Tuesday, July 17, 2018

21 Αυγουστου . Καθαρή έξοδο στην Πνύκα

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας
Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας EUROKINISSI

Στις 21 Αυγούστου στην Πνύκα ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας. Έχουν προσκληθεί κορυφαίοι ευρωπαίοι πολιτικοί. Στη ΔΕΘ, 8 και 9 Σεπτεμβρίου, το εξειδικευμένο πρόγραμμα και οι εξαγγελίες για τα κατώτερα στρώματα.

Στην Πνύκα, την ημέρα της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα, ενώ προγραμματίζεται να δοθεί και το εναρκτήριο λάκτισμα της διαδικασίας για την Συνταγματική Αναθεώρηση.
Στην εκδήλωση, μάλιστα, έχουν προσκληθεί και αναμένεται να παρευρεθούν κορυφαίοι πολιτικοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμα και πρωθυπουργοί, ίσως δε και αρχηγοί κρατών.
Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του Νews 24/7, αναμένεται να επιχειρήσει, πιθανότατα και πριν τις 20 Αυγούστου, έξοδο στις αγορές, με την προϋπόθεση ότι οι τιμές των επιτοκίων θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο.
Κομβικό σημείο αναμένεται να αποτελέσουν και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, η οποία είναι αφιερωμένη στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην οποία θα παρευρεθεί όπως όλα δείχνουν κορυφαίος αμερικανός αξιωματούχος. Στην ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας θα εξαγγείλει –προσεκτικά είναι αλήθεια- μέτρα υπέρ των κατώτερων στρωμάτων, θα εξειδικεύσει τι θα γίνει με τον κατώτατο μισθό και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ενώ θα προϊδεάσει για την μη περικοπή των συντάξεων, όπως προβλέπεται από την συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές. Ήδη, με επιστολή του, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, έχει ζητήσει από τα μέλη της κυβέρνησης να αποστείλουν τις προτάσεις τους προς την κατεύθυνση αυτή.
Πριν τη ΔΕΘ και συγκεκριμένα τέλη Αυγούστου, συζητείται να πραγματοποιηθεί μεγάλος ανασχηματισμός, με την νέα κυβέρνηση να είναι αυτή που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, όποτε και εάν αυτές γίνουν.
News247

No comments:

Post a Comment

wibiya widget