Monday, July 9, 2018

Ταϊλάνδη: Άρχισε η τελική φάση της επιχείρησης διάσωσης για τα 4 παιδιά και τον προπονητή τους


Οι δύτες και οι διασώστες ξεκίνησαν την τρίτη ημέρα της επιχείρησης διάσωσης στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ της Ταϊλάνδης, για τον απεγκλωβισμό των 4 παιδιών και του προπονητή τους που βρίσκονται ακόμα παγιδευμένοι, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το cnn, από αξιωματικό του Ναυτικού της Ταϊλάνδης.
«Ελπίζουμε ότι σήμερα θα τελειώσουμε γρηγορότερα από ό,τι τις προηγούμενες φορές ή ότι θα τα καταφέρουμε στον ίδιο χρόνο», συμπλήρωσε ο ίδιος, εκτιμώντας πως η επιχείρηση ίσως ολοκληρωθεί μέσα στην ημέρα.
Και οι πέντε εναπομείναντες, μικροί ποδοσφαιριστές θα βγουν «ταυτόχρονα», καθοδηγούμενα από τα μέλη της ομάδας, διευκρίνισε ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης.
Οκτώ από τα παιδιά διασώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που διεξήχθησαν Κυριακή και Δευτέρα, αλλά απομένουν ακόμα 5 άτομα προκειμένου η διάσωση να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.
Τα οκτώ αγόρια που απομακρύνθηκαν από τη σπηλιά βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο νοσοκομείο της Τσιάνγκ Ράι με τους γιατρούς να δηλώνουν ότι είναι καλά στην υγεία τους, χωρίς πυρετό και σε πλήρη διαύγεια.
Ένα από τα οκτώ παιδιά παρουσίαζε φλεγμονή στους πνεύμονες, ενώ άλλο είνα είχε χαμηλό καρδιακό ρυθμό, ωστόσο και τα δύο παρουσιάζουν βελτίωση.
Οι οικογένειες των τεσσάρων παιδιών που διασώθηκαν πρώτα, κατάφεραν να δουν τα παιδιά τους από ένα παράθυρο του νοσοκομείου.
Τα παιδιά που βρίσκονται σε καραντίνα προκειμένου να αποφύγουν μολύνσεις, θα μείνουν στο νοσοκομείο για επτά ημέρες.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget