Sunday, July 29, 2018

Συνελήφθη στο Λίβανο η σύζυγος Γριβέα...



Συνελήφθη χθες στο Λίβανο η Αναστασία Βάτσικα, σύζυγος του Κυριάκου Γριβέα, οι οποίοι αμφότεροι εμπλέκονται στην...
υπόθεση των φερόμενων ως επισφαλών δανειοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και είναι ένας εκ των ιδρυτών της γνωστής ιστοσελίδας iefimerida. Η Πρεσβεία μας στη Βηρυτό ενημέρωσε σχετικά εγγράφως το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Κυριάκος Γριβέας έχει κατονομαστεί από μάρτυρα, ως αυτός που ξέπλενε χρήμα στο σκάνδαλο του #Novartis_Gate αλλά και του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Αλλά και στο φαγοπότι στο ραδιοσταθμό 9,84, όπου, σύμφωνα με τις εκθέσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δεκάδες εκατομμυρίων σπαταλήθηκαν σε δημόσιες σχέσεις, μανικετόκουμπα και εκδηλώσεις, εμπλέκονται οι εταιρείες του Κυριάκου Γριβέα, καθώς φαίνονται ως διοργανωτές εκδηλώσεων εκατομμυρίων ευρώ με απευθείας ανάθεση. Ο Γριβέας ήταν ιδιοκτήτης της εταιρείας διοργάνωσης συνεδρίων C&C International, εργαζόμενη της οποίας υπήρξε και η Λίνα Στουρνάρα, η εταιρεία της οποίας (Mindwork) ανέλαβε μετά τη δίωξη του Γριβέα και της συζύγου του Αναστασίας Βάτσικα τις διοργανώσεις των συνεδρίων της ΕΣΔΥ. 

Όσον αφορά την ίδρυση του iefimerida, όπως έχει αποκαλύψει το Documento, δημιουργήθηκε το 2011, σε συνεργασία του Κυριάκου Γριβέα με το δημοσιογράφο Χρήστο Ράπτη. Η συνεργασία των δύο μάλιστα, γίνεται την επίμαχη περίοδο, που ο Γριβέας και η σύζυγός του, Αναστασία Βάτσικα, παίρνουν θαλασσοδάνεια από το ΤΤ και τα μετατρέπουν σε προσωπικό χρήμα. Στη συνέχεια μέρος αυτό των χρημάτων επενδύεται και πάλι. Φυσικά δεν πρόκειται για ίδια κεφάλαια, αλλά για προϊόντα εγκλήματος.

πηγη documentonews

No comments:

Post a Comment

wibiya widget