Monday, July 23, 2018

ΝΔ: Οι βουλευτές της Β' Αθηνών "φοβούνται" τους δημάρχους

Τα γραφεία της ΝΔ
Τα γραφεία της ΝΔ  EUROKINISSI

Η κατάτμηση της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας δίνει “μπόνους” σε δημάρχους και αντιπεριφερειάρχες, που είναι περισσότερο κοντά στις τοπικές κοινωνίες απ’ ότι οι νυν βουλευτές. Ποιοι “γαλάζιοι” αυτοδιοικητικοί θα είναι υποψήφιοι και ποιοι το σκέφτονται.

Την... καυτή ανάσα νυν και πρώην δημάρχων, αλλά και αντιπεριφερειαρχών, νοιώθουν οι “γαλάζιοι” βουλευτές και υποψήφιοι της Β΄ Αθηνών, μετά την κατάτμηση της μεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας της χώρας.
Οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, βλέπετε, τώρα που η Β΄ Αθηνών έχει σπάσει στα τρία και δεν είναι πλέον η αχανής περιφέρεια στην οποία ψήφιζε ο ένας στους πέντε πολίτες, έχουν... πλεονέκτημα, καθώς είναι περισσότερο κοντά στις δικές τους κοινωνίες. Πολλοί. π.χ., θεωρούν πως ένας πρώην ή νυν δήμαρχος ή ένας αντιπεριφεριάρχης στο νότιο, το βόριο ή το δυτικό τομέα έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες εκλογής στις εθνικές εκλογές απ’ ότι είχε στην ενιαία Β΄ Αθηνών. Οι βουλευτές, μάλιστα, όπως και οι νέοι υποψήφιοι της ΝΔ παίρνουν υπόψη τους για το ως το πού θα θέσουν υποψηφιότητα από το ποιοι δήμαρχοι ή αντιπεριφεριάρχες θα θέσουν υποψηφιότητα.
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Νews 24/7 στο Νότιο Τομέα εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο του να είναι υποψήφιος στις εκλογές ο -επιτυχημένος- Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, τον οποίο προχθές Σάββατο πάντρεψε ενώπιον πλήθους κόσμου με την εκλεκτή της καρδιάς του Εύα Ντογιάκου ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Παπανικολάου έχει θητεύσει Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, καθώς και ευρωβουλευτής. Στο “γαλάζιο” στρατόπεδο βεβαία θεωρούν την υποψηφιότητα στον Νότιο Τομέα του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη, ενώ σκέψεις για υποψηφιότητα φέρεται να κάνει και ο Δήμαρχος Δάφνης Μιχάλης Σταυριανουδάκης.
Στον Δυτικό Τομέα ισχυρότατες πιθανότητες να είναι υποψήφιος διαθέτει ο πρώην Δήμαρχος Αιγάλεω -και για χρόνια κορυφαίο αυτοδιοικητικό στέλεχος της ΝΔ- Δημήτρης Καλογερόπουλος, αλλά και ο πρώην Δήμαρχος Χαλανδρίου και πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Δημήτρης Μαραβέγιας. Η Realnews, σε ρεπορτάζ του Γιώργου Σιαδήμα, έγραψε χθες πως μεταξύ των ονομάτων που συζητούνται για τον Δυτικό Τομέα είναι και αυτό του Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη. Ο Α. Παχατουρίδης μέχρι πρόσφατα ακουγόταν και για υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη στήριξη της ΝΔ, ωστόσο κάποιοι εκτιμούν πως υποψήφιος Περιφερειάρχης ενδέχεται να είναι ο Γιώργος Πατούλης, εφόσον υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων επιλεγεί ο Κώστας Μπακογιάννης.
Και στον Βόρειο Τομέα, όμως, συζητούνται άνθρωποι της αυτοδιοίκησης για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Μεταξύ αυτών οι πρώην Δήμαρχοι Χαλανδρίου Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος και Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης.
Το βέβαιον σε κάθε περίπτωση είναι πως η κατάτμηση της Β΄ Αθηνών, της μεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας της χώρας, δίνει “μπόνους” σε ανθρώπους της αυτοδιοίκησης εφόσον αποφασίσουν να είναι στα εκλογικά ψηφοδέλτια.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το παρασκήνιο της επιστροφής Μεϊμαράκη και της συμφιλίωσης με Μητσοτάκη

Ο Άδωνις κάνει γκάλοπ και ρωτά σε ποια περιφέρεια να κατέβει

Γιατί ο Μητσοτάκης πάει δυτικά

No comments:

Post a Comment

wibiya widget