Friday, February 1, 2013

Ο Μιχάλης Βαλκάνης,μιλά στον Ηλία Ντωνούδη


1 Feb 2013
Ο Μιχάλης Βαλκάνης είναι από το απόγευμα της Δευτέρας ο νέος τεχνικός της Αδελαΐδας και μιλώντας στο «Νέο Κόσμο» εξομολογείται ότι είναι πολύ αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρει.
«Έχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου» μας λέει χαρακτηριστικά και απαντάει με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις μας.
- Μιχάλη έγιναν όλα πολύ ξαφνικά, ή περίμενες εξελίξεις;
«Ειλικρινά Ηλία δεν περίμενα ότι ο Τζον θα υπέβαλε την παραίτηση του το πρωί της Δευτέρας. Είναι αλήθεια ότι η ομάδα δεν πήγαινε καλά τελευταία, αλλά ποτέ δεν περίμενα τέτοιες εξελίξεις.
«Μετά την τελευταία ήττα μας στο Σέντραλ Κόουστ, καθίσαμε και συζητήσαμε με τον Κοσμίνα για το τι θα κάνουμε και τους ξεκαθάρισα ότι εγώ δεν είχα υπογράψει συμβόλαιο για να αναλάβω την ομάδα στη νέα σεζόν. Το ξεκαθάρισα γιατί κάτι τέτοιο δεν ίσχυε. Του έβαζαν ιδέες κάποιοι φίλοι του δημοσιογράφοι από το Σίδνεϊ και είχε δημιουργηθεί μια παρεξήγηση. Το ξεκαθαρίσαμε και μπήκαμε στη διαδικασία προετοιμασίας της ομάδας για το δύσκολο ματς με το Δυτικό Σίδνεϊ.
«Ξαφνιάστηκα και δεν το κρύβω όταν πληροφορήθηκα την Δευτέρα ότι  Τζον υπέβαλε την παραίτηση του».
- Από βοηθός, κύριος τεχνικός και φουλ υπεύθυνος για την ομάδα. Είσαι έτοιμος;
«Αυτό κάνω τα τελευταία χρόνια. Ετοιμάζομαι για να είμαι έτοιμος με το που θα παρουσιαστεί αυτή η στιγμή. Και τώρα που παρουσιάστηκε δηλώνω πανέτοιμος, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου».
- Η μεταβατική περίοδος από έναν τεχνικό σε άλλο, είναι πάντα δύσκολη και κρύβει παγίδες. Είσαι έτοιμος να τα αντιμετωπίσεις και αυτά;
«Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Επαναλαμβάνω ότι αισθάνομαι απόλυτα έτοιμος και αισιόδοξος για να βρει και πάλι η ομάδα τον καλό της δρόμο από τον οποίο, είναι αλήθεια, είχε ξεφύγει τελευταία».

- Οι σχέσεις σου με τους παίκτες;

«Κάτι παραπάνω από άριστες. Δεν θέλω να παρεξηγηθεί αυτό που θα πω, αλλά όλο το χρόνο μαζί δουλεύαμε στις προπονήσεις.
«Είναι όλοι τους καλά παιδιά και φουλ επαγγελματίες. Εκείνο που θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί, με πολύ σκληρή δουλειά, είναι να επαναφέρουμε την ομάδα στην νικηφόρα πορεία της.
«Είμαστε στην 4άδα της κορυφής όπου ισοβαθμούμε με την νέα ομάδα του Δυτικού Σίδνεϊ και οι βαθμολογικές αποστάσεις έως την δεύτερη Βίκτορι και την πρωτοπόρο ομάδα των Μάρινερς, είναι πολύ μικρή.
«Στα υπέρ μας θετικά, είναι και το γεγονός ότι αυτή την εβδομάδα περιμένουμε στην έδρα μας το Δυτικό Σίδνεϊ και μια εβδομάδα αργότερα, πάλι στην έδρα μας, την Βίκτορι.
«Αν πάρουμε τρίποντα, μπαίνουμε και πάλι στο…  παιχνίδι».
- Ο Κοσμίνα μίλησε εμμέσως πλην σαφώς, για διοικητικό σώμα χωρίς στόχους και προγραμματισμό, στην ομάδα σας. Συμφωνείς ή διαφωνείς;
«Προς θεού…Και βέβαια διαφωνώ! Η Αδελαΐδα είναι μια ομάδα με λαμπρή ιστορία, με πλήρη επαγγελματισμό στα πρότυπα μεγάλων ομάδων του εξωτερικού».
- Οι πρώτοι σου στόχοι με το που πήρες το ΟΚ για να συνεχίσεις σαν κύριος τεχνικός της ομάδας;
«Την Δευτέρα, αργία λόγω της ημέρας της Αυστραλίας, οι παίκτες είχαν ρεπό με εντολή του Τζον Κοσμίνα. Με το που έγινε γνωστό ότι ο Τζον φεύγει και αναλαμβάνω εγώ, με τη σύμφωνη γνώμη και των αρμοδίων για το ποδοσφαιρικό τμήμα παραγόντων, ανακαλέσαμε το ρεπό των παικτών οι οποίοι προπονήθηκαν κανονικά.
«Στην πιο δύσκολη και αποφασιστική καμπή του πρωταθλήματος, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαλαρώνεις σαν ομάδα. Ίσως αυτό να ήταν και το λάθος μας που έφερε τις συνεχόμενες ήττες.
«Για να απαντήσω στην ερώτηση σου, πρώτος στόχος να βρει η ομάδα την ηρεμία και τις ισορροπίες της. Και δουλειά, πολύ δουλειά…».

-Σε λίγες ημέρες αντίπαλος του Άγγελου Ποστέκογλου στο Χάϊντμαρς. Τον φοβάσαι;

«Και βέβαια όχι…  Τον Άγγελο το θαυμάζω για ότι έχει πετύχει μέχρι σήμερα και δεν το κρύβω ότι στόχος και επιθυμία μου είναι να του μοιάσω…».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ «ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ»
Άλλο ένα παιδί της ποδοσφαιρομάνας Ελλάς στο τιμόνι ομάδας του εθνικού λιγκ και ο Γιώργος Βασιλόπουλος, ηγέτης της ιστορικής κυανόλευκης ομάδας την οποία οδήγησε στην κατάκτηση τριών εθνικών πρωταθλημάτων, δεν κρύβει τη χαρά και τη συγκίνηση του.
«Με χαρά και συγκίνηση έμαθα για το διορισμό του Μιχάλη στη θέση του βασικού τεχνικού της Αδελαΐδας» λέει στο «Νέο Κόσμο» ο Γιώργος Βασιλόπουλος και συμπληρώνει:
«Από καρδιάς του εύχομαι κάθε επιτυχία και να παραμείνει στη θέση και στην επόμενη και στην μεθεπόμενη σεζόν.
«Αγαπάει το ποδόσφαιρο και παρακολουθώ με μεγάλη ικανοποίηση την εξέλιξη του. Το αξίζει και του εύχομαι να ακολουθήσει τον δρόμο του Άγγελου Ποστέκογλου. Είναι μεγάλη προσωπική τους επιτυχία, αλλά χαρά και υπερηφάνεια και για τον ελληνισμό της Αυστραλίας».
Ο Ηλίας Ντωνούδης είναι αθλητικογράφος του "Νέου Κόσμου" Μελβούρνης

No comments:

Post a Comment

wibiya widget