Thursday, May 31, 2012

Όταν κλαίει βγάζει αίμα αντί για δάκρυα- ΒΙΝΤΕΟ



Το φαινόμενο που θα δείτε δεν πέρασε απαρατήρητο από την επιστημονική κοινότητα στις ΗΠΑ. Στην Ινδία, ένα κορίτσι όταν κλαίει, αντί για δάκρυα βγάζει αίμα. Και δεν είναι μόνο αυτό. Όταν ιδρώνει, από το κρανίο του και τα πόδια του, αντί για ιδρώτας, ρέει πάλι αίμα.  
Στην αρχή οι γιατροί πίστεψαν ότι επρόκειτο για ένα από τα χιλιάδες θαύματα που κατά καιρούς διάφοροι τσαρλατάνοι λένε ότι συμβαίνει. Οι πρώτες φωτογραφίες που είδαν με το αίμα να ρέει από τα μάτια της μικρής, τους παραξένεψαν. Όταν δε είδαν και τα πρώτα βίντεο τότε αποφάσισαν να παρακολουθήσουν από κοντά και να μελετήσουν το φαινόμενο.
Μαζί με το National geographic ταξίδεψε από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Southwestern του Τέξας, ο ελληνικής καταγωγής καθηγητής, παιδίατρος Γιώργος Δημητρίου για να μελετήσει το φαινόμενο. “Στην αρχή ήμουν επιφυλακτικός και ξεκίνησα για την Ινδία για να μελετήσω την 14χρονη, επειδή ήμουν και λίγο περίεργος. Κατά βάθος ήμουν σίγουρος ότι επρόκειτο περί τσαρλατάνων.” θα πει
Ο κ. Δημητρίου μαζί με το National Geographic, έφτασαν στην Ινδία και ο γιατρός ξεκίνησε τις εξετάσεις στην 14χρονη Ινδή με το όνομα Τουινκλ. “Είδα πράγματι το αίμα να τρέχει από το κεφάλι της, από τα μάτια της και από τα πόδια της και την εξέτασα εξονυχιστικά διχως να εντοπίσω κάποια σημάδια τραυματισμού της. Δεν υπήρχαν σημάδια ή ίχνη από εκδορές, ή πληγές.” θα πει ο κ. Δημητρίου.
Ο καθηγητής εξέτασε την 14χρονη πολλές φορές και δεν κατάφερε να βρει κάποια πάθηση: “Όσο παράξενο και εάν ακούγεται κατέληξα στο συμπέρασμα ότι μάλλον πάσχει από το σύνδρομο Μινχάουζεν. Είναι μια ψυχική νόσος όπου ο ασθενής φαντάζεται ότι πάσχει από μια ασθένεια και μπαίνει τόσο πολύ μέσα στο πετσί του ρόλου του όπου τελικά καταφέρνει ο οργανισμός του να δημιουργεί αυτή την ασθένεια ή την κατάσταση”
δείτε το βίντεο 
δείτε επίσης:

ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWSIT.GR

No comments:

Post a Comment

wibiya widget