Friday, July 6, 2018

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΗ ΑΝΑΣΑ.. Πέθανε δύτης Ταϊλανδός που προσπαθούσε για τη διάσωση των παιδιων


Ένας πρώην δύτης του Ναυτικού της Ταϊλάνδης (SEAL) πέθανε το πρωί της Παρασκευής καθώς ανέλαβε προσπάθειες για να βοηθήσει στη διάσωση μιας ομάδας αγόρων και του προπονητή ποδοσφαίρου τους που παγιδεύτηκε σε μια σπηλιά στο Tham Luang Nang Non complex.
Το πρώην ναυτικό SEAL αναγνωρίστηκε ως ο 38χρονος Saman Kunan και πέθανε τοποθετώντας δεξαμενές οξυγόνου στο σπήλαιο,  ανέφερε ο The Guardian .
Κάλυψη της επιχείρησης διάσωσης της Ταϊλάνδης στο Globalnews.ca:


Τοποθετούσε τις δεξαμενές κατά μήκος μιας πιθανής διαδρομής εξόδου όταν έτρεχε από το οξυγόνο.
Ο Kunan προσφέρθηκε εθελοντικά να βοηθήσει στην επιχείρηση διάσωσης μετά την αποχώρησή του από το ναυτικό, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης Chiang Rai Passakorn Boonyaluck, όπως ανέφερε το BBC News .
Τα μέλη της ομάδας ταϊλανδικής διάσωσης μεταφέρουν δεξαμενές οξυγόνου κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων διάσωσης για να σώσουν μια ομάδα ποδοσφαίρου από το σπήλαιο Tham Luang στο Khun Nam Nang Non Forest Park, επαρχία Τσιάνγκ Ράι, Ταϊλάνδη, 03 Ιουλίου 2018.

Τα μέλη της ομάδας ταϊλανδικής διάσωσης μεταφέρουν δεξαμενές οξυγόνου κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων διάσωσης για να σώσουν μια ομάδα ποδοσφαίρου από το σπήλαιο Tham Luang στο Khun Nam Nang Non Forest Park, επαρχία Τσιάνγκ Ράι, Ταϊλάνδη, 03 Ιουλίου 2018.
EPA / RUNGROJ YONGRIT VIA ΑΡ
"Η δουλειά του ήταν να παραδώσει οξυγόνο. Δεν είχε αρκετό στην πλάτη του », δήλωσε ο Boonyaluck.
Ο διοικητής της SEAL Arpakorn Yookongkaew δήλωσε ότι ο δύτης πέθανε ενώ ήταν υποβρύχιος και δεν μπορούσε να αναζωογονηθεί.
"Παρά ταύτα, θα συνεχίσουμε μέχρι να επιτύχουμε την αποστολή μας", είπε.
WATCH: Ταϊλανδέζικο ναυτικό φέρει προμήθειες στο σπήλαιο ως επιλογές διάσωσης

Υπάρχει τώρα ανησυχία για το πώς τα αγόρια και ο προπονητής τους θα μπορέσουν να ξεφύγουν από τη σπηλιά.
Η διδασκαλία τους στην κατάδυση ήταν μια επιλογή που είχε συζητηθεί προηγουμένως.
"Ένα ναυτικό SEAL πέθανε μόλις χτες τη νύχτα. Τι θα λέγατε για ένα αγόρι ηλικίας 12 ετών που θα πρέπει να περάσει; »είπε ο εθελοντής του Ισραήλ και ο κάτοικος της Ταϊλάνδης Ραφαέλ Αρούους.
Το σπήλαιο έχει στενά περάσματα που έχουν πλημμυρίσει. υπάρχει ένα μακρύ σημείο όπου τα αγόρια θα έπρεπε να βουτήξουν μόνοι τους. Ορισμένα από τα αγόρια δεν είναι ούτε έμπειροι κολυμβητές.
Το ταϊλανδικό ναυτικό τους διδάσκει τα βασικά της κατάδυσης.
Αλλά η κατάδυση είναι μόνο μια επιλογή που εξετάζεται.
Οι άνθρωποι στη σκηνή αναζητούν επίσης να τους αφήσουν να μείνουν στο σπήλαιο μέχρι να υποχωρήσουν τα νερά, ή ακόμα και να γεώσουν έναν άξονα ώστε να μπορούν να φύγουν. Το προσωπικό αντλεί επίσης νερό από τη σπηλιά.
Υπάρχουν επίσης ανησυχίες σχετικά με τα επίπεδα οξυγόνου.
Ο κυβερνήτης του Chiang Rai Naronsak Osotthanakor δήλωσε ότι ο αριθμός των εργατών διάσωσης έχει εξαντλήσει το οξυγόνο εκεί και ότι το προσωπικό προσπαθεί να εγκαταστήσει ένα μακρύ καλώδιο για να προμηθεύσει τα αγόρια και το λεωφορείο τους με αέρα, ανέφερε ο Guardian.
Έχουν μειωθεί στο 15%. τα κανονικά επίπεδα είναι πλησιέστερα στο 21%.
Ο Κουνάν πρέπει να έχει μια κηδεία με τη χορηγία βασιλιάδων, ανακοίνωσε ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης Maha Vajiralongkorn.
  • Με αρχεία από το Reuters και το Associated Press

© 2018 Global News, ένα τμήμα της Corus Entertainment Inc.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget