Friday, July 27, 2018

Ο Αντιδήμαρχος Μαραθώνα παραδέχεται ότι έγινε εκκένωση στο Μάτι: «Το έμαθα από την Αστυνομία»

Σε μια αποκάλυψη-σοκ προέβη ο αντιδήμαρχος Μαραθώνα, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία, Βάιος Θανασιάς, μιλώντας στον Real FM.
Ερωτηθείς εάν υπάρχει σχέδιο εκκένωσης για το Μάτι, απάντησε:
«Ο Δήμος Μαραθώνος δεν είχε ποτέ, το κάναμε στις αρχές του χρόνου. Εξ όσων γνωρίζω δεν υπήρχε σχέδιο εκκένωσης για το Μάτι. Η εναρμόνιση με το σχέδιο Ξενοκράτης ζητήθηκε το 2018».
Όπως είπε, σύμφωνα με το σχέδιο, η περιοχή εκκενώνεται από τις διόδους που ήδη υπάρχουν.
«Είναι υλοποιήσιμο στα μέτρα του δυνατού» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ παραδέχθηκε πως δεν το είχαν δοκιμάσει στην πράξη.
Ο κ. Θανασιάς δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν έλαβε ποτέ σήμα εκκένωσης της περιοχής από την Περιφέρεια και τόνισε:
«Δεν είχαμε καμία ενημέρωση. Ότι γίνεται εκκένωση το έμαθα μιλώντας με την Αστυνομία.
»Και εκείνη την ώρα είχαμε ήδη στην περιοχή τρία πούλμαν που διαθέτει ο δήμος τα οποία και μετέφεραν κόσμο σε ασφαλή μέρη εκτός της φωτιάς».
Την εκκένωση την κάνει ο Δήμος, αλλά πρέπει να δεχθούμε εντολή, συμπλήρωσε .
«Πέρασε από το μυαλό μου να εκκενώσω την περιοχή χωρίς εντολή και θα χαρώ να αρθούν οι συνομιλίες γιατί είχα συνεχείς τηλεφωνικές συνομιλίες με την περιφέρεια και δεκάδες κλήσεις με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική και ρωτούσα τι θα γίνει.
»Δεν μπορώ να πάρω την ευθύνη της εκκένωσης. Γιατί μπορεί να δημιουργηθεί πανικός χωρίς να υπάρχει λόγος», συνέχισε ο αντιδήμαρχος Μαραθώνος, λέγοντας πως ο δήμος έκανε ό,τι ήταν δυνατόν.
«Ρωτούσα συνεχώς την Περιφέρεια, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική. Και θα χαρώ να δώσει εντολή ο εισαγγελέας να αρθούν οι τηλεφωνικές κλήσεις. Ρωτούσα από την πρώτη στιγμή, πείτε μου τι κάνουμε και μου έλεγαν, περιμένετε, θα σας ενημερώσουμε», κατέληξε ο κ. Θανασιάς.
Ο κ. Θανασιάς οφείλει να γνωρίζει ότι η άρση απορρήτου αποδεικνύει μόνο τις κλήσεις. Δηλαδή ποιος κάλεσε ποιον.
, 16:26

No comments:

Post a Comment

wibiya widget