Thursday, June 28, 2018

Τα τελευταία λόγια του «Σαμπρέλα» – Γιατί τον γάζωσαν με 60 σφαίρες στο Φάληρο (βίντεο)

Περίπου 60 κάλυκες μάζεψαν οι αστυνομικοί στη συμβολή των οδών Αίαντος και Ναϊάδων στο Παλαιό Φάληρο, όπου έπεσε νεκρός ο Μανώλης Καραγιάννης, γνωστός και ως «Σαμπρέλας» ή «Νταίζη» ή «Καράφλας».
«…Γράψε ένα τηλέφωνο. Πάρε την Αμαλία», ήταν οι τελευταίες κουβέντες του 45χρονου Μανώλη Καραγιάννη, ενώ κείτεται αιμόφυρτος δεχόμενος περίπου 60 πυροβολισμούς από πολεμικό καλάσνικοφ και 45άρι πιστόλι, στη συμβολή των οδών Αίαντος και Ναϊάδων, στο Παλαιό Φάληρο.
Την ίδια ώρα οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής ερευνούν τον πιθανό συσχετισμό της δολοφονίας του 45χρονου με αυτή του 57χρονου συνταξιούχου αστυνομικού της ΕΚΑΜ, Σπύρου Παπαχρήστου, ξημερώματα της Πρωτομαγιάς, έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη.
Η σχέση με τον ΕΚΑΜίτη
Οι δυο τους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να είχαν αιτία αντιπαράθεσης τη δολοφονία του Γιώργου Λίτσα, ή «Μπούμπι» όπως ήταν γνωστός, τον Απρίλιο του 2018, στους Αγίους Αναργύρους, αλλά και «αλληλοσυγκρουόμενα» συμφέροντα που τοποθετούσαν ως… εμπόδιο τον πρώην ΕΚΑΜίτη στα σχέδια επέκτασης της εκβιαστικής προστασίας καταστημάτων στο νησί της Μυκόνου, από τον Μανώλη Καραγιάννη.
Ο συνταξιούχος αστυνομικός ήταν υπεύθυνος ιδιωτικής εταιρίας ασφάλειας, που δραστηριοποιείτο στο νησί, κάτι που δυσχέραινε τις εκβιαστικές προθέσεις του «Σαμπρέλα», ο οποίος ήταν ύποπτος για τη δολοφονία του Γιώργου Λίτσα, με τον οποίο ο πρώην αστυνομικός διατηρούσε φιλικές σχέσεις παλαιότερα.
Ο Μανώλης Καραγιάννης φερόταν από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ηθικός αυτουργός και της δολοφονίας του Βασίλη Στεφανάκου στο Χαϊδάρι, χωρίς να αποκλείουν το «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος του να αποτελεί τα δολοφονικά αντίποινά της.
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί κάνουν λόγο για μία ακόμη «πράξη» στον ιδιότυπο πόλεμο αρχηγικών μελών της Greek Mafia, ο οποίος σε λιγότερο από 1 χρόνο έχει αφήσει πίσω του τέσσερις νεκρούς (Βασίλη Γρίβα, Βασίλη Στεφανάκο, Γιώργο Λίτσα και Μανώλη Καραγιάννη), και τον 57χρονο συνταξιούχο ΕΚΑΜίτη Σπύρο Παπαχρήστου, που φαίνεται να συνδέεται, έστω και παράπλευρα, με τις προηγούμενες.
Ο Μανώλης Καραγιάννης σχετικά πρόσφατα είχε κληθεί από τους αστυνομικούς, προκειμένου να ερωτηθεί για τις συγκεκριμένες δολοφονίες, όπου και παραδέχτηκε ότι είχε συναντηθεί με ένα από τα θύματα, λίγες ημέρες πριν αυτό δολοφονηθεί, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες της συνάντησης.
«Καθαρή» εικόνα του εκτελεστή
Οι δράστες φαίνεται ότι παρακολουθούσαν το θύμα τους, το οποίο βρισκόταν σε σπίτι φιλικού του προσώπου. Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν μια καθαρή εικόνα του ακάλυπτου εκτελεστή με το πολεμικό καλάσνικοφ, από κάμερα ασφαλείας, την ώρα που διαφεύγει με τον συνεργό του που οδηγεί μοτοσικλέτα. Επιχειρούν από τις τράπεζες δεδομένων να αναζητήσουν υπόπτους που προσομοιάζουν με την εικόνα που έχουν στην κατοχή τους.
Την ίδια ώρα, ως σημαντικό στοιχείο κρίνεται η γεμιστήρα του καλάσνικοφ που βρέθηκε κοντά στο θύμα και έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια προς αναζήτηση αποτυπωμάτων και DNA, με την ελπίδα να ανήκουν σε σεσημασμένο δράστη.
Ο εκτελεστής με το καλάσνικοφ φαίνεται να ήταν… απρόσεκτος ή δεν περίμενε την αντίδραση του θύματος, που φέρεται να έχει πυροβολήσει και εκείνο με ένα πιστόλι των 9 ΜΜ που είχε στην κατοχή του.
Ο εκτελεστής με το 45άρι πιστόλι φαίνεται να βγήκε από αυτοκίνητο, αδειάζοντας και εκείνος το όπλο του με στόχο τον Μανώλη Καραγιάννη. Μετά τη δολοφονική επίθεση οι δράστες φεύγουν με μία μοτοσικλέτα και ένα ή δύο αυτοκίνητα. Το θύμα μεταφέρεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά του.
Πληροφορίες: eleftherostypos.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget