συμμετείχαν επίσης σε περίπου 71% των τυχαίων θανάτων από υπερβολική δόση οπιοειδών, σύμφωνα με πληροφορίες του Οργανισμού Δημόσιας Υγείας του Καναδά.
Πρόκειται για προκαταρκτικούς αριθμούς και μπορεί να αλλάξει λίγο καθώς μερικοί θάνατοι επανεξετάζονται.
"Είμαι βαθιά ανησυχητική για την κρίση των οπιούχων στον Καναδά", δήλωσε σε δήλωση η Δρ. Theresa Tam, Υπεύθυνος Δημόσιας Υγείας του Καναδά.
"Αυτό δεν συμβαίνει με καμία άλλη κρίση δημόσιας υγείας που έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια."
Οι Καναδοί επίσης νοσηλεύονται όλο και περισσότερο εξαιτίας προφανών υπερβολικών δόσεων, σε ποσοστό 17 ατόμων την ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία του Καναδικού Ινστιτούτου Υγείας Πληροφοριών.
Η υπερβολική δόση που σχετίζεται με οπιοειδή είναι πλέον η κύρια αιτία θανάτου μεταξύ 30-39 ετών, δήλωσε ο Tam. "Αυτά τα δεδομένα αντιπροσωπεύουν την απώλεια πολύτιμης ζωής."
"Αντιπροσωπεύουν την απώλεια των μελών της οικογένειας, των αγαπημένων και των φίλων τους και υπογραμμίζουν πως αυτή η κρίση είναι καταστροφική για τους Καναδούς από όλα τα κοινωνικά στρώματα και τις κοινότητες στον Καναδά", ανέφερε.
"Γνωρίζουμε ότι πρέπει να αντιστρέψουμε την τάση αυτής της κρίσης."

Περιορισμοί διαφήμισης

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα την Τρίτη ότι λέει ότι θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης των οπιοειδών.
Η κυβέρνηση σκοπεύει να «περιορίσει αυστηρά» την εμπορία οπιοειδών και ζητά σχόλια από τα ενδιαφερόμενα μέρη για το πώς να το κάνει αυτό, περιλαμβανομένου του περιορισμού της μορφής, της συχνότητας και του κόστους του μάρκετινγκ και της διαφήμισης οπιοειδών.
Επί του παρόντος, οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν μπορούν να εμπορευθούν οπιοειδή απευθείας στο κοινό, αλλά η Health Canada αναφέρει ότι η εμπορία, όπως μέσω διαφημίσεων ιατρικών περιοδικών, παρουσιάσεων σε συνέδρια και άλλων μέτρων, μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι επαγγελματίες υγείας χορηγούν συνταγές. Οι αυστηρότεροι κανόνες θα συμβάλουν στη μείωση της υπερβολικής συνταγογράφησης.
Η Health Canada σχεδιάζει να εισαγάγει τους σχετικούς κανονισμούς στις αρχές του 2019.


Ωστόσο, παρόλο που οι καναδοί τραυματίζονται όλο και περισσότερο από τα οπιοειδή, τα παίρνουν ήδη όλο και λιγότερο από τους γιατρούς. Ο αριθμός των χορηγούμενων οπιοειδών μειώθηκε κατά 10% μεταξύ 2016 και 2017 και ο αριθμός των συνταγών μειώθηκε επίσης.
"Η παράνομη φαιντανύλη εξακολουθεί να αποτελεί παράγοντα πολλών θανάτων που συνδέονται με οπιοειδή και η αυξημένη παρουσία και τοξικότητα της στην παροχή ναρκωτικών τροφοδοτεί την κρίση των οπιοειδών", αναφέρει δήλωση της ειδικής συμβουλευτικής επιτροπής.
Όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο η κυβέρνηση στοχεύει στη διαφήμιση τώρα, δεδομένου ότι οι συνταγές είναι μειωμένες, ο Suzy McDonald, βοηθός υφυπουργός για την ομάδα αντιμετώπισης των οπιούχων στην Health Canada, δήλωσε ότι η κρίση των οπιοειδών είναι περίπλοκη και ότι πολλοί παράγοντες συνέβαλαν στον Καναδά σήμερα.
"Δεν αναμένουμε ότι ένα μέτρο θα είναι το μέτρο που θα λύσει αυτή την κρίση, αλλά αυτό που ελπίζουμε είναι ότι με τη θέσπιση πολλών μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας, συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των επιβλαβών συνεπειών, και σίγουρα για την άρση του στίγματος , ότι όλα τα μέτρα που θα συνεργαστούν θα μας οδηγήσουν σε ένα σημείο όπου θα μπορέσουμε να αντιστρέψουμε την κρίση ".
Η κυβέρνηση παρέχει επίσης χρηματοδότηση σε διάφορα προγράμματα, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ενός τυποποιημένου εθνικού συστήματος επιτήρησης για την παρακολούθηση του περιεχομένου των παράνομων ναρκωτικών και ενός προγράμματος κατάρτισης για τους φαρμακοποιούς της BC για να αυξήσουν τις γνώσεις τους για ναρκωτικά όπως η ναλοξόνη για την αντιμετώπιση υπερβολικών δόσεων και θεραπειών όπως η μεθαδόνη βοηθούν στη διαχείριση του εθισμού στα οπιοειδή.
Η κρίση των οπιούχων έχει ιδιαίτερη σημασία στην BC, η οποία έχει και τον υψηλότερο αριθμό καταγεγραμμένων θανάτων, 1.470, και τον υψηλότερο αριθμό θανάτων στον Καναδά, πάνω από 20 ανά 100.000 άτομα.
-Με ένα αρχείο από τον Καναδικό Τύπο

No comments:

Post a Comment

wibiya widget