Thursday, May 10, 2012

Άρχισε το ταξίδι της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.


Η Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη ανάβει την Ολυμπιακή Φλόγα στον Ναό της Ήρας, στην Aρχαία ΟλυμπίαΗ Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη ανάβει την Ολυμπιακή Φλόγα στον Ναό της Ήρας, στην Aρχαία Ολυμπία [ΑΜΠΕ]
Η Φλόγα των 30ών Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Λονδίνο ξεκίνησε το ταξίδι της το μεσημέρι από την Αρχαία Ολυμπία. Η εικόνα της λαμπρής τελετής της αφής έφθασε σε εκατομμύρια σπίτια σε όλο τον κόσμο, σε απευθείας μετάδοση από την ΕΤ-1 και τη WebTv.

Λαμπαδηδρομία σε Ελλάδα και Βρετανία

teleti afis APE02Δέκα λεπτά μετά το μεσημέρι άναψε στην Αρχαία Ολυμπία η Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Η πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη, με τη δύναμη των αχτίδων του ήλιου και τη βοήθεια του κατόπτρου, «έδωσε ζωή» στην Ολυμπιακή Φλόγα και λίγα λεπτά αργότερα τη μεταλαμπάδευσε στη δάδα του παγκόσμιου πρωταθλητή της κολύμβησης Σπύρου Γιαννιώτη, με τον οποίο αρχίζει ηΛαμπαδηδρομία.
Το Ολυμπιακό Φως θα ταξιδέψει μέχρι το Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας, όπου την ερχόμενη Πέμπτη θα παραδοθεί στους Βρετανούς διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων.
teleti afis gianniotisAPEΣτις 18 Μαΐου η Φλόγα θα μεταφερθεί αεροπορικώς στηνΚορνουάλη, από όπου και θα αρχίσει το δεύτερο σκέλος της Λαμπαδηδρομίας, το οποίο θα διαρκέσεις 70 ημέρες. Περίπου 8.000 Λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν τη Φλόγα σε όλη τη βρετανική επικράτεια, με προορισμό το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, στις 27 Ιουλίου, για την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.
Στην κατανυκτική τελετή της Αφής παρέστησαν περισσότεροι από 400 εκπρόσωποι του Τύπου, χιλιάδες φίλοι του κλασσικού αθλητισμού και εκπρόσωποι ομοσπονδιών.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget